RTL en Telegraaf leggen Huys-ruzie bij; boycot van baan

Geplaatst op vr 29 jun 2018 om 17:40

RTL Nederland, De Telegraaf en Twan Huys hebben hun ruzie uitgesproken. De krant ziet daarbij af van zijn boycot van de nieuwe talkshow van de presentator op RTL 4. Dat heeft RTL laten weten. Het is Huys duur komen te staan dat hij eerder deze week heeft zitten meelachen om de aanslag op het Telegraaf-gebouw. RTL ziet zich zelfs genoodzaakt om met een officiële reactie te komen. “Wat er bij Panorama en De Telegraaf is gebeurd, is ongehoord“, laat het mediabedrijf weten in een reactie.

RTL vervolgt: “Een aanslag op het recht van vrije meningsuiting, kun je niet anders dan veroordelen. Daar mag geen misverstand over bestaan.”

Zo denkt Huys er ook over, aldus RTL. “Twan heeft ondertussen zijn excuses gemaakt, publiekelijk en persoonlijk. Hij heeft aangegeven dat hij betreurt dat hij geen afstand heeft genomen van de misplaatste grap van Wieringa en het gelach in de zaal. Daar sluiten wij ons bij aan. Desondanks blijft de polemiek aanhouden, waardoor de relativering zoek raakt.”

Er is ondertussen contact geweest tussen Twan, de RTL Directie en de Telegraaf en de kwestie is uitgesproken. Er zijn voor de Telegraaf geen barrières meer voor toekomstige samenwerking in RTL Late Night.”

Merkwaardig genoeg pakt De Telegraaf op zijn website nog steeds groot uit met het artikel ‘Twan Huys onder vuur: ’Hoop dat geen hond aan tafel komt’’. In een update is de reactie van RTL wél meegnomen, behálve het laatste stuk, te lezen in de alinea hierboven.

Lees ook: Jaap van Zweden boycot RTL Late Night om Twan Huys (vandaag)

Foto: NOS, Stefan Heijdendael
31 Reacties op “RTL en Telegraaf leggen Huys-ruzie bij; boycot van baan”


 1. Eindbaas

  MAVO hond Huys kan niet eens zijn eigen naam schrijven zonder vouten.

 2. Floddero Flunk

  Je mag ook nergens meer om lachen tegenwoordig :(

 3. Z

  Lekker boeiend dit allemaal, tientallen nieuwsberichten en ophef over dit vrij onschuldige grapje. Wat stellen we ons toch allemaal ontzettend aan zeg. Zo kleinzerig.

 4. Ron

  Ik kan toch alleen maar tot de conclusie komen dat het met de gastkeuze in de nieuwe show van Huys niet veel anders is dan bij RTLLN, Jaap van Zweden, Telegraaf gepeupel/John van de Heuvel…redactie van Tan gaat zeker gewoon me naar Huys…slechte zaak!

 5. Erik

  ze eten uiteindelijk allemaal uit dezelfde ruif

 6. Pien

  Twan Huys heeft voor mij afgedaan. Het is een s*kkel, nog erger dan die vleespet.

 7. KingAlert

  Hij had gewoon 75 jaar te laat moeten zeggen, dan was het gewoon de waarheid geweest.

 8. Karring

  Ach, gossie! Het NSВ-krantje wilde een programma boycotten. Droeftoeters. Laat ze Geenstijl maar boycotten als ze zo tegen dit soort grappen zijn. Of wacht …

 9. chris

  Nou Twan, nu weet je waar je terecht gekomen bent en dat alleen maar om de poen.
  Aangezien ik nooit naar RTL late night (juiste naam ?) keek zal ik er in September ook niet naar zal kijken. Je weet niet wat je weggegooid hebt voor zover het je carriere betreft.

 10. Inside_Hillywood

  Helemaal klaar met die Twan Huys en als ik RTL was zou ik er ook mee kappen. Haal dan maar Jan Versteegh ofzo. RTL kan er met deze reden ook wel goedkoop vanaf.

 11. chris

  @ endbaas; over fouten gesproken. Wat betekent het woord vouten ?

 12. chris

  Goedkoop van af, gelul. Gaat miljoenen kosten. Uw reactie is te dom om over te praten. Sorry @ Inside Hillywoord

 13. albert

  Is dit telegraaf’s belangrijkste nieuws van de dag?? Zo bovenaan op de site ?

 14. Raaf

  Een hele redactie afgeslacht

  Giechelen met Tommy Wieringa
  Dat moeten Twan en de burgemeesters en wethouders geweldig vinden.

  Het zegt alles over de corrupte Telegraaf dat ze hier in mee gaan.
  Niet voor niets was de Telegraaf fout in WO2.

 15. Robert

  Het zal aan mij liggen maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat De Telegraaf opportunistisch omspringt met de aanslag. Laten we niet vergeten dat de krant kampt met een instortend lezersbestand.
  Dit voorval is voor de hoofdredactie een uitgelezen kans om Wakker Nederland vanuit de slachtofferrol achter de krant te scharen.
  Wieringa’s grapje voor een zaal vol burgemeesters was wat dat betreft de kers op de taart. Het biedt De Telegraaf extra kans om zich in de rol van moedige underdog te wentelen.
  Hoe gestoord ik het ook vind dat journalisten direct worden aangevallen door lieden die met geweld hun zin denken te krijgen, in het geval van De Telegraaf hou ik er een dubbel gevoel aan over.
  Daarvoor loopt de krant te vaak over het ranzige randje van de riooljournalistiek.

 16. Raaf

  Wordt het niet eens tijd dat het lafhartig VVD parochievodje genaamd de Telegraaf Eric Mouthaan gaat overnemen van RTL ?

 17. aammehoela

  Complete hetze van De Telegraaf tegen elke media die hun eigen denkwijze niet ondersteunen. Zo doorzichtig, die belangen van De Telegraaf in SBS…………..

 18. Karring

  @chris

  En jij bent serieus zo dom dat je niet doorhebt dat Eindbaas het expres zo schrijft?

 19. Inside_Hillywood

  @Raaf

  Waarom kom je hier nog eigenlijk? Je bent het nooit eens met de dingen gezegd worden en slaat de meest waardeloze taal uit steeds.

  Als je MC zo slecht vind en wat ze berichten, ga lekker naar joop.nl toe met je links extremistische toontje. Of zoek een uitlaatklep als een sport, is ook beter voor je hard, dan al die nog net niet met hoofdletters getypte berichten. Mensen zoals jij verpeste het voor anderen.

 20. Rubicon

  Excuses. Uitgesproken met belangrijkste partijen. Geen losse eindjes. Zand erover.

 21. Otto Groeneveld

  Wat een oeverloos gezeik van Twan—Telegraaf—NPO—AD, enz, enz, imagebuilding noemen ze dat. Voor het klootjesvolk net alsof doen. Hebben we weer 4 jaar voor de boeg om zogenaamd een richting te kiezen. Telegraaf met hun vergif en leugens wat 3 maanden voor landelijke verkiezingen plotseling omslaat richting gutmensch-krantje. Dan is er ieders dag een ‘Goednieuwsshow’ bij de Telegraaf. Dan zijn de stoute motorbendes opeens lieve jongens en heeft de politie alles onder controle dankzij de VVD. Dus met de Telegraaf, om zo onzinnig gebeuren, hoef je geen medelijden te hebben, de gifkikkers. En Twan en NPO met hun zelfgenoegzaamheid, walsof je daar als domme grachtenpandbewoner en gutmensch wel het juiste waarheidsgehalte aan nieuws hoort, staat al sinds zijn Holleeder-mislukking gewoon voor lul als journalist. Man zou zich zelfs geen journalist mogen noemen.
  Maak eerst maar eens een programma over de dictatuur van het partijkartel en het nepnieuws van de EU en de verborgen giftige agenda van bankiers en multinationals.
  Voorlopig is het een giga teringzooitje in heel de EU en Jan L zit maar halleluja te roepen.
  Dat vind ik.

 22. chris

  @Karring; Als de bewuste domoor denkt dat hij lollig is heeft hij zich vergist. Ik ben serieus en niet dom, Mr. Karring waarom neemt U het eigenlijk op voor die grapjas. Kan hij zijn eigen boontjes niet doppen.

 23. chris

  @Raaf, iemand noemt je links. Je bent links noch rechts maar een onruststoker.

 24. Karring

  @chris

  Je bent wel degelijk ontzettend dom en wel om vier redenen.

  1. Je hebt niet door dat Eindbaas een grap maakt.
  2. Je schrijft ‘endbaas’.
  3. Je weet niet dat je een vraagzin afsluit met een vraagteken.
  4. Je noemt mij ‘Mr.’ terwijl ik een vrouw ben.

 25. Rubicon

  @Chris-beste is wat jij vindt naar de politie te brengen

 26. Annoniemus

  Twan Huys werd door Wieringa geconfronteerd met die flauwe grap , het is beter om iedereen aan te zetten nooit meer een boek te kopen of te lezen van die gek !!

 27. JasperV

  De publiekelijke excuses van Huys zelf heb ik overigens nog nergens gehoord of gezien. Alleen maar dat hij dat zou hebben gedaan.
  En waar blijven de excuses van de heer Wieringa?

 28. Sjaak

  Huys moet nog beginnen en is nu al een flop.
  In de Hilversumse wandelgangen wordt er al gesproken over Floppy Huys.

 29. Kritisch

  Eigenlijk zou MC niet meer de mogelijkheid moeten bieden om een reactie te kunnen plaatsen! De meesten zijn van het kaliber Niveau Nihil en ver daar onder, maar er zitten er ook tussen waar je van moet kotsen!

 30. Lies

  Wtf? Het was Tommy Wieringa die het nodig vond om er eentje onder de gordel uit te delen?
  Twan Huys zat er bij en keek er naar?

 31. Suzanne van den Brink

  Tsja , Huis weet nu dat dit nooit weer mag gebeuren. Een mooie straf maatregel voor het Holleeder Clinton lovertje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.