Volkskrant steunt AD en Telegraaf in mediarel Waylon

De Volkskrant steunt de collega’s van het AD en De Telegraaf in de mediarel rond Waylon. De krant vindt de zanger de mediaflop van de week. Dat is te lezen in de kiosk. Waylon kan niet tegen kritiek en daarom boycotte hij vorige week op het Songfestival twee kritische ochtendkranten: het AD en De Telegraaf. De publieke opinie keerde zich tegen Waylon en om zichzelf te redden verzon hij maandag in RTL Late Night ineens een nieuwe reden voor de boycot: vermeend racisme.

Het AD en De Telegraaf lokten volgens Waylon racistische reacties uit op de vier donkere dansers die onderdeel waren van zijn Songfestival-act. De boycot was echter al in stand vóórdat die dansact bekend werd. Waylon loog dus en Humberto Tan greep, tot ergernis van het AD, niet in.

Liegen doet Waylon wel vaker. Zo maakte hij direct bij terugkomst in Nederland bekend dat hij met AVROTROS heeft afgesproken elke vier jaar naar het Songfestival te gaan. Dat nieuwtje haalde onder meer RTL Boulevard. Een paar dagen later meldde de zanger in dezelfde uitzending van RTL Late Night dat dat een grapje was richting de pers. “Hebben ze nog een keer iets om over te schrijven.

De Volkskrant wijst erop dat Waylon dit grapje maakte met ‘een serieus gezicht’, waardoor het geen grapje leek. Mogelijk is hij teruggefloten door de omroep, aangezien zijn optreden nou niet bepaald een succes was.

De racismebeschuldiging gaat de Volkskrant echter een stap te ver. “Hij had ook iets gelezen in de trant van ‘Wat doen die apen rondom hem?’ Niet in De Telegraaf. Ook niet in het AD. En niet op hun sites. Zo’n onterechte beschuldiging: nooit grappig. Maar de pers had weer iets om over te schrijven, Waylon wordt bedankt.

De Volkskrant-rubriek Top & Flop kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen