Jamai heeft nieuwe nier nodig, zegt reisprogramma af

Geplaatst op Tue 19 Jun 2018 om 17:58

RTL 4-ster Jamai Loman heeft ernstige nierproblemen. Hij kan daardoor niet de nieuwe reisshow Beter Laat Dan Nooit presenteren. Dat heeft de zanger, die drie weken geleden nog een megacontract van vier jaar tekende bij de zender, zojuist gezegd op NPO Radio 2. Loman wilde het slechte nieuws per se vertellen in de show van Ruud de Wild, waar hij ook ooit zijn coming out had. “Ik ben wel vaker bij jou te gast geweest en als ik het dan ergens moet vertellen, dan wil ik het bij jou doen Ruud.”

Wat is er aan de hand? “Ik heb een beetje problemen met mijn nieren. Het komt een beetje uit de lucht vallen, maar ik vind het toch wel belangrijk om te vertellen. Mijn nieren werken niet zo goed meer en dat is natuurlijk klote. Dat betekent dat ik binnenkort begin aan een dialyse en uiteindelijk een traject in ga voor een niertransplantatie.

Ik wil het ook vertellen omdat ik waarschijnlijk door heel veel onderzoeken in het ziekenhuis daar veel rondloop. Voordat er allemaal indianenverhalen komen… Het liefst had ik er uitgegaan, teruggekomen met een nieuwe nier en niets verteld, maar ik heb een baan in de publiciteit, dus ik ontkomt er niet aan. Mensen gaan zich afvragen wat hij doet of ze zeggen: ‘Zie je wel, hij doet dus wel mee aan Wie is de Mol.’

Dikke kop

Het gaat niet goed met Loman. “Ik hield een beetje vocht vast en mensen zeiden al tegen mij: ‘Wat heb jij een dikke kop.’ Maar ja, ik dacht: dat weet ik al dat ik een dikke kop heb, maar nu was het wel heel snel gegaan in een korte periode.”

Ik ben naar de huisarts gegaan en die heeft me op mijn nieren laten testen en dat was eigenlijk schrikbarend slecht, maar zo slecht dat ik me meteen ‘s avonds moest melden in het ziekenhuis. Ik kan je vertellen: in de afgelopen tien dagen is mijn leven behoorlijk op zijn kop gaan staan.”

De entertainer heeft dus een nieuwe nier nodig. “Sterker nog: zo snel mogelijk. Daar gaat natuurlijk wel wat tijd over heen, want het kost wel een aantal maanden om testen te doen. Ook moet de perfecte match gevonden worden.

Dialyse

De wachtlijst voor een nieuwe nier is zo’n drie à vier jaar. “Tot die tijd moet je aan een dialyse. Er zijn verschillende therapieën voor, bijvoorbeeld een buikdialyse. Dan moet je een zak verschonen vier keer per dag. Of je moet het in het ziekenhuis doen drie keer in de week. Het is vrij intensief, maar als je eenmaal een nieuwe nier hebt kun je weer functioneren.

Hij heeft geen pijn. “Nee, dat is nou zo gek. Dat is zo bizar. Ik heb geen pijn en functioneer gewoon prima. Ik voel me wel een beetje raar, maar dat komt vooral door de medicijnen die ik nu krijg.”

Het is voor mij allemaal nieuw en ik weet nog niet wat er gaat gebeuren.”

Tv-pauze

Zijn reisprogramma wordt overgenomen door Olcay Gulsen. “Ik zou aankomende week weggaan voor het programma Beter Laat Dan Nooit, een nieuw programma voor RTL 4 met Barry Stevens, Gerard Cox, Peter Faber en Willibrord Frequin.

Foto: RTL
35 Reacties op “Jamai heeft nieuwe nier nodig, zegt reisprogramma af”


 1. Evelien

  Wachtlijst is langer dan 4 jaar hoor als je mazzel hebt. Lekker slim om 3 weken geleden een nieuwe 4 jarig contract met RTL te tekenen. Weet uit ervaring dat werken onmogelijk is tijdens 3x per week dialyse omdat je doodmoe en uitgeput bent. Zie jamai dan niet fris en fruitig een tv programma presenteren.

 2. Jan

  Volgens mijn heb ie gewoon een soa aan zn reet.

 3. Ron

  Dat is sneu. Sterkte! Maar wel jammer voor het programma. Er zijn toch wel mee mensen die dit programma over kunnen nemen? Leek me wel een leuk format. Art Rooijakkers zou dit ook uitstekend kunnen.

 4. Vrede

  Raar dat mensen pas recent hem vertellen dat die een dikke kop heeft.

 5. Tijn

  Heftig nieuws voor Jamai. Hopelijk komt hij hier goed uit.

  En wat een kansloze reacties hierboven. Maar dan ook echt!

 6. Zonder Naam

  @Evelien – Blijkbaar weet ‘ie het pas 10 dagen.

 7. Bears' den

  Lullig..

  Maar deze plofkop is echt een omhoog gevallen BN-er..
  Kan totaal niks..
  Voegt niks toe..
  Kan niet zingen, niet acteren, niet presenteren, en toch al ‘zo ver’ geschopt..
  Misschien heeft hij expres een contract getekend met het idee dat ie een nieuwe nier nodig heeft en niet veel kan werken voor RTL 4, dan heeft ie in iedergeval een inkomen

  Als ie zo heeft gedacht, neem ik terug dat ie niks kan, want dan kan die wel nadenken..

 8. Laurens

  Beter laat dan Nooit wordt overgenomen door Olcay Gulsen!
  Domme keuze!

 9. Evelien

  @zonder naam nou eerst uitgebreide onderzoeken en medicatie en als die niet aanslaan kom je in aanmerking voor dialyse, m.a.w. Dialyse komt echt niet uit de lucht vallen hoor.

 10. J

  @Laurens: Meen je niet! Heb persoonlijk niks tegen Olcay, maar dit past toch ook niet bij haar!? En wat gaan al die andere mensen doen die onder contract staan?
  Was toch wel een ander voor te vinden, waarbij het beter past en die wat meer ervering heeft.

 11. Wauter

  Heel vervelend. Veel sterkte en beterschap gewenst Jamai.

 12. Laurens

  @J; werd net verteld bij Boulevard!
  Stomme zet inderdaad, Olcay wordt blijkbaar als presentatrice neergezet!

 13. Johan

  Wat een kansloze reacties hier van een aantal mensen. Typisch het afvoerputje van onze maatschappij.

  Jamai klote voor je en veel sterkte de komende tijd!

 14. KingAlert

  Jamai,
  Sterkte.

 15. Henkie

  Misschien kan je Katja Schuurman vragen om een nieuwe nier te regelen. Die schijnt vaker een voorkeursbehandeling te krijgen…

 16. Flip de Beer

  Jammer dat M niet op tv is. Topinterview!

 17. Ookdatnog

  EVELIEN HEB JE WAT MET JE OGEN, BLINDE AAP??

 18. Henk

  2 J & Laurens: idd heel raar dat ze Olcay daarop zetten! Katja, Art zelfs Paul hadden dit beter gekund!

 19. Zonder Naam

  Je gaat je afvragen of Olcay misschien hele bijzondere dingen doet met een hooggeplaatst persoon binnen de RTL-gelederen.

 20. Bart

  @Henk Had inderdaad leuk geweest met Paul.

 21. Jamai de speld

  Bedankt voor alle warme reacties jongens en meisjes.

  Kusjes,
  Jamai

  De speld.

 22. Ronald

  Sterkte Jamai!
  Laat ze maar lullen hier

 23. Jamai

  Dank jullie voor alle steunbetuigingen, ook hierboven. Het is een flinke klap maar ik vertrouw op de medische wereld en op een goede afloop. Hopelijk kan ik snel, of sneller dan verwacht, weer aan de slag bij RTL. Tot snel allemaal!

 24. harteloze henk

  Donder op Jamai

 25. lopi

  Sterkte man!

 26. ArnieAlberts

  Hopelijk niet zo heftig als toen met Bart de Graaff. :(

 27. Ookdatnog

  IN JE BOLLE REEТ GENАAID WORDEN IS SLECHT VOOR DE NIEREN 🤐😀😆

 28. Sven L.

  Wat een sneue reacties. Het zal je maar overkomen. Geen idee of Jamai hier wel eens meeleest; sterkte, komt vast goed!

 29. K

  Zal een klap geweest zijn voor Jamai…ik wens hem heel veel sterkte.

 30. Rutger

  Sterkte makker!

 31. RaymondVL

  Ik voel een real life soap met Jamai aankomen.

 32. Johann

  @ookdatnog….die ene hersencel van jouw familie heb jij momenteel niet in het bezit he..

 33. SOLANGE

  Weer een nieuw format voor BNNers in therapie……

 34. Enzo Voort

  @Ookdatnog • Jij hebt klaarblijkelijk wel nieren maar geen manieren.

 35. Achim

  Zou ie nog haar op zijn ballen hebben?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.