Aantal budgetloze avonden NPO 3 van twee naar drie

Vanwege de bezuinigingen draait de NPO de geldkraan van tv-zender NPO 3 verder dicht. Het aantal budgetloze avonden gaat van twee naar drie. Dat is te lezen in het NPO-jaarplan voor 2019, dat is uitgelekt via De Telegraaf. NPO 3 zit momenteel al op twee avonden op slot. “NPO 3 heeft er al eerder voor gekozen de vrijdag- en zaterdagavond – als NPO 1 en commerciële kanalen groots uitpakken – minder ambitieus te programmeren en daar nauwelijks budget voor uit te trekken.

Daar komt in 2019 de woensdagavond bij, aldus de NPO. “De bezuiniging die de NPO in het vooruitzicht is gesteld zal dan ook NPO 3 raken.

Op de resterende vier avonden wil NPO 3 ‘excelleren’. “Dat zal onder meer gebeuren door minder programma’s te laten ontwikkelen, maar wel een aantal sterke nieuwe titels te zoeken, die zichzelf en NPO 3 goed op de kaart zetten. NPO 3 gaat daar scherper op kiezen.”

Maandag is op NPO 3 de avond voor ‘eventprogrammering’ met Hunted, Dream School en nieuwe titels in dit genre, waarvoor NPO 3 nieuwe voorstellen hoopt te ontvangen.

De dinsdagavond richt zich specifiek op (jonge) vrouwen met titels als Vier handen op een buik en Je zal het maar het hebben. De donderdag is gereserveerd voor meer kritische, tijdgebonden programmering, zoals De keuringsdienst van waarde.

Op zondagavond bereikt NPO 3 een groot publiek met succestitels als De Luizenmoeder, 3 op reis en actuele satire-/
humortitels als Zondag met Lubach, Toren C en Jeuk.

Voor 2019 is NPO 3 op zoek naar een programma dat het satirische zondagslot kan gaan afwisselen met Zondag Met Lubach.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen