Frans Klein wordt niet de nieuwe Erland Galjaard

Tv-directeur Frans Klein van de NPO maakt een einde aan het door het AD verspreide gerucht dat hij de nieuwe Erland Galjaard zou worden bij RTL. “Frans is en blijft bij de NPO“, zo laat hij zelf weten in de krant. Klein ziet zichzelf genoodzaakt om te reageren, omdat het gerucht wel héél hardnekkig was. Velen gingen er al een beetje van uit dat hij de nieuwe Galjaard zou worden. Maar, zo zegt het AD: “Volgens ingewijden heeft Klein wel degelijk meerdere gesprekken gevoerd met RTL.”

Het AD had naar eigen zeggen geen verkeerde informatie. “Het lijkt er nu sterk op dat Kleins overstap op het laatste moment is afgeketst.

De overstap van Paul de Leeuw naar RTL maakte de geruchten rondom Klein alleen maar heviger. De twee zijn immers goed bevriend met elkaar.

AD-journaliste Angela de Jong zei dit weekend in RTL Boulevard dat Klein niet alleen De Leeuw, maar ook Matthijs van Nieuwkerk mee zou nemen naar RTL.

Omroep MAX-baas Jan Slagter reageert op Twitter: “Frans Klein, directeur video NPO, blijft bij de NPO! Heel erg blij mee. Kiest niet voor het grote geld. Chapeau ! The right man on the right job!

Angela de Jong tipte dit weekend nog Slagter als eventuele opvolger van Klein. “Laten we er niet omheen draaien: als er één iemand is die weet hoe je grote groepen kijkers aan je moet binden met programma’s die een fijn en positief gevoel achterlaten, maar ook nog ergens over gaan, dan is hij het“, zei ze.

Lees ook: AD vangt hardnekkig gerucht op: ‘Frans Klein naar RTL’ (30 mei)

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen