Volkskrant steunt AD en Telegraaf in mediarel Waylon

Geplaatst op Fri 18 May 2018 om 11:00

De Volkskrant steunt de collega’s van het AD en De Telegraaf in de mediarel rond Waylon. De krant vindt de zanger de mediaflop van de week. Dat is te lezen in de kiosk. Waylon kan niet tegen kritiek en daarom boycotte hij vorige week op het Songfestival twee kritische ochtendkranten: het AD en De Telegraaf. De publieke opinie keerde zich tegen Waylon en om zichzelf te redden verzon hij maandag in RTL Late Night ineens een nieuwe reden voor de boycot: vermeend racisme.

Het AD en De Telegraaf lokten volgens Waylon racistische reacties uit op de vier donkere dansers die onderdeel waren van zijn Songfestival-act. De boycot was echter al in stand vóórdat die dansact bekend werd. Waylon loog dus en Humberto Tan greep, tot ergernis van het AD, niet in.

Liegen doet Waylon wel vaker. Zo maakte hij direct bij terugkomst in Nederland bekend dat hij met AVROTROS heeft afgesproken elke vier jaar naar het Songfestival te gaan. Dat nieuwtje haalde onder meer RTL Boulevard. Een paar dagen later meldde de zanger in dezelfde uitzending van RTL Late Night dat dat een grapje was richting de pers. “Hebben ze nog een keer iets om over te schrijven.

De Volkskrant wijst erop dat Waylon dit grapje maakte met ‘een serieus gezicht’, waardoor het geen grapje leek. Mogelijk is hij teruggefloten door de omroep, aangezien zijn optreden nou niet bepaald een succes was.

De racismebeschuldiging gaat de Volkskrant echter een stap te ver. “Hij had ook iets gelezen in de trant van ‘Wat doen die apen rondom hem?’ Niet in De Telegraaf. Ook niet in het AD. En niet op hun sites. Zo’n onterechte beschuldiging: nooit grappig. Maar de pers had weer iets om over te schrijven, Waylon wordt bedankt.

De Volkskrant-rubriek Top & Flop kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
21 Reacties op “Volkskrant steunt AD en Telegraaf in mediarel Waylon”


 1. Yolo

  Hoe anders zou het gegaan zijn als Waylon hoog was geeindigd ? Dan zou hij de hemel ingeprezen zijn. Wat een kulverhaal weer.

 2. Zalmneusje

  @Yolo
  Helemaal niet. Hij heeft toch juist vooraf heel veel kritiek gekregen.

 3. Sander

  In zou die twee kranten ook niet te woord staan. Zowel AD als Telegraaf verzinnen nieuws en zijn totaal niet geloofwaardig te noemen.

 4. Curryworst

  Waylon wil alleen ja-knikkers om zich heen.
  De rest wordt geboycot en valselijk beschuldigd.
  In plaats van een carrière boost zou dit voor hem wel eens het begin van het einde kunnen zijn.
  Nou ja, dan houdt hij tijd over voor het komende vaderschap en kan hij zich weer herenigen met zijn ouders.

 5. OMG

  goh, waar kennen we dat van? Zangers die allerlei leugens en fata morgana’s verzinnen… lijkt wel een nieuwe trend.

  Het was een slecht liedje, de act was achterhaald en behalve het succesje van hem en Ilse hebben we maar niet begrepen dat het niet draait om het liedje, maar om de act. Laten we volgend jaar een groep garnalenpelsters sturen in klederdracht, een Hollandse koe op het podium en klompendansen. Wedden dat we winnen?

 6. M.

  Is jog onjuist ook wat de Volkskrant schrijft. De Telegraaf heeft wel degelijk geschreven dat Waylon erbij staat als een soort landsheer met 4 zwarte slaven.

 7. Curryworst

  Hey Waylon!
  De groetjes van Patricia Paay.
  https://www.hpdetijd.nl/2013-05-09/exclusief-de-smsjes-van-waylon-en-patricia-paay/

 8. anoniem

  Ach, de Volkskrant is ook vaak een vrij rechts krantje..

 9. Japie

  Een artiest is iemand die beledigd is als je hem niet herkent en geïrriteerd als je hem wel herkent.

 10. E. Hartsma

  @Japie
  Dat klopt als een bus. Volgens mij ga jij veel met ze om, want inderderdaad: zo zijn ze. (Vooral de B- en C artiesten).

 11. Henkie983425

  Lekker, de azijnbode als backup hahaha

 12. StefanV

  Ik vind alle kritiek op Waylon prima en begrijpelijk, maar laten we ook vooral de publieke omroep niet vergeten. De NOS heeft het Songfestival afgestoten aan de AVROTROS en die omroep vaart een koers waarbij artiesten vrij spel krijgen. Niet het nummer, maar de artiest wordt centraal gesteld. En dan maar hopen dat deze met een goed nummer op de proppen komt. Dat was helaas niet het geval.

 13. Robson

  Waylon HOMOOOOO !!!!!!! COKEBOY , JANKBEK, links laten liggen dat stuk vreten

 14. Tijmen

  @Robson

  Heerlijk he? Dat je hier verrukkelijke je agressie kwijt kunt? Lucht het op, stoere heterojongen die duidelijk ook een pilletje teveel op heeft?

 15. Joep uit Tilburg

  He Waylon, Hoe is het met die manager van je?

 16. Izzy4Real?

  Krantje boycot hier, krantje boycot daar, beetje dwelmen met racisme, iedereen over zijn toertjes. En wat blijkt over 4 maanden: Waylon bestaat helemaal niet, is slecht de nr.1 troll van Dotan. Knap!

 17. Cora Haver

  En dan hebben we het nog niet eens over de keer dat hij live bij DWDD beweerde alle 5 potentiele songfestivalnummers zelf geschreven te hebben. Later bleek 1 nummer al door een andere artiest te zijn geschreven en uitgebracht. Bij de andere 4 gaf hij een team in Nashville wat input “ik zag een man voor me op reis over een lange weg” waarna zij de tekst en melodie schreven. Allemaal zo onaardig en onnodig!

 18. Yamilah

  Het lijkt net een wijf met zijn vette bakkes.

 19. Ron

  De nieuwe Dotan is opgestaan. Hij was er al langer hoor, Waylon’tje, maar de afgelopen tijd hebben we hem pas echt leren kennen. Snuif ze met Pinksteren, Waylon!

 20. `Flits Bom

  Drankhoofd.

 21. Joop.nl

  Waylon vind ik een showbal, maar de opmerking ….over vier jaar weer…. was duidelijk niet serieus bedoeld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.