SBS 6 trekt stekker uit talkshow Peter R. de Vries

Geplaatst op do 07 jun 2018 om 9:30

SBS 6 trekt de stekker uit het slecht bekeken praatprogramma De Raadkamer van Peter R. de Vries. Vanavond is de laatste aflevering van het eerste seizoen te zien en dat is meteen ook de laatste aflevering ooit. Dat heeft de tv-ster laten weten op Twitter. De Raadkamer deed het de afgelopen weken dramatisch slecht op de donderdagavond van SBS 6. Gemiddeld genomen is het tv-station de nummer drie van Nederland, maar tijdens De Raadkamer was het vaak de nummer tien.

De talkshow van De Vries deed het ook vorige week weer erg slecht met een verbijsterende 131.000 kijkers (2,7 procent). Het is uitzonderlijk dat een tv-zender een programma met dit soort cijfers laat doormodderen op prime time.

Het lijkt erop dat SBS 6 de misdaadjournalist niet van de buis durfde te halen of dat De Vries bedongen heeft dat hij de hele serie af mag maken op hetzelfde uitzendtijdstip, ongeacht de scores.

De Vries nu op Twitter: “Vanavond – helaas – de allerlaatste aflevering van De Raadkamer…. Het programma heeft het niet gered. En geloof het of niet, vanavond gaan we het onder meer hebben over ‘natte plassers’…

De allerlaatste De Raadkamer is om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS
30 Reacties op “SBS 6 trekt stekker uit talkshow Peter R. de Vries”


 1. scott_0

  Hopelijk trekt Peturrr zijn conclusies en verdwijnt hij voorgoed van het toneel. Ach wat zeur ik, ik kijk nooit TV.

 2. rooie rinus

  wat jammer zeg, nu kan hij vast naar de NPO met een show voor peter de vries, over peter de vries , met peter de vries en door peter de vries.

 3. Bep

  Onvoorstelbaar dat hij zo lang mocht doorgaan. Kun je nagaan hoeveel macht en arrogantie hij heeft. Vorige week 131.000 kijkers!!!!

 4. Enzo Voort

  Is dit het definitieve vertrek van Peter? Hij is veel te veel op de buis, gisterenavond voor de 78e keer bij Humberto.

 5. Ookdatnog

  WAAR IS WILLEM ALS JE HEM NODIG HEBT !……👺

 6. Bears' den

  Mensen zeiken gewoon teveel..
  Deze man is een vakman, hij weet waar die over praat..
  Is wel vaak op tv idd, maar als hij ergens zit, is het wél relevant!

 7. ome H

  Vanavond een roast van Humberto?

 8. rooie rinus

  meest hilarische is natuurlijk dat peter de vries dit format had bedacht omdat hij er zelf van overtuigd was dat hij te weinig airtime kreeg als deskundige ( 2500 € ) bij de praatprg’s. Denk dat deze hint niet voldoende zal zijn voor een greintje zelfreflectie.

 9. Bloem

  Format was goed…moet alleen niet door Peter gepresenteerd worden…die man stijgt zo ongeveer boven zich zelf uit ..en heeft de houding van kijk mij eens zitten …en wat kan ik het goed he…behalve dit programma was even te hoog gegrepen.

 10. Peter

  Niet alleen is Peter R. te veel op televisie, maar ook op deze website. Drie berichten elkaar over hem? Alstublieft…. Het Nederlandse medialandschap is echt wat breder dan meneer de Vries.

 11. Deadly Viper

  Peter R. de Vriesdag?

 12. Bloem

  Peter denkt dat hij machtig is…dat is natuurlijk de kijker die straffen genadeloos af.. hij is natuurlijk ook door de mand gevallen met zijn dubbelrol in de Holleeder zaak…Dat geld is van Sonja opperde hij….wat nou..dat geld is van de Fam Heineken ..Endstra en weet ik al niet meer…buiten Astrid om hebben ze daar geen 1 van alle op een eerlijke manier geld verdient.

 13. Karel

  Mensen kotsen van hufters en zieke narcisten als De Vries, Humpie, De leeuw, enz. Ze worden echt
  uitgekotst door het Nederlandse volk. Wordt alleen nog maar in Amsterdam en omstreken naar die hufters gekeken.

 14. Rubicon

  Klasse programma. Uitstekende gasten en verfrissende inzichten in wereld van rechters en officieren. Helaas te weinig kijkers voor SBS. Jammer. Meer voor zondagmiddag na Buitenhof.

 15. Otto Groeneveld

  Holleeder komt straks vrij met een dikke schade-vergoeding en dan wordt het voor De Vries spannende tijden. Dat hij niet oud gaat worden is zeker deze man is teveel verweven met de maffia. En aangezien de maffia de baas is in dit keigave land van Pinokkio zou ik in zijn schoenen staand heel snel emigreden naar Verweggistan.

 16. Kamikaze

  Doodzonde.

 17. Kamikaze

  Doodzоnde.

 18. Adolf

  Peter de Vries is typisch zo’n omhooggevallen Havist met een stuitend gebrek aan verstand maar wel een ongelooflijk domme grote bek. Het zegt veel over het armoedige niveau van de Nederlandse televisiewereld dat zo’n abject onderkruipsel als Petertje al jaren een podium wordt geboden om zijn rabiate achterlijkheid te etaleren.

  Het is een karakter die iets teveel in zichzelf geloofd en daardoor de plank wel eens faliekant misslaat. Hij had het eens over wedstrijdjes tegen zijn zoon die hij dan won en daarop heel trots was. Peter kan niet tegen zijn verlies wat een goede kwaliteit is wanneer je een moord wil oplossen waar iemand anders de schuld van heeft gekregen en daarom vast zit. Vast bijten als een terriër en nooit meer loslaten. Zijn politieke carrière viel wat tegen. Hoe zou dat nu komen. Overschatting wellicht. Als hij gewoon doet waar hij goed in is kan je hem best hebben. Met andere zaken kan hij een hoogst irritant mannetje zijn.

  En ik maar denken dat een midlife crisis hooguit een jaar of tien kon duren.
  Maar mannen zoals Peter R. De Vries hebben dit blijkbaar van wieg tot graf en zitten gedurende hun hele trieste leven in een replayfase.

 19. Zalmneusje

  Het programma werd alleen gemaakt ter meerdere glorie van Peter R. zelf. Hij zat er (zoals gewoonlijk) om zijn eigen mening te spuiien en de gasten dienden als aangever. De kijker prikt er zo doorheen als een programma niet integer wordt gemaakt

 20. Marc

  Ik word zo dood moe van die vent overal waar je kijkt zie je zijn kop op tv!

 21. Ron

  Was te verwachten. Uitstekend format maar niet met als presentator Peter R. de Vries, die moet er gewoon als sidekick bij zitten. Verder vond ik de donderdagavond nou niet zo geschikt voor dit soort programma’s. De zondag blijft uitermate geschikt voor dit soort talkshows.

 22. Marjolijn

  8 om 10:04
  Klasse programma. Uitstekende gasten en verfrissende inzichten in wereld van rechters en officieren. Helaas te weinig kijkers voor SBS. Jammer. Meer voor zondagmiddag na Buitenhof.

  Precies. Laag opgeleid kijkt dit niet.

 23. Inge

  Maar kunnen wij kijkers er nu ook alsjeblieft op rekenen dat we Peter de Vries niet meer te zien krijgen? We zijn zo uitgekeken op deze vent.

 24. wauter

  Vervelende kerel die de vries.

 25. StefanV

  Vanavond in RTL Late Night: the roast of Peter R. de Vries, door Humberto Tan en z’n tafelgasten.

 26. Johan

  Peter R. de Vries is het sukkeltje van de klas. Hij kijkt ook alsof hij chronisch poup ruikt, dat komt waarschijnlijk omdat zijn uitgezakte neus direct is aangesloten aan de bovenlip van zijn lelijke muil.

 27. Britt Scholte Lover

  Nu pas van de buis? waren nog maar 2 shows ofzo en nu opeens stoppen

 28. Wie ben ik

  Peter had zelf ook wel kunnen begrijpen dat dit programma veel te hoog gegrepen is voor het SBS publiek. Die willen alleen vermaakt worden en niet te hoeven nadenken.

  Daarnaast had hij het presenteren beter aan een ander kunnen overlaten, waarbij hij de dan sidekick zou zijn die de moeilijke vragen durft te stellen.

 29. pip

  Eindelijk.

 30. BRAAK

  Zo, eindelijk wordt er ingegrepen en nu valt het doek voor Petertje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.