Farid Azarkan haalt bloed onder Jineks nagels vandaan

Geplaatst op do 21 jun 2018 om 8:25

DENK-Kamerlid Farid Azarkan heeft het bloed onder de nagels van Eva Jinek vandaan gehaald. Hij gedroeg zich gisteren zó irritant in haar talkshow, dat ze zich zichtbaar aan hem stoorde. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. DENK ligt zwaar onder vuur, nu het programma De Nieuws BV van NPO Radio 1 heeft onthuld dat de partij heeft overwogen om geheel anoniem PVV-advertenties online te zetten met de tekst ‘Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren’. 

Uiteindelijk zijn die advertenties ook daadwerkelijk online gezet. De partij liet namelijk testen of de nepcampagne niet zou worden tegengehouden door het advertentiesysteem van Google. Uiteindelijk heeft de nepcampagne 11.000 views gehad, voornamelijk buiten Nederland.

Azarkan vond het best een goed idee, gaf hij aan het begin van het gesprek toe. “Ja, nou, ja, dat weet ik niet zo, het was een creatief idee, ik vond het in eerlijkheid creatief bedacht.

De irritatie bij Jinek begon toen Azarkan aangaf dat hij bepaalde antwoorden al buiten de uitzending om aan haar had gegeven. “De mensen die naar dit programma kijken weten niet wat u mij stuurt, dus ik behandel het gewoon stapsgewijs met u“, zei ze daarop.

Azarkan in opgewonden standje: “Daarom heb ik u gevraagd om het ook online te zetten. Om het even te laten zien. Het appgesprek.

Jinek: “Ik kan hier niet 6.000 appberichten laten zien. Ik neem het met u door in chronologie.

Bagatelliseert

Azarkan probeerde nadrukkelijk om de hele kwestie te bagatelliseren. “We staan hier te praten over een idee. U kunt mij ter verantwoording roepen over een idee. Dat mag, maar…

Jinek: “U heeft hier zelf een persconferentie gegeven en ik stel u vragen hierover.

Azarkan: “We hebben het hier over een idee van DENK.

Jinek: “Een idee dat dermate vergevorderd was dat het gemaakt is en online getest is. Dat is meer dan een brainstormsessie.

Azarkan: “De vraag die wij hebben gesteld is: kan het online? Het heeft geen zin om een idee voor te leggen wat niet kan.

Jinek: “Ja, dus?

Wilders’ poezen

Er werden door Azarkan allerlei bliksemafleiders uit de kast gehaald. Zo begon hij ook steeds over een nepadvertentie door Geert Wilders. “Wilders heeft een nepposter gemaakt van Pechtold gemaakt, gebruikt en die mag hier een uur komen praten over zijn poezen“, zei hij, wijzend op een poezenitem dat Jinek ooit met Wilders maakte.

Jinek: “Een uur komen praten over zijn poezen? Waar heeft u het over? Ik geef u de gelegenheid om uit te leggen wat er bij DENK is gebeurd. Ik ben alleen benieuwd naar de motivatie binnen een partij als DENK.

Azarkan: “Je hoeft niet zo boos te worden.

Jinek: “Nee, ik ben niet boos. Ik wil wel even uit kunnen praten hier aan tafel.

Azarkan: “Je gaat steeds harder praten tegen mij.

Jinek: “Omdat ik eroverheen moet als u mij niet laat uitpraten. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar de motivatie van een partij als DENK, dat zegt dat ze voor verbinding zijn en tegen polarisatie, tegen nepnieuws is, en dat u dan zelf overweegt om een nepcampagne te gebruiken. Ik probeer die gedachtegang daarachter te begrijpen, daarom zit u nu hier.

Azarkan bleef Jinek verwijten door hem heen te praten, al praatte hij ook steeds door haar vragen heen en gaf hij ontwijkende antwoorden. “U kunt het vijf keer zeggen. U onderbreekt mij de hele tijd.

Op dat moment was Jinek zwaar geïrriteerd: “Spreek vooral uit.

Holocaustverwijzing

Jinek: “U was er als campagneleider erbij toen deze advertentie met deze tekst, bedoeld om te polariseren en angst aan te wakkeren…

Azarkan: “Dat is helemaal niet waar, dat is uw intentie, dat is helemaal niet waar.

Jinek: “Een holocaustreferentie is voor de gezelligheid?

Azarkan: “Dat hebben wij niet gezegd.”

Jinek: “Dat staat er toch? Om Nederland te zuiveren?”

Azarkan: “Dat is uw interpretatie, dat is wat u hier leest.”

Vos

Tafelgast Michiel Vos zat met kromme tenen te luisteren. “Ik woon al vijftien jaar niet meer in Nederland, maar Nederland ‘zuiveren’ is heel duidelijke taal, neem dan de verantwoordelijkheid. Het gooien op journalisten is heel makkelijk. Mijn president doet dat ook de hele dag.”

U doet een beetje Van Kooten & De Bie-achtig, van: ‘Daar is mij niets van bekend.’

Azarkan: “U lijkt Eva Jinek wel.”

Vos: “Ik ben helemaal niet Eva Jinek. Ik zit hier aan tafel te luisteren aan dit programma, en dit klinkt als Van Kooten & De Bie-draaikonten: ‘Daar is mij niets van bekend, dat had ik niet bedacht.‘”

Reacties

Ook kijkers thuis ergerden zich aan Azarkan. “Ah. De schuld bij de ander zoeken en jezelf in een slachtofferpositie draaien. Elke keer weer. En de eigen kiezer kijkt/luistert toch niet – dus het kan allemaal zonder consequenties“, twitterde Sywert van Lienden.

Story-baas Guido den Aantrekker: “Dat er nou niemand aan die hele tafel zegt: ‘Misschien moet je nu je vervelende waffel gewoon eens houden’.

Telegraaf-sterjournalist Wouter de Winther: “Team Jinek.”

Boulevard-ster Luuk Ikink: “Na 12 minuten kon Michiel Vos zich niet meer inhouden. Pittig gesprek!

Ferry Mingelen: “Jinek probeert nepnieuws van Denk in gesprek met kamerlid Azarkan door te prikken. Vasthoudend, maar niet gelijkhebberig. Top! Maar een aal is moeilijk te pakken.

Azarkan kreeg ook bijval. “Geweldig van Azarkan! #jinekiseenleugenachtigeheks”, twitterde Morro🇲🇦 TUNAHAN4PREMIER.

Het Jinek-interview:

Foto: KRO-NCRV
68 Reacties op “Farid Azarkan haalt bloed onder Jineks nagels vandaan”


 1. Jeroen

  Wat een vuurwerk gisteren! Eva legde feilloos het venijn van Denk bloot.

 2. kijkbuis

  En weer lekkere staatsomroep propaganda tegen Trump zonder een tegengeluid.

 3. KingAlert

  Ik had hem voor zijn boek geslagen. De gore leugenaar.

 4. donia

  Wat een engerd

 5. Truus

  En zoiets zit in de politiek, plaatsvervangende schaamte. Zonde van onze belastingcenten.

 6. Marianne

  Kijk en dat is precies de reden dat Jinek aan de top staat…dat doet ze goed!!

 7. Johan

  Waarom heeft RTL niet serieus de optie bekeken om Eva Jinek in huis te halen. Twan Huis blijft een twijfelachtige keuze. Grote kans dat dit straks gaat mislukken.

  Had Eva over de streep getrokken met een aantrekkelijk programma pakket. Dus niet alleen de late night talkshow (want door het hele jaar door dezelfde presentator te programmeren brand je programma te snel op), en natuurlijk een aantrekkelijk salaris. Ze zou veel beter bij RTL hebben gepast dan Twan.

 8. Lambik

  Azarkan had best een paar goede opmerkingen, bijvoorbeeld dat Wilders schijnheilig is omdat hij zelf een gefotoshopte foto van Pechtold de wereld in stuurde en deed of die echt was, terwijl ze bij DENK wel zo slim waren om de actie al in de testfase stop te zetten. Maar door daar tot drie, vier keer op te hameren, ook op momenten dat hem een moeilijke andere vraag werd gesteld, ontkrachtte hij al zijn argumenten en maakte hij van zichzelf een draaiende zeur.

 9. amsterdammer

  Wat een gluiperd die Azarkan en met Denk is het Paard van Troje in de Tweede Kamer!

 10. Wollter

  Jinek ging goed af, had op een gegeven moment geen weerwoorden en begon steeds harder te schreeuwen. Een afgang.

 11. Deadly Viper

  Beetje flauw want DENK is altijd de lieveling geweest van de publieke. Zelfs een hopp stront van de moslim vindt de publieke lekker ruiken. Maar als Nederlandse man op DENK stemmen geeft wel voordelen. Kunnen we eindelijk die over het paard getilde liberale trutten een doodschop geven. Dus aan DENK zit voor een man alleen maar voordeel.

 12. Wagdi

  Weer het bewijs dat DENK en de PVV exact hetzelfde zijn. En maar gepikeerd doen als de andere partij hetzelfde doet als zijzelf. Ook nu weer.

 13. Diederick

  Wolter heeft voor het eerst gelijk. Jinek was niet top, ze liet zichzelf gaan.

 14. Wagdi

  @Deadly Viper

  DENK is helemaal nooit de lieveling geweest van de publieken! Waar haal je die ongelofelijke nonsens vandaan?

 15. Fleur

  Azarkan heeft een bloedhekel aan dominante vrouwen. Als Jinek hem uitnodigt weet ze van tevoren wat er gaat gebeuren. “Mag ik even uitpraten?” Ruzie, hoge kijkcijfers. Heel Holland Kookt Van Woede. Peter R. zou wel raad weten met meneer A.

 16. Kees

  Welnee, Jinek was helemaal top. Ze is geweldig.

 17. F’iscadel

  Denk is een levensgevaarlijke anti-Nederland partij die moet worden gestopt of op zijn minst moet worden verboden!!!!

 18. mark2

  hoe zou datzelfde intervieuw bij RTL late night zijn gegaan? hahahaa

 19. Ragnar

  gewoon een figuur met een minderwaardigheidscomlex. Zoals ze dat allemaal hebben bij het prehistorische Denk en ze zullen noooooit meetellen ook al doet de NPO nog zo zijn best.

 20. Katinks

  Wat een kort lontje heeft die enge Maroc.

 21. KingAlert

  @mark

  Denk dat Humeberto lachend en grappend het even over poster hadden gehad. Daarna heel uitgebreid over hun gezamenlijke hobby hoe kom ik zo vaak mogelijk op tv. Daarna had Humberto met tranen in zijn ogen en met 5 zoenen op de wang afscheid genomen.

 22. chris

  @Johan: Jinek naar RTL, ze kijkt wel uit. Haar programma hoort bij de P.O.

 23. chris

  Die engerd trekt hier helaas weer stemmen mee van die ERDOGAN aanhangers. Vreselijke partij, hoort hier niet thuis.

 24. Erik

  Ik stoorde me ZO erg aan de dame Jinek dat ik de tv heb uitgezet!!!!

  Altijd maar weer over TRUMP TRUMP TRUMP, om misselijk van het worden. En als dat nu gewoon objectief nieuws met waarheden zou zijn had iker vrede mee. Maar nee hoor, altijd maar weer zuigen en bashen. En totaal ondeskundige info van die Charles Groenhuijsen.

  Ik verbaas me erover dat haar werkgever(s) dit toestaan.

  Walgelijk!!

 25. Annoniemus

  DENK is een eng partijtje in ons land , onbegrijpelijk dat criminelen hier in de Tweede Kamer kunnen zitten !

 26. Peanut

  DENK is een gevaar voor de Nederlandse samenleving.

 27. Hou op

  Bij deze ben ik mijn respect voor Jinek verloren. Azarkan had volkomen gelijk, ookal heeft hij niet alles goed verwoord.
  Hoe dan ook, Jinek had hem al in een hoek en wilde hem niet laten gaan voor de tijd om was. Ik zag een boze hillary clinton. Eva clinton die toegeeft ongelooflijke fan van clinton te zijn, terwijl ze alle duistere kanten van haar idool verhult onder een blinde vlek, net als met haar irritatie in dit gesprek. Zíj, viel door de mand, maar zie het vooral zoals u wilt

 28. Heuning

  Azarkan reageert hier onder de naam Hou op.

 29. Mink Vaillant

  Jinek is groots. De mannetjes van DENK zijn enge radicalen, oneerlijk en verprutsen zelf zo’n kans op een serieus gesprek door argumenten te overschreeuwen. Eng clubje.

 30. Astrid

  Ach ja, laat nog maar meer van dit inferieure tuig binnen.

 31. PJM

  de nepposter over Pechthold hoe verwerpelijk ook werd wel met open vizier door de PVV geplaatst

 32. Bart

  @Peanut Helemaal eens. Men had Denk moet verbieden.
  Eva had hem gewoon weg moeten sturen van tafel.

 33. Ron

  Memorabele TV gisteren, erg spannend. Dit soort gesprekken in het heetst van de strijd mis ik vaak. Dit kan Jinek en Pauw alleen maar iemand als Wilfred Genee heeft dat ook in zich om het wat spicy te maken. Jinek is sterk dit seizoen, en sterker dan vorige seizoen waarin het een beetje voort kabbelde vaak.

 34. Anonymous

  Tv al uitgezet voordat dit item er was want ze heeft erg vervelende trekjes om samen met haar linkse vriendjes ongenuanceerd Donald Trump volledig de grond in te stampen.

 35. robb

  Denk,pvv ze doen niks voor elkaar onder allemaal engerds ,toch vond ik Jinek erg voor ingenomen ,hij had wel gelijk dat hij opmerkte dat ze een lief katte praatje met wilders had terwijl hij het zelfde doet.

 36. Marc

  Hoe schrijnend zwijgend was Charles Groenhuijsen bij die Denk gek, maar als het op Trump of Baudet aanvallen aankomt is hij haantje de voorste.

 37. P. de Wit

  @Marc

  Groenhuijsen is pro Trump.
  Het beste is om de gekken van Denk gewoon dood te zwijgen en dat deed hij dus ook.

 38. Gay Smurf

  Nou ik vind het knap dat Eva zo kalm wist te blijven. Wat een irritante gast is die man!

 39. Yuwan

  Denk helpt zichzelf wel de afgrond in hoogmoed komt voor de val.

 40. joop

  DENK en de PVV zijn niet hetzelfde zoals iemand hierboven aan het raaskallen is. Lees beide programma’s eens en dan moet je tot de conclusie komen dat DENK meer fascisme predikt dan de PVV omdat ze de rechterarm zijn van Erdogan, ook een fascist.

  Wat betreft de opmerkingen over Trump. Ze kan het niet genoeg hebben over de gestoorde Trump, de machtigste man ter wereld, zegt men in de USA. De leider van de Free World…….hebben jullie gezien wat Trump met deze “vrije wereld” aan het doen is? Iedereen de bek snoeren. De USA is verre van een Free World sinds de komst van Trump en zijn maffia bende.

 41. nico

  Erik
  Thu 21 Jun 2018 om 9:52
  Ik stoorde me ZO erg aan de dame Jinek dat ik de tv heb uitgezet!!!!

  Altijd maar weer over TRUMP TRUMP TRUMP, om misselijk van het worden. En als dat nu gewoon objectief nieuws met waarheden zou zijn had iker vrede mee. Maar nee hoor, altijd maar weer zuigen en bashen. En totaal ondeskundige info van die Charles Groenhuijsen.

  Ik verbaas me erover dat haar werkgever(s) dit toestaan.

  Walgelijk!!
  Helemaal mee eens

 42. Mike

  Die DENK figuren hebben geen enkele bestaansrecht in Nederland. Nederlands paspoort innemen en uitzetten.

  Dit zijn vijanden van de Nederlandse staat.

 43. Slaai

  @joop

  Ze zijn wel degelijk hetzelfde. Zitten beide in de slachtofferrol, zijn beide radicale oproerkraaiers en volksmenners, hebben beide alleen het beste met zichzelf voor enz., enz.

 44. Mike

  Betreft het onderwerp Trump had met naast anti Trump men ook iemand moeten zitten pro Trump.

  Maar het hele probleem met de media is dat de objectiviteit ver te zoeken is.

  Als je je echt verdiep in Trump en wat hij precies allemaal doet (wat niet in de media komt) krijg je een heel ander beeld van hem.

 45. Erik

  Inderdaad Mike, daar zit dus ook het probleem! Bovendien zou het ook nog eens ‘spannender’ televisie zijn. Wat Jinek doet is proberen Nederland op te zetten TEGEN Trump. Dat maakt me ook zo boos dat dit allemaal kan en niemand ingrijpt.

 46. Erik2

  Denk is een levensgevaarlijke partij van enge moslims en andere lui met fascistoïde ideeën over de samenleving.

 47. F’iscadel

  Ik neem die Jinek allang niet meer serieus! Ze is een huilerd die het niet kan hebben dat Amerika nu eindelijk een president heeft die doet wat hij zegt! Een topleider waar al die linkse en democratische engerds een puntje aan kunnen zuigen! Trump is een voorbeeld voor velen! En laat die linkse kliek eindelijk maar eens afstand nemen van al die enge multcul invloeden zoals Denk die proberen dit land naar de verdoemenis te helpen! Weg met Denk!!!

 48. JasperV

  Het was een fel debat maar Jinek heeft zich kranig gedragen, ze bleef kalm en beheerst, dat was mij in dit geval niet gelukt.
  Azarkan is een draaikont en een irritante schreeuwer met een grote waffel, als je hem ziet zou je er al bang van worden. Een hele enge man.

 49. Sven L.

  @ Johan; daar heb je wel een goed punt. Jinek naar RTL.

  Ik durf zelfs te stellen dat wanneer RTL Late Night in roulatie was gegaan met Humberto, Jinek en Genee, het nog járen door had gekund.

  Ik ben bang dat het onder Huys een lang Journaal gaat worden. Maar geef het zeker een kans natuurlijk!

 50. SOLANGE

  Jeroen Pauw had gehakt van hem gemaakt…Eva bakte er niks van was niet scherp …..niet ad rem…..niks van dat alles…ze kan het echt niet ze kan alleen maar Trump bahsen…. die engerd van Denk walste over haar heen..degene die de uitzending redde was Michiel Vos…

 51. Rowdy Blokland

  Hij spartelde slechts tegen omdat Jinek hem alvast handig keer op keer naar het beklaagdenbankje sleepte waar hij straks ook daadwerkelijk in zal zitten… Zo simpel is het. De rechter kijkt nu al mee. Dat hou je toch niet tegen

 52. Whitedog

  Ze was dit juist hehlemaal niet goed. Ze luisterde helemaal niet naar zijn antwoorden, viel hem constant in de reden en stelde vragen duie hij al meerdere malen beantwoord had.

  Haar persoonlijke mening was overduidelijk zichtbaar en kon het zelfs niet alleen af, die USA-deskundige moest ook nog er tegenin gaan. Nope, Jinek is super, maar gisteren sloeg ze de plank mis.

 53. robb

  F’iscadel :Amerika nu eindelijk een president heeft die doet wat hij zegt! zeg jij ,dat is het nu juist hij zegt iedere dag iets anders of zie je dat niet meer ben je zo verblind ,je weet ook dat de muur er niet gaat komen, het is juist andersom wat hij zegt gebeurd niet .

 54. Blackcat

  @Whitedog. In de reden vallen? Wat betekent dat?

 55. Joop55

  Azarkan is zo’n beetje de Charlatan van het integratiestrijdersclubje dat DENK heet, nog altijd beter dan die nazi’s van de PVV.

 56. SurParbo

  Dat een politieke partij als Denk bestaat.
  Het moet gezuiverd worden.
  Ik stem nog liever op de PVV.

 57. Simon

  Vreselijke vent die Azarkan die het blijkbaar creatief vindt zijn eigen achterban te bedreigen om electorale belangen.

 58. robb

  SurParbo :Denk hebben we te danken aan de pvv ,als je aan gevallen word ga je je verdedigen.

 59. Rodrigo

  Terwijl ze voor jou opkomen, zwartmаns.

 60. Marianne

  Het is een wazig verhaal. Zowel die reclamemaker, als de andere spekers komen onbetrouwbaar over. Waarom zou je die advertenties tonen aan internetters uit andere landen? Volkomen nutteloos. Het lijkt mij een hoax.
  Die miljarden die wij mislopen aan dividendbelasting is veel belangrijker.

 61. Otto Groeneveld

  Dankzij Mark Rutte die toch naar Brussel vertrekt zijn wij binnen 20 jaar een moslimland. Nog bedankt Mark en Alex.

 62. Whitedog

  @Otto, je kan ook gewoon zo stemmen zodat je dat met zekerheid kunt voorkomen.

 63. IBWO

  Ach ja geef die griezels maar weer een podium geven bij de staats tv!
  Alles voor de kijkcijfers!

  @Otto Groeneveld;
  Nee dankzij Joop Den Uil zijn het overgrote deel van A’dam, R’dam, Den Haag en Utrecht enz.. inmiddels al jaren hoofddoek/langjurken/moslim cities!

 64. Azarkan

  Bedankt allemaal ik hou ook van jullie!

 65. aammehoela

  Een hoop reacties. En terecht, wat een ongelooflijk irritante en arrogante gast die mafkees van DENK. Met zo’n gozer kun je geen discussie voeren. Hij heeft gelijk en het kan niet anders zijn. Vreselijke gast en een gevaar voor de democratie.
  Net zoals Wilders, Baudet is DENK een gevaar voor Nederland. Nieuwe partijen op 50Plus na zijn bepaald geen aanwinst voor de democratie.

 66. Otto Groeneveld

  @17.74 Nee dankzij die klote werkgevers die overal van profiteren en bij rotzooi overal hun handen van aftrekken. Helemaal geen Den Uyl, je moet niet zo gifkrantje als Telegraaf lezen.

 67. Denk niet

  Hoog tijd dat justitie in navolging van verbod op bepaalde motorclubs deze club van erdodinges ook gaat verbieden .Terreur ligt op de loer en rutte met zijn vriendjes doet niks?

 68. BRAAK

  Deze man is levensgevaarlijk, ook met een pak aan en een zetel in de tweede kamer en een mooi inkomen, hij spuit zijn gal op onze kosten, langzaam kruipt hij verder als een giftige luis in de pels van de Nederlandse democratie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.