RTL en Telegraaf leggen Huys-ruzie bij; boycot van baan

RTL Nederland, De Telegraaf en Twan Huys hebben hun ruzie uitgesproken. De krant ziet daarbij af van zijn boycot van de nieuwe talkshow van de presentator op RTL 4. Dat heeft RTL laten weten. Het is Huys duur komen te staan dat hij eerder deze week heeft zitten meelachen om de aanslag op het Telegraaf-gebouw. RTL ziet zich zelfs genoodzaakt om met een officiële reactie te komen. “Wat er bij Panorama en De Telegraaf is gebeurd, is ongehoord“, laat het mediabedrijf weten in een reactie.

RTL vervolgt: “Een aanslag op het recht van vrije meningsuiting, kun je niet anders dan veroordelen. Daar mag geen misverstand over bestaan.”

Zo denkt Huys er ook over, aldus RTL. “Twan heeft ondertussen zijn excuses gemaakt, publiekelijk en persoonlijk. Hij heeft aangegeven dat hij betreurt dat hij geen afstand heeft genomen van de misplaatste grap van Wieringa en het gelach in de zaal. Daar sluiten wij ons bij aan. Desondanks blijft de polemiek aanhouden, waardoor de relativering zoek raakt.”

Er is ondertussen contact geweest tussen Twan, de RTL Directie en de Telegraaf en de kwestie is uitgesproken. Er zijn voor de Telegraaf geen barrières meer voor toekomstige samenwerking in RTL Late Night.”

Merkwaardig genoeg pakt De Telegraaf op zijn website nog steeds groot uit met het artikel ‘Twan Huys onder vuur: ’Hoop dat geen hond aan tafel komt’’. In een update is de reactie van RTL wél meegnomen, behálve het laatste stuk, te lezen in de alinea hierboven.

Lees ook: Jaap van Zweden boycot RTL Late Night om Twan Huys (vandaag)

Foto: NOS, Stefan Heijdendael

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen