Telegraaf boycot Twan Huys, Boulevard laakt collega

Geplaatst op wo 27 jun 2018 om 19:20

Twan Huys was al niet de meest geliefde presentator van Nederland – vooral niet na zijn Holleeder-verheerlijking – maar na het lachen om de TMG-aanslag heeft hij het bij diverse mensen toch wel goed verbruid. RTL Boulevard gaf Huys er vanavond flink van langs. De presentator die vanaf september het boegbeeld is van de late avond van RTL 4 maakt op deze manier geen goede start bij de zender, zei Peter van der Vorst, die aan de desk sprak met Telegraaf-coryfee John van den Heuvel

Op de ochtend van de aanslag was er een bijeenkomst van burgemeesters, waar Huys een gesprek had met Tommy Wieringa. De schrijver grapte dat de aanslag op De Telegraaf ‘tijd werd’, waarop de hele zaal én Huys begonnen te lachen.

Van den Heuvel: “Ik vond het eigenlijk niet zo gepast, maar goed, over humor moet je nooit discussiëren. Ik raakte wel een beetje geprikkeld dat een directe collega van ons, Twan Huys, daar een beetje schaapachtig bij stond te lachen en eigenlijk niets deed om daar iets tegen in te brengen.”

Peter van der Vorst: “Ik ben het helemaal met je eens. Ik vond het sowieso ook walgelijk dat al die gemeenteambtenaren en burgemeesters daar zaten te lachen en te applaudisseren. Hoe dom kun je zijn? Als het een gemeentehuis was geweest, had niemand zo gereageerd.”

Boycot

Voorlopig boycot De Telegraaf het nieuwe RTL 4-programma van Huys. “Omdat ik niet helemaal onbevooroordeeld ben, heb ik even met wat collega’s gebeld bij De Telegraaf. Van: ben ik nou gek of? Die waren ook woest. Mijn directe collega’s Mick van Wely, Saskia Belleman en Paul Janssen waren ook allemaal woest. Die zeiden: ‘We gaan niet meer bij Twan Huys zitten op deze manier.’ Als een collega van ons zich zo gedraagt in zo’n zaak dan hoeft het van ons niet meer. Je kunt toch op zijn minst duidelijk maken of uitstralen dat je daar enige afstand van neemt?

Van der Vorst: “We hebben Twan om een reactie gevraagd. Hij wilde ook jou eigenlijk spreken vandaag, maar dat gesprek heb jij afgehouden hè?

Van den Heuvel: “Ik had het heel druk met mijn column. Toen hoorde ik van de redactie dat hij me wilde bellen en daar had ik op dat moment even geen trek in.”

Ruzie loopt op

Van den Heuvel en Huys hádden al ruzie, maar dat wordt nu alleen maar erger. Van der Vorst: “Jullie hebben een lastige relatie gehad in het verleden vanwege de Holleeder-uitzending waarin jij werd aangepakt?

Van den Heuvel: “Sindsdien hadden we niet een heel warme verstandhouding. Onlangs hebben we een gesprek gehad om dat uit te praten. Nu komt dit er weer overheen. Ik heb geen zin om aan tafel te zitten bij mensen die ik eigenlijk niet vertrouw. Dat is wel een ding. Nou gebeurt dit weer, dus ik ben er wel een beetje klaar mee.”

Reactie Huys

Huys heeft een telefonisch opgenomen reactie gegeven aan Boulevard. Huys: “Ik ben net als velen geschokt door de aanslagen op De Telegraaf en vorige week bij Panorama en ik veroordeel natuurlijk ieder geweld tegen journalisten en hun redacties.”

Hij betreurt dat hij geen afstand heeft genomen van de grap. “Tijdens dat gesprek ging het over bedreigingen van politici, waarop ik hem een reactie vroeg naar de gebeurtenissen bij De Telegraaf. Wieringa maakte een grappig bedoelde opmerking en achteraf gezien had ik daar meteen afstand van moeten nemen. Ik betreur het dat ik dat niet heb gedaan.”

Geen goed begin

Wat vindt Van den Heuvel van deze reactie? “Volgens mij leest hij een verklaring voor. Het gaat over de inhoud. Ik laat het even zo. Ik had het wat sterker gevonden als hij het nu ook live in de uitzending had gezegd, maar hij kiest voor deze weg. Ik ga even met mijn collega’s overleggen hoe we hier verder mee omgaan of op reageren. Ik ben er een beetje klaar mee.”

Van der Vorst: “Het is een beetje onhandig begin van Twan bij RTL op deze manier hè?

Van den Heuvel: “Jij zegt het.”

Van der Vorst: “Dan moet hij extra kritisch worden in RTL Late Night in elk geval. Er valt wat goed te maken.”

Foto: RTL
62 Reacties op “Telegraaf boycot Twan Huys, Boulevard laakt collega”


 1. andre

  Galjaard weg en ineens krijgt Boulevard een mening

 2. albert

  hij heeft toch zijn excuses aangeboden ..dus niet zo zeuren

 3. Britt Scholte Lover

  en deze man moet rtl late night presenteren? LACHWEKKEND, WEG MET HEM!!

 4. S

  Lekkere onafhankelijke krant ben je dan….als je presentatoren gaat boycotten.

 5. aammehoela

  Humor moet kunnen. Het werd tijd, althans als je het hebt over het NPO-bashen. Uiteraard niet als het over berichtgeving gaat over de criminaliteit.

 6. Deadly Viper

  Telegraaf hou eens op met dat toneelspel. Als er volgende week verkiezingen zouden zijn kruip je weer vuistdiep bij de Gutmenschen erin. Imagebuilding noemen ze dat. En ook wel erg schijnheilig Telegraaf want bij een echte aanslag schrijven jullie IN OPDRCHT van de EU propaganda-machinedat het allemaal verwarde suikerpatienten zijn. Terwijl uit de beelden blijkt dat deze man duidelijk een tekort aan insuline had.

 7. De schuld van Vladimier Poetin

  Ik heb er niets mee te maken voordat Alex, Sybrand en Mark mij ook hier weer de schuld van geven.

 8. telgraaf is zielig en kinerlijk

  Wat een droeftoeters bij de telegraaf. De krant heeft al jaren de reputatie van foute krant en in het Privé edities zijn de afgelopen decennia mensen vernederd, te kakken gezet, fout bejegend en nu…..

  Huilie huilie verhalen om een grap van een bn’er.

  In een democratie moet het aantasten van het vrije woord te vuur en te zwaard bestreden worden en de daders moeten zwaar gestraft moeten worden maar om als een klein kind de zielige Telegraaf uit te hangen!!

  Het blijft een foute , populistische droevige krant al sedert de jaren 40 van de vorige eeuw.

 9. Joep uit Tilburg

  Goedenafund!

 10. Eindbaas

  Twan Huys is een domme doorsnee Mavo jongen die niets heeft geleerd en nergens verstand van heeft. Heeft nooit een college gehad. Noemt zich journalist… Ook nog eens met een Limburgs accent. Gatverdamme, ik kan niet wachten hoe die op zijn bek gaat bij RTL. Of niet ome?

 11. Vrede

  Ach, Twan heeft niet het karakter daar op zo’n moment iets over te zeggen. Als het hele publiek boeeeee had geroepen had hij zo gereageerd, nu zag je hem naar een zaal vol lachende mensen kijken.

 12. Eindbaas

  Staat-ie te lachen over de aanslag op de Telegraaf!
  Ik zeg exit met dat l*ll*tje!

 13. S

  @Eindbaas

  Je reactie zegt alles over jou en niets over Huys.

 14. Eindbaas

  Ach S. Misschien wel. Maar ik ga niet STUPIDE lacherig om een aanslag op de media.
  Volgens mij heb je het dan niet begrepen als domme l*l zijnde.

 15. Ikke

  De kern van een boodschap en een boodschapper is de geloofwaardigheid. De geloofwaardigheid van Twan Huys was na College Tour met Holleeder al niet groot. Maar is nu nog verder gedaald. Good luck met RTL Late Night!

 16. Eindbaas

  Nee, RTL Late night met Twan Huys is al bij voorbaat kansloos. Het is een nitwit die een glim****** (niet racistisch bedoeld hoor, maar de man glimde gewoon zo erg) opvolgt. Dat gaat gewoon niet.

 17. Daan

  Als die Telegraaf gezichten niet bij Twan aan tafel komen vind ik dat een pluspunt van de toekomstige talkshow.

 18. Michael

  Goed idee Erland, om Twan op die plek te zetten van Late Night. Ahum.

 19. Ron

  Wat een kleinzerige typetjes toch bij die Telegraf, echt letterlijk een drama krant. Wat een geneuzel over een simpel grapje, en hij was nog leuk ook… Maar van ‘cabaret’ hebben ze geen kaas gegeten blijkbaar.

 20. Eindbaas

  Er moet in Nedderland geen Late Night Show komen want daar hebben wij A. Niet de gastheer/gastvrouw voor (ze zijn zielig als ze denken dat het wel kunnen) en B. Zeker niet de gasten. Na drie dagen is het alweer de zelfde ellende en shit. 37 keer Wendy van Dijk met een boekje of 25 keer Jantje Smit? Of Isa Hoes of all people. Pf anders die proleet met die bretels…. Houd maar op want dat gaat het niet worden. Verzin wat anders

 21. Johan

  @ ron

  Helemaal mee eens. Het was gewoon een leuk grapje. Hypocriet en kleinzielig om daar zo’n toestand van te maken. Verder niet teveel achter zoeken. En Twan hoeft nergens zn excuses voor aan te bieden. Hij heeft niets verkeerd gedaan.

 22. Alex

  Er zijn alleen wat ramen kapot. Dan snap ik wel dat je gaat lachen als ze het zo overdreven behandelen.

  Sowieso een hypocriete Peter, hij is geen maatstaaf.

 23. flappie

  toch wel leuk dat er eindelijk beelden zijn. Want deze grootste snabbelkoning van nederland heeft meestal in zijn contract staan dat er geen film en foto opnames gemaakt mogen worden.
  En maar net doen alsof hij journalistiek onafhankelijk is……

 24. Ron

  @Johan: zo is dat.

 25. Jasper

  Twan Huijs is m.i. een omhooggevallen MINKUKEL en na zijn leedvermaak om een aanslag op, om het even wat voor doel, vind ik hem nog te min om uit de goot te eten waar hij ongetwijfeld ooit eens in terecht komt wanneer hij zo doorgaat.

 26. Jantje

  Tja heb ook een hekel aan Huys maar in dit geval worden mensen overvallen en dan reageren ze zoals ze werkelijk denken en dat is toch dat de meeste mensen dit niet als erg ervaren. Objectief is het wel heel erg maar het gevoel is er niet. Er zijn geen indrukwekkende beelden er zijn geen doden en niemand heeft het gevoel “Het had ook mij kunnen overkomen”

 27. chris

  Van de mening een B presentator als van der Vorst zal Twan huis niet wakker liggen.

 28. chris

  Weer verkeerd gevallen dan maar op deze manier.
  Waarom zou Twan wakker liggen van iemand als van der Vorst, die niet eens zijn schoenen mag poetsen.

 29. chris

  3e maal dan maar.

  Twan zal niet wakker liggen van reacties uit de boulevard hoek.

 30. chris

  4e keer

  Het is me toch wat. Er wordt wel op Twan gelet in eens. Wat heeft hij misdaan.

 31. Joop.nl

  Ten eerste is de schrijver verantwoordelijk voor zijn antwoorden. Huys werd verrast dat het publiek dat zo lachend reageerde en heeft daarom pas later gerealiseerd dat hij even had duidelijk moeten maken dat het een grapje was en of meteen moeten zeggen dat hij niet achter die opmerking stond.

 32. Marry Hens

  Sneue reactie van Joop.nl. Twan zat gewoon goed fout en zou dit ook moeten toegeven. Joop.nl heeft er ervaring mee om iets van een medewerker in de doofpot te stoppen.

 33. Andre

  Kom op zeg, is dit niet wat overdreven? Je ziet Twan duidelijk verbaasd lachend kijken in de video, ik denk dat het hem ook maar overviel. Wieringa is wat dat betreft de schuldige in dit verhaal. Maar ook met Wieringa denk ik dat als hij zijn excuses aanbiedt de kous eraf is. Hetzes genoeg in dit land.

 34. Inside_Hillywood

  Het is gewoon absoluut belachelijk en juridisch gezien kan en zou ik als RTL nu het contract opzeggen met Twan Huys. Lekker begin zo, ik ga het sowieso niet eens meer een kans geven Late Night, -1 bij de kijkcijfers.

  Twan Huys is gewoon niet onafhankelijk.

 35. Eindbaas

  Afgestudeerd op de Mavo. De mafklapper. En zijn vrouw is balletdanseres hahaha laat me niet lachen! STUPIDE opschepper van de VARA https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-vroeger-durfde-ik-niks-was-ik-een-tweederangs-havoklant-~b1fc54c5/. Weet niks, kan niks, niks geleerd.

 36. Wouter

  Wat een gehuil van John was dat zeg. Twan maakt excuses, jij wil niet met hem bellen maar hij moet live op tv op de knieën om vergiffenis smeken? En anders gaan de Telegraaf experts lekker niet naar Twannie toe? Och gut, kleuterklas niveau zeg.

 37. Joop vE

  Vreselijk nieuws uit Amsterdam: de grootste hypocriet is nu burgemeester geworden.

 38. B-noniem

  Gewoon vervangen door Beau van Erven Dorens. Die deed het bij RTL Summer Night o.i.d. al heel goed als vervanger van Humberto.

 39. K

  @Joop…inderdaad wat een blamage. ..die vrouw praat niet eens fatsoenlijk maar mijmert zachtjes…is toch een schande na een Eberhard ..Dacht eerst dat het een hoax was.

 40. Woodstock

  Wat een heerlijke correctheid.

  De man schiet in de lach om een foute grap. Tjonge jonge.

  Wat een drama zeg.

 41. Henk&Ingrid

  “Het gaat over de inhoud. Ik laat het even zo” Aldus John van den Heuvel, om vervolgens nog heel lang er op door te gaan aan de desk. Hou dan je mond John!

 42. cathy

  Durft niet voor zijn mening uit te komen Een hele laffe man ..Maar die mensen in de zaal moesten zich doodschamen ..

 43. pieter 52

  goh weer de hele dag naar RTL gekeken , en wat is koffie tijd een leuk program
  met een leuke presentatrice ja tof .. die Lorette , en wat een leuke serie is GTST
  Wist niet dat de programmas zo leuk en gezellig waren , vooral ene Robertdeed het leuk met love in die aair ja,,, er wordt weer gelachen voor de buis
  en dat een hele week!!!

 44. Anja

  Best wel een bak vol moraal ridders daar bij Boulevard. Kijk eens naar jullie eigen bagger zou ik zeggen.

 45. Local Hero

  Van der Vorst onderkruipsel

 46. chris

  Zolang Twan Huys niet geboycot wordt door kranten als de NRC, Volkskrant en Trouw za; hij er niet wakker van liggen dat de Telegraaf hem boycot.

 47. chris

  Zal Twan een zorg wezen.

 48. chris

  En de bekende Angela bemoeit zich er ook al mee, het is met wat

 49. chris

  met = me

 50. Jantien de Groot

  Waarom heb ik nog nooit zulke massale verontwaardiging meegemaakt als er weer eens een levensgevaarlijke plofkraak bij een geldautomaat was? Waar veel mensen boven wonen en in direct levensgevaar kwamen door de vaak ontstane branden en scheuren in de gevels.
  En dat er ad hoc gelachen werd om de opmerking van Wieringa, dat heeft Twan uit zijn evenwicht gebracht. De landelijke verontwaardiging zal toch echt bij Wieringa en al die burgemeesters die lachten (moeten die niet excuses maken?) terecht moeten komen, ipv allemaal gal te spuien over Twan. Inclusief dat stelletje halve zolen van BLVRD, die als stoere kerels er ook even wat van wilden zeggen.
  En even terzijde, ik kijk uit naar RTLLN met Twan.

 51. KingAlert

  Hoe had de Telegraaf gereageerd als hij gezegd had deze aanslag kwam 75 jaar te laat.

 52. Ad

  Als op het podium van het VNG-congres Raoul Heertje of Youp van ’t Hek in gesprek was geweest met Huys, en dezelfde grap was gemaakt, had ik er ook om kunnen lachen. Dit soort humor hoort bij hen thuis, maar niet wanneer een schrijver als Wieringa daar staat. Dan had hij cabaretier moeten worden, en dat is hij niet.

 53. Enzo Voort

  Twan tot ‘boegbeeld’ bombarderen voor de late RTL-avond is nu al een premature kwalificatie. Hij heeft zichzelf nog niet gewezen bij de, door hem zo verafschuwde, commerciëlen.

 54. hemeltje

  dat is de man die naast holleder zat.

 55. robb

  Dit zegt meer over de Telegraaf dan over Twan .

  hemeltje :Ja net zo als John van den Heuvel Holleeder een kamer in een 5 sterren hotel aanbood om een weekend door te brengen voor een groot interview.

 56. Ingrid

  Telegraaf gebruikt wel heel erg de aanslag op hun kantoor! Alleen heel gek,je zou denken dat hun woede op de daders wordt geuit,maar nee,op Twan.
  Wordt wel heel erg persoonlijk gemaakt en dat geeft wel een heel dubbel gevoel? Ook John laat zich kennen. Een persoonlijke vete en gebruikt daar fijn boulevard voor.☹️
  Echt niveau!

 57. Raaf

  Twan Huys, A.k.a. mister hypocrisie zal gigantisch gaan falen bij RTL4.
  De Gutmenschen kunnen namelijk naar 1 Gutmensch programma tegelijkertijd schakelen.
  Of naar de policor gesnater van Jinek of naar het Regressive Left gehuil van Twan Huys.

 58. Charles

  Wieringa’s boekjes niet kopen en Twan wegzappen, linkse droefheid net als die nieuwe burgermoeder van A dam ook een linkse slissende slang.

 59. SOLANGE

  Helemaal gelijk Charles wat moeten wij met de linkse Halsema als burgermeester ……ze deed haar kinderen naar een witte school omdat ze vond datd e huidige school te zwart werd….

 60. Eindbaas

  En hij staat zich graag voor dat zijn vader leraar Engels was. Maar dat was dus op de LTS. Put ze spijker maar in de hool. Belachelijke narcist.

 61. Kaaskijker

  Heren, slaan jullie niet een béétje door na dat foute grapje?

 62. John Hypo

  John is een hypocriete lul. Ik was er geheel toevallig getuige van ooit hoe hij tijdens de reclame van Boulevard de meest foute grappen maakte over het familiedrama van een familielid van Fajah Lourens. Toen lachte helemaal niemand en kon je een speld horen vallen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.