87 procent lezers wil boycot Kemna Casting

Geplaatst op ma 04 jun 2018 om 11:30

Als er één merknaam besmet is in de mediawereld dan is het wel de naam van Kemna Casting. Buitenstaanders vinden het maar lastig te begrijpen dat het castingbureau nog steeds de dominante marktleider is na alle schandalen rondom het Amsterdamse bedrijf. Na het Job Gosschalk-schandaal bleken nóg twee Kemna-figuren zich schuldig te maken aan vieze castings. Van de lezers van Mediacourant vindt maar liefst 87 procent dat het tijd is voor een boycot van Kemna Casting.

Na de Gosschalk-affaire eind vorig jaar was het een tijdje stil rondom Kemna en dat kwam het bedrijf goed uit: het castingbureau doet er alles aan om zijn eigen hachje te redden en de dominante marktleider te blijven. De huisadvocaat wordt daarbij ingezet als blaffende waakhond.

Dit voorjaar kwam Nieuwe Revu met een vervolg op de Kemna-affaire door in het artikel ‘De Methode Kemna’ de namen van de andere vieze casting directors te onthullen. Kemna probeerde publicatie tegen te houden, maar dat mislukte. Er kwam een kort geding, maar Kemna haalde bakzeil: de rechter wil geen doofpot.

Ondertussen gaat Kemna Casting vrolijk verder, tot grote verbazing van prominenten als Beau van Erven Dorens (die ook een dreigende brief kreeg van Kemna) en Peter van der Vorst.

Van der Vorst gaf vorige maand nog aan zich hoogst te verbazen over het feit dat het tv-bedrijf van Gijs van Dam op zijn gat ligt door een twijfelachtige beschuldiging van Jelle Brandt Corstius, terwijl Kemna ondanks alle aangetoonde misstanden gewoon door kan gaan.

Wat ik er wel van vind: zijn bedrijf ligt echt op zijn gat, hè? Maar Kemna Casting en Job Gosschalk waar het gewoon echt aangetoond is met 40 getuigenverklaringen of nog meer: dat loopt nog gewoon, en Gijs van Dam is zijn bedrijf kwijt“, zei hij.

Het moet over zijn met Kemna Casting, vindt de lezer van Mediacourant. Uit een poll waarop 2.300 keer gestemd is blijkt dat 87 procent stemt voor een spoedige ontmanteling van het castingbureau. Slechts 13 procent pleit voor het behoud van Kemna’s dominante marktpositie.

Foto: RTL Late Night
10 Reacties op “87 procent lezers wil boycot Kemna Casting”


 1. Zo Leuk

  Begrijp werkelijk niet dat de zogenaamde Gutmensch uit Hilversum en Amsterdam, altijd met hun grote mond andere mensen de maat nemen, gewoon door kunnen gaan met die elendelingen?
  Maar ja de katholieke kerk is ook een kruidvat van pedofielen en de kerk zit ook vol. Dus zeg het maar.

 2. Sinbad

  En MC, dat normaalgesproken de grootste muil heeft, is bang voor genoemd advocaatje. Zie bovenstaand artikel, de andere twee namen worden angstvallig achterwege gelaten.

 3. Norvo

  Wat een verrassende uitkomst. 87 procent van de mensen die hier reageert wenst alles en iedereen de ergste ziektes, dood en verderf toe.

 4. Katja Schuurman

  Belachelijke uitslag.

  Wisten jullie trouwens al dat ik nog dagelijks de lakens deel met mijn liefje?

 5. Pipo

  De rechter vond dat de naam van Houdijn B. genoemd mocht worden, daar stuurde die advocaat brieven om

  Smeerlapje hoor die Houdijn

 6. Bram M

  Sinbad 11.42 zullen we samen gaan trekken vraag ik of Job ook tijd heeft in zijn Friese stolpje.

 7. Simon

  Het lijkt mij los van Kemna Casting niet zo gezond dat een castingbureau een monopolie heeft. Dat werkt dit soort misstanden in de hand. Maar ja blijkbaar is er geen geloofwaardig alternatief?

 8. ron

  lezers wil boycot Kemna Casting maar gaan deze mensen ook rtl boycotte vanwege hun gedraag tegen mensen in programma’s?

 9. Whitedog

  Tja, alleen wij hebben het niet voor het zeggen. Dan moet je bij de omroepen en de producenten zijn.

 10. maribel

  Marc , Job nog op je bruiloft?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.