Dennis van PowNews verdient 3.000 euro per maand

Geplaatst op Wed 13 Jun 2018 om 13:05

Dennis Schouten verdient voor zijn werk als verslaggever van omroep PowNed 3.000 euro bruto per maand. Daarvoor moet hij drie dagen per week op pad. Dat heeft hij gezegd in het programma Club Hub van Emma Wortelboer, die óók 3.000 euro verdient maar dan voor een volledige werkweek. Schouten hoopt dat zijn salaris iets omhoog gaat, vertelde hij in haar show. “Ik zit op dit moment in de onderhandelingen over mijn contract, dus het is nog niet bekend wat ik ga verdienen.”

Als Wortelboer hem vraagt hoeveel hij verdient, kaatst hij de vraag terug. “Ik verdien 3.000 euro bruto per maand“, zegt ze. Hij daarop: “Datzelfde verdien ik voor drie dagen in de week werken.”

Schouten is op Rutger Castricum na het bekendste gezicht van PowNed. Hij verdient, net als omroepbaas Dominique Weesie, rond de 200.000 euro per jaar.

Veel mensen denken dat iedereen die bij de tv werkt tonnen verdient, maar niets is dus minder waar. Ook de meeste acteurs bij Goede Tijden Slechte Tijden moeten genoegen nemen met een paar duizend euro per maand.

Foto: PowNed
19 Reacties op “Dennis van PowNews verdient 3.000 euro per maand”


 1. Ookdatnog

  3000€ PM IS NOG VEEL TE VEEL IN VERHOUDING MET WAT HIJ ER VOOR DOET
  EN ZIJN ZEER BEPERKTE GEESTELIJKE VERMOGENS..!
  😵

 2. Gobbebol

  Wortelboer is eem vies ongewassen meisje.

 3. BrEnDa BeUkEnOoT

  KaP eEnS mEt DiE hOoFdLeTtErS, dWaAs!

 4. Karel

  Mager salaris hoor. Hij kost dus €250 per dag (3000/4/3). Daarvoor krijg je niet eens een cameraman geregeld bv.

 5. Wendy

  Mega salaris, in de zorg verdien je dit geeneens met 5 dagen keihard werken in de week + nachtdiensten, weekenden, feestdagen. En dan wil dit ventje opslag? Wat is alles toch scheef in dit land.

 6. katja

  Wat die Emma Wortelboer zegt klopt voor geen meter. Ze woont helemaal afgelegen in een oud kamertje in Amsterdam. Heeft geen auto en geen kinderen. Iemand die 3000 euro per maand verdient, zit er wel wat luxer bij. Als ik moet schatten, verdient ze ongeveer 1500 euro per maand. Misschien nog zelfs minder. Ik denk eerder 1200 euro per maand. Al die andere BNN’ers rijden geen auto, gaan altijd met de trein omdat ze dat niet kunnen betalen. BN’ers kletsen altijd wat om stoer over te komen.

 7. Bart

  Volgens mij werken alle elf werknemers daar drie dagen in de week. Schandalig.

 8. Hillie

  Katja, is het OV niet veel duurder dan de auto?

 9. 123

  Wat mij betreft mag PowNed echt zsm verdwijnen. In al die jaren hebben ze helemaal niets voor elkaar gekregen, behalve een riant salaris voor zichzelf. Als de NPO dan tóch moet bezuinigen, dan graag op dit groepje graaiers. Onbegrijpelijk dat ze nog binnen het omroepbestel zitten.

  En voor de mensen die meteen Jan Slagter en/of MAX erbij halen: Slagter maakt kijkcijferknallers, en MAX bedient een hele brede doelgroep – eentje die allang al verder gaat dan de oorspronkelijke doelgroep van 50-plussers.

 10. Kaaskijker

  PowNews is niet de rechtse versie van Nieuwsuur geworden. Van mij mag deze zomer de stekker er al uit. En geef voor het behoud van pluriformiteit die duiten aan WNL. Want ben ik ook wel weer.

 11. Alex

  Kan hij dat mooi uitgeven aan een cursus Nederlands.

  Nogal hypocriet om voor zo rechtse omroep te werken, maar ondertussen met zwaar accent al je interviews af te nemen.

 12. Henk

  Best wel veel geld voor een beetje klieren.

 13. Penny Wise

  Weten we het verschil nog tussen bruto en netto? ;)

 14. Henk

  Vergeleken met Paul de Leeuw is het weinig, vergeleken met normale banen is het veel voor parttime werk en wat zuigen.

 15. Sven L.

  Talentje. In de gaten houden!

 16. Sander

  Ja 3000 bruto tik ik ook wel aan. Netto zit ik op de 2200. En als je niet tevreden bent met je eigen salaris zoek je toch een andere werkgever.

 17. Van

  @Alex
  Je zult neit de slimste zijn, maar met een accent spreken heeft 0,0 te maken met je kennis van het Nederlands.

 18. Mike

  Doet hij niet slecht.

 19. Flits Bom

  Topgozertje, snel opslag geven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.