Kim Kötter: ‘RTL 4-ster Jamai krijgt heel ander leven’

Geplaatst op Wed 20 Jun 2018 om 15:20

Het leven van RTL 4-ster Jamai Loman gaat ingrijpend veranderen nu hij zich vanwege nierproblemen meerdere keren per week moet gaan melden in het ziekenhuis. Dat heeft Kim Kötter gisterenavond gezegd in Shownieuws. Kötter is ervaringsdeskundige, want haar ex heeft ook nierproblemen gehad. “Ja, het ligt er even aan wanneer hij een transplantatienier krijgt en of hij die inderdaad krijgt. Ik weet wel dat die nierdialyse die hij nu moet ondergaan enorm heftig is.”

Het gaat de agenda van Loman volledig opslokken, aldus Kötter. “Je moet inderdaad drie tot vijf keer per week naar het ziekenhuis een halve dag. Dat vreet energie en je lichaam is helemaal kapot.”

Nierdialyse is geen wondermiddel, benadrukt ze. “Je denkt dat nierdialyse je lichaam weer zuivert zoals je nier dat normaal gesproken doet, maar die doet dat maar voor tien procent van je normale functie, dus je voelt je nooit optimaal. Het is heel erg heftig.”

Je moet een ander dieet volgen en kunt niet zomaar meer op vakantie. Het gaat een heel ander leven worden voor Jamai. Ik hoop voor hem dat hij zo snel mogelijk een nierdonor, in zijn familie of vriendenkring, mag ontvangen.”

Zonder nierdialyse zou Loman kunnen komen te overlijden, legt Hans Bart, directeur van de Nierpatiënten Vereniging Nederland, uit. “Dialyse is een manier om in leven te blijven. Je geneest er niet van. De nierfunctie gaat steeds verder achteruit en op een gegeven moment, als de nieren niet meer zouden werken, overlijdt je eraan. De functie van dialyse is om een klein beetje nierfunctie nog in stand te houden.

Lees ook: Jamai heeft nieuwe nier nodig, zegt reisprogramma af (gisteren)

Foto: SBS
21 Reacties op “Kim Kötter: ‘RTL 4-ster Jamai krijgt heel ander leven’”


 1. Peanut

  Heftig hoor.

 2. Britt Scholte Lover

  Lekker vrouwtje die Kimmetje, wil haar wel eens beter leren kennen mmmm

 3. Benny-Bjorn A.

  Kim Kutst.

 4. Wesley

  Britt Scholte Lover

  als je een bochel in je rug hebt en een lelijke kop, maak je kans bij haar…

 5. Dvdv

  15:33

  Goede smaak heb jij joh

  Dat hoofd lijkt wel op een lego bouwset die nooit afgemaakt is

  Wat een gedrocht zeg 😆😆😆

 6. Slieke

  Sterkte Jamai

 7. KingAlert

  Je bent alleen ervaringsdeskundige als je zelf de ervaring heb meegemaakt. Haar ex had het,Dus niets meer als een meelevende buitenstaander. In mijn YouTube show maak ik zulke fouten niet. Ik doe research.

 8. Curryworst

  Kim Kötter is een beetje simpel. Een beetje dommig.
  Past perfect in het Shownieuwsteam met Shelly Sterk overigens.
  Maar ik hoop dat Jamai er weer bovenop komt. Zodat hij weer lekker op vakantie kan. Want dat vindt Kim nogal belangrijk. Dat je niet meer op vakantie kan door nierfalen.

 9. Geah Weijs.

  Heeft een BN-er nog een nier over voor de andere BN-er?

 10. Jamai

  Ik ben uitgebreid bijgepraat in het ziekenhuis wat me te wachten staat en daar word je gewoon niet vrolijk van. Ik hoop zò dat het allemaal meevalt… Nogmaals bedankt iedereen voor de steunbetuigingen!

 11. boer zonder land

  Dus als je het script goed kan oplezen ben je in een keer een ervaringsdeskundige.

 12. Jeroen

  Kim heeft geen idee waar het het over heeft.
  Schandalig dat ze denkt te weten wat voor behandeling Jamai moet ondergaan.
  Door haar accent versta ik haar normaal gesproken niet, maar dit hoorde ik toevallig en was verbrouwereerd hoe ze alle nierpatienten over een kam scheert.

 13. DavidGH

  Als het om mensen afzeiken gaat; is bossie altijd stil. daar houdt hij niet van. Hij laat gewoon lekker iedereen in zijn waarde. Wereldgozer die jamai.

 14. Wesley

  ik zie een nieuw format, Help ik zoek een nieuwe nier, geproduceerd door Reinout Oerlemans

 15. Simon

  Make JAMAI president of the world@!

 16. siegfried

  Is Jamai niet van Idols? Totaal ontgaan die gozer! En was ie geen andermans-zaad-slikker? Zeker aan de coke. Je nieren begeven het niet zomaar op zo’n jongen leeftijd.

 17. Johann

  Siegfried, is dat je echte naaam, of de bijnaam die je in de instelling hebt gekregen vanwege je dubieuze ideeën over minderheden en die verwijst naar een bepaalde periode 70 jr geleden

 18. siegfried

  @Johann, ideeën zijn TIJDLOOS, dombo!

 19. Annoniemus

  KIm Kutter moet haar mond houden over dit soort ernstige zaken !

 20. JOlanda

  Hij kan ook kiezen voor peritoneaal dialyse, dat is niet zo heftig voor het lichaam en is niet zo vermoeiend. kost wel meer tijd, maar dat kun je zelf een beetje indelen. Dit kan ook ‘s nachts worden gedaan.

 21. arjan

  Zo zijn er honderden maar dat zijn gewone mensen en daar hoor je niet van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.