Aantal budgetloze avonden NPO 3 van twee naar drie

Geplaatst op Tue 05 Jun 2018 om 13:15

Vanwege de bezuinigingen draait de NPO de geldkraan van tv-zender NPO 3 verder dicht. Het aantal budgetloze avonden gaat van twee naar drie. Dat is te lezen in het NPO-jaarplan voor 2019, dat is uitgelekt via De Telegraaf. NPO 3 zit momenteel al op twee avonden op slot. “NPO 3 heeft er al eerder voor gekozen de vrijdag- en zaterdagavond – als NPO 1 en commerciële kanalen groots uitpakken – minder ambitieus te programmeren en daar nauwelijks budget voor uit te trekken.

Daar komt in 2019 de woensdagavond bij, aldus de NPO. “De bezuiniging die de NPO in het vooruitzicht is gesteld zal dan ook NPO 3 raken.

Op de resterende vier avonden wil NPO 3 ‘excelleren’. “Dat zal onder meer gebeuren door minder programma’s te laten ontwikkelen, maar wel een aantal sterke nieuwe titels te zoeken, die zichzelf en NPO 3 goed op de kaart zetten. NPO 3 gaat daar scherper op kiezen.”

Maandag is op NPO 3 de avond voor ‘eventprogrammering’ met Hunted, Dream School en nieuwe titels in dit genre, waarvoor NPO 3 nieuwe voorstellen hoopt te ontvangen.

De dinsdagavond richt zich specifiek op (jonge) vrouwen met titels als Vier handen op een buik en Je zal het maar het hebben. De donderdag is gereserveerd voor meer kritische, tijdgebonden programmering, zoals De keuringsdienst van waarde.

Op zondagavond bereikt NPO 3 een groot publiek met succestitels als De Luizenmoeder, 3 op reis en actuele satire-/
humortitels als Zondag met Lubach, Toren C en Jeuk.

Voor 2019 is NPO 3 op zoek naar een programma dat het satirische zondagslot kan gaan afwisselen met Zondag Met Lubach.

Foto: NPO
29 Reacties op “Aantal budgetloze avonden NPO 3 van twee naar drie”


 1. wauter

  Gewoon opheffen net als radio 3. Overbodige zenders.

 2. Flip de Beer

  M naar drie? GOede keuze!

 3. Calvin

  @Flip de Beer Ja, want M past echt bij jongeren

 4. Zonder Naam

  Bij de jonge generatie van BNNVara (met name het vrouwelijke deel) wat meer mensen met enige diepgang aannemen, zou ook wel handig zijn. Er zitten wat mensen tussen waarvan ik betwijfel of ze op latere leeftijd nog van enig nut kunnen zijn voor de NPO (als de buitenkant veroudert, en dat lang-leve-de-lol een beetje versleten raakt).

 5. Jables

  En misschien kunnen ze eens stoppen met al die millenial voedingsprogramma’s. Wat interesseert mij het of de dochter van Matthijs van Nieuwkerk orthorexia had.

 6. rop

  Opheffen een idee? En dan het budget verspreiden over de andere 2 netten, die kunnen dan meer kwaliteit maken.

 7. SOLANGE

  Jables heeft gelijk niemand interesseert het ene fuck of die meid van Nieuwkerk orthorexia had kruiwagentje weer gehad van Pappie

 8. Curryworst

  Je kunt ook dapper doorpakken en de stekker eruit trekken.
  Scheelt een verdere lijdensweg voor deze terminale patiënt NPO3.

 9. Zonder Naam

  @rop – Of in de ochtend en middag Zapp laten staan, en de zender zo rond 18.30 uur uitschakelen. Wat nu in de avond zit, kan dan verspreid worden over Nederland 1 en 2. In België werkt het (maar daar hebben ze dan Ketnet ipv Zapp).

 10. rop

  @ zonder naam

  Kan dat dan niet beter op NPO2 gezet worden? Heel net opheffen scheelt veel meer geld dan halve, vermoed ik.

 11. Zonder Naam

  @rop – Als je alles wat de Npo uit zou willen zenden op twee zenders kunt proppen. Voor de oudere kijker die beperkt of zelfs níet met Chromecast, apps, enzovoort overweg kan, zijn de herhalingen overdag een prima service.

 12. rop

  Dat is een mooie gedachte, om het voor die groep in stand te houden. Persoonlijk denk ik dat er best wat programma’s geskipt kunnen worden. Er moet helaas toch bezuinigd worden.

 13. Doe

  De Woensdag is al zo slecht. Kunnen ze niet First dates op Wo uitzenden.

 14. energy-x

  opdoeken dat hele tv npo 3 , geld verslindend, beter 2 tv kanalen met goede programma’s !

 15. Mark

  Ik zou ook M naar NPO 3 doen afwisselend met Lubach. Kan best een uurtje per week, en dan meer de satirische kant met filmpjes zoals Lubach ze ook heeft.

 16. Grace321

  Kijken er nog minder mensen

 17. Bvk2

  Misschien minder reisprogramma’s maken waar een halve man en een paardenkop naar kijkt? Ik noem maar wat.

 18. Bart

  De titels die ze willen behouden onderbrengen op NPO1 en NPO2. ZAPP op NPO3 houden tot 19.00u Op NPO3 in de avond regio tv, sport, muziek, films, NPO Best, thema avonden, doorkijk tv voor als een programma van NPO1 of NPO2 nog even door wil, Smaakt naar meer, Moltalk, Boer zoekt vrouw napraat, experiment tv etc. Alle themakanalen opheffen en 3FM opheffen. Voor jongeren een platvorm internet creëren en content op o.a. Netflix, Videoland en YouTube aanbieden. Hier ook het rijke archief van Beeld&Geluid op aanbieden. De AVROTROS dwingen uit het bestel te stappen en commercieel te gaan. Dit zelfde geld voor Powned. Andere omroepen deze keuze ook geven. Programma’s die er al zijn niet ook door een andere omroep laten maken. Je hebt al Kassa dus waarom is Radar dan nodig? Goedemorgen Nederland echt iets laten toevoegen in de ochtend of anders stoppen. Zo zijn er nog meer programma’s die onder de loep genomen kunnen worden.

 19. Ook leuk

  Maar wel 900.000 euro voor een wedstrijd van het nederlands elftal betalen wat je nooit terugverdientijd.

 20. OMG

  Gewoon het derde kanaal stoppen. De Belgische VRT heeft zijn derde kanaal ook niet gekregen omdat de noodzaak daarvoor niet meer bestaat. NPO3 heeft geen enkele noodzaak om live te bekijken, lineair is daar dus totaal overbodig geworden.

  Ik stel voor:
  -NPO3 opheffen en het budget anders besteden, via kanalen waar jongeren wél aanwezig zijn

  – NPO3 volledig inrichten als seniorenzender.

 21. Henk

  NPO 3 is soms best leuk & verrassend.
  Maar het format voor die zender snap ik niet. Waarom zijn daar ook crimi’s te zien (net zoals op NPO1 en NPO2)?

 22. zorro

  Als we de VPRO en de EO de VARA en BNN van de buis halen want deze omroepen brengen helemaal niets dan kan ook NPO 3 verdwijnen en is er genoeg geld over.

 23. Kaaskijker

  Het probleem is dat alle knallers doelbewust naar NPO1 overgeheveld zijn. Nu is het snijden, snijden, snijden van een steeds onaantrekkelijker NPO3. Uiteindelijk heeft de publieke omroep zichzelf, de STER en de kijker er mee!

  Maar goed, ik heb begrepen dat ze een soap willen op NPO1 willen, dat is mij en velen anderen wegjagen. Zo’n soap staat ook weer TOTAAL haaks op de vorige keuzes om voor eigen gemaakt kwaliteitsdrama te gaan, waar de omroepen des tijds elkaar voor op de schouders sloegen. Uiteindelijk stokt hiermee de verkoop van eigen geproduceerde series als Penoza aan het buitenland vanzelf. En dan elkaar aankijken hoe dat toch kon gebeuren…

 24. Bart

  @Ook leuk Met alle voetbalwedstrijden die de NPO uitzend wordt er heel veel Ster reclame verkocht. Het levert dus wel degelijk geld op.

 25. BRAAK

  Wat een eng mormel is die vent rechts op de foto, een grove uitbater van het Zwiterslevengevoel, blehhhh.

 26. Annoniemus

  Alles van NPO 3 opheffen en dat geld gebruiken om de betaalmuur te voorkomen , waar niemand op zit te wachten !

 27. E. Jansen

  En daar komen die suuuuperoriginele reacties weer van: opheffen en te duur… etc… Jullie hebben er de ballen verstand van. een zender is slechts een etalage voor programma’s, waarvan het opheffen duurder is dan het in stand houden. Weet je wat ze eens zouden op moeten heffen? Die superverwende, irritante, betweterige grote monden van die immer negatieve reaguurders hier!

 28. OMG

  @E. Jansen

  Nee jij hebt er verstand van lol. Roeptoeter, je negatieve bijdragen en iedereen telkens bombarderen tot anti NPO maakt je geen haar beter, sterker nog, je reacties voegen niks toe aan deze discussies. Zou leuk zijn om eens onderbouwde voorstellen van je te zien, ipv altijd op de man te spelen.

 29. BRAAK

  Jansen, kom zelf eens met een goed odnerbouwd commentaar of reactie, wil je!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.