Beau heeft ‘mixed feelings’ over VI Oranje Blijft Thuis

Geplaatst op Wed 13 Jun 2018 om 14:00

Beau van Erven Dorens kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn sidekickschap in VI Oranje Blijft Thuis. Hij vindt het programma niet compleet zonder Johan Derksen en René van der Gijp. Dat heeft de presentator gisteren direct na afloop gezegd voor een camera van de RTL 7-site. Wilfred Genee maakt het programma op dinsdag en donderdag zónder zijn twee vaste tv-collega’s. Daarom was Van Erven Dorens gisteren zijn sidekick. “Ik heb mixed feelings“, zegt de Boulevard-ster.

Door de confrontatie tussen Van Erven Dorens en Genee werd het nog best een spannende uitzending, maar hij vindt dat er iets ontbreekt. “Ik vind het altijd wel leuk om een beetje actie aan tafel te krijgen, maar ik denk toch dat het spannender is op het moment dat die twee échte heren erbij zitten. Dan is het team compleet met zijn drieën.”

Hij vervolgt: “Wij zijn nu meer een beetje surrogaatopvulling. Snap je wat ik bedoel? We hebben ons best gedaan, maar met die drie heren bij elkaar is iedereen pas echt tevreden. De echte kijker van Voetbal Inside denkt: ja, wat is dit eigenlijk? Er moet nog even aan gewerkt worden.”

Van Erven Dorens pakte Genee aan om uitspraken die maandag in de show zijn gedaan. “Ik vond dat hij de oorwassing heel manmoedig heeft genomen. Dat vond ik eigenlijk wel goed. Ik ben wel serieus over de empathie: je moet de weg naar het hart van je gasten vinden.”

Als je alleen maar kopstoten uitdeelt, dan krijg je natuurlijk niet veel liefde genoeg. Het is denk ik de oplossing voor die shows (op dinsdag en donderdag, red.). Niet die shows met Gijp en Johan, die zijn natuurlijk super leuk zoals ze zijn.

Keert hij nog een keer terug als sidekick? “Ik kijk het nog even aan.”

Foto: RTL
21 Reacties op “Beau heeft ‘mixed feelings’ over VI Oranje Blijft Thuis”


 1. Kaaskijker

  Een goede start voor VI mag je wel zeggen.

 2. Ron

  Heeft hij wel gelijk in. Op de overige dagen is het een soort RTLLN. Maar wat wil je ook met de hittepetten redactie van dat programma…. Mag toch hopen dan Twan Huys een volledig andere redactie gaat krijgen.

 3. druptsteen

  Wilfred is en blijft slechts de aangever van de 3. Dan kun je Gijp en Derksen er wel middels een geluidsband bij halen maar dat is een enorm zwaktebod waaruit blijkt dat hij nooit op eigen benen zal kunnen staan. Zijn salaris van 7 ton is dan ook voorbarig. Meer gebaseerd op verwachtingen dan op resultaat.

 4. Bobster

  VI Oranje zonder Johan en Rene is gewoon een RTL Late Night met een betere presentator. Ik kijk vrijdag wel weer als Johan en Rene er weer zijn.

 5. Ron

  Ben toch wel benieuwd hoe Tour du Jour dit jaar ingevuld gaat worden nu Wilfred dit niet gaat doen. In welke opzet, ook weer op lokatie etc.

 6. Woensdag

  Die kop van Beau past niet in VI.

 7. jdj2050

  Het is voor die gasten een moetje. Je gaat weg bij je werkgever maar je moet nog wel eerst een klus klaren waar je niet op zit te wachten.

 8. Bart

  @druptsteen Wilfred Genee kan prima een eigen talkshow leiden en die gaat hij ook terecht krijgen bij Talpa.

  @Woensdag Beau past daar ook prima bij. Jammer dat hij er alleen gisteren zat.

 9. Erik

  VI is walgelijke wergwerp-TV. Het decor is ook al zo sneu: een tafel, wat stoelen en een aantal idioten die iedereen afzeiken. Verstand van het moderne voetbal hebben deze flapdrollen niet. Allemaal leven ze nog in de jaren zeventig van de vorige eeuw.

 10. Bart

  @Erik Jij zou het vast allemaal veel beter hebben gedaan.
  VI is een prima programma. Had met Beau en Wilfred 5 jaar geleden al de late night show moeten worden.

 11. Drupsteen

  Bart, als Wilfred z’n eigen programma krijgt dan zakt het al snel af naar het niveau Tour du Jour. Daar haakten ook iedere dag meer kijkers af.

 12. Bart

  @Drupsteen Totale onzin! Wifred en Beau zijn beide 100x beter om een talkshow te presenteren dan Humberto. Zij zijn jouw smaak niet en dat is wat anders.

 13. Rubicon

  @Bart. Waardeer je steun voor Genee en ik geef toe dat de 540.000 kijkers helemaal zo slecht nog niet is. Maar ik zie hem (vooralsnog) te weinig als anchor.Te beperkt Hou nog vast aan eerder commentaar;
  Beau vertrouwt Genee niet en dat vertrouwen werd niet sterker toen Jansma aangaf dat Genee een vals ventje is die te vaak een hengeltje uitgooit en kijkt wat ie binnen kan halen. Daar is ook zijn interview stijl op gebaseerd. Poneren van stellige vaak vervelende opmerking en kijken wat effect is. Deze stijl maakt hem ook niet geschikt om een talkshow te maken waar dynamiek is tussen de gasten, empatische gesprekken worden afgewisseld met kritische ondervraging en af en toe wat humor over tafel gaat. Genee kan die combinatie niet brengen. Jammer maar niet erg. Hij is als een vis in het water met Gijp/Derksen. Gewoon lekker blijven doen. Boekjes, onderbroeken etc erbij en hij is klaar. De Mol gaf aan bij Tan dat ie pas in 2019 iets met de late avond gaat doen. “Eerst ff kijken hoe Huys en Jinek het doen en dan kijken of er nog ruimte is”- die ruimte gaat ie invullen met Beau vanaf sept 2019

 14. Marco55

  Ik kijk vrijdag pas weer als Derksen en van der Gijp aanwezig zijn.

 15. Erik

  Vi is een prima programma en eindelijk is er een programma waarbij de grachtengordel eens een keer goed wordt aangepakt.

 16. Ernst

  Niet mijn programma zonder Derksen en Gijp. Ligt niet aan Genee die bewijst al jaren prima te kunnen presenteren. Luister maar eens naar de friday move op BNN

 17. FAWAKA

  Genee voelde zichzelf steeds kleiner worden Beau zn oren wastte en toen bleek duidelijk dat Beau als host met kop en schouders boven iedereen uitsteekt. Ik ben zelf ook geen fan van Tan als presentator en ook de afscheidsode aan hem vond ik wat klef maar je kunt je, zoals Beau ook aangaf, een wat minder platvloerse manier uitdrukking geven aan je ongezoute mening. Ondanks dat ik best wel te porren ben voor een stevig portie Derksen vocabulair vind ik het niet Sjiek zoals hijTan’s afscheids verwoordde. Kijk Gijp zal nooit zn smoel open doen ook al is hij het niet met Derksen eens en lult hem zoveel mogelijk naar zn mond. Dat typeert hem wel. Het blijven twee boterlullen van af en toe een bedenkelijk niveau ondanks het feit dat ik het met Derksen eens ben als hij bepaalde eikels op zijn eigen wijze tegen het licht houdt. Bij vd Gijp ontbreekt de verbale subtiliteit van Derksen en fungeert verder als sidekick. Om in zijn jargon te blijven, “het is een beetje een domme Lul” die met zn aanstekelige lach de lachers op zn hand wilt hebben wat hem ook aardig lukt. Inhoudelijk is ie gewoon Kut joh. Ja en Genee blijft in zn ontwikkeling als host tussen die 2 een beetje steken. Beetje jammer vind hij wellicht zelf ook maar who cares…betaalt lekker, toch? En Jantje is een goeie Lobbes. Wereld gozer!

 18. Mike

  VI is een leuk programma.

 19. Johan

  @ Rubicon
  Wed 13 Jun 2018 om 16:49

  Ik ben het eens met zo’n beetje alles wat je schrijft. Alleen het laatste, dat Beau vanaf 2019 de late night bij SBS gaat vullen, dat gaat niet gebeuren. Beau heeft tot nu toe twee keer eerder gewerkt voor John de Mol en beide keren was het geen succes. Hij heeft nog heel goed op zijn netvlies dat zijn carriere bij SBS op een dood spoor zat en John niets voor hem in petto had om hem weer omhoog te helpen.

  Het was RTL die hem allerlei kansen bood om goede programma’s te maken die bij hem passen.

 20. Bart

  @Rubicon Dat zou leuk zijn. Iets wat Beau ook verdiend.
  @Johan Tuurlijk zou dat dan nog steeds wel kunnen. Bij Talpa/Tien lag het niet Beau of aan de andere presentatoren dat het niet is gelukt. Later bij SBS misschien deels wel maar dat lag met name aan de directie vanuit de Sanoma kant die een te grote vinger in de pap had en uiteindelijk toch niet met geld kwam om te investeren in de zenders waardoor de Mol met en minderheidsaandeel ook zijn hand op de knip hield. Hiervan is o.a. Beau toen de dupe geworden. De situatie is nu totaal anders. Hij zou niet zo snel zomaar overstappen maar ik denk dat met een dagelijkse talkshow hij wel over te halen is. Kan overigens ook nog bij de NPO of RTL zelf zijn. Hij zou eigenlijk een talkshow op de late zaterdagavond bij RTL moeten krijgen. Een soort RUR uit de jaren 90 bij de omroep Veronica. Dit zou RTL geduurde het jaar kunnen afwisselen met Lekker Laat met Paul de Leeuw. Verder zou Carlo Boszhard weer iets als Monte Carlo moeten krijgen bij RTL of SBS. Hij heeft wel bewezen dat hij zo’n show kan dragen en wordt naar mijn mening te weinig ingezet bij RTL.

 21. tiny

  Bij V.I Is Ja maar toch is Jan de leukste en heeft trouwens veel verstand van voetbal .Dus hij zit daar prima op zijn plaats

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.