AD boos op Humberto Tan: ‘Wij zijn geen racisten’

Geplaatst op Wed 16 May 2018 om 8:30

Het AD is boos op RTL 4-ster Humberto Tan. De kritiekloze interviewstijl waar hij bekend om staat leidde er maandag toe dat Waylon wel héél makkelijk weg kwam met de bewering dat hij het AD en De Telegraaf boycotte omdat ze zouden bijdragen aan een racistisch klimaat. Dat vindt AD-diva Angela de Jong, schrijft ze in de krant. De Jong vindt dat Tan iemand niet zo makkelijk mag laten weg komen met beschuldigingen van racisme. Ze zet uiteen dat het verhaal van Waylon van geen kant klopt.

Waylon besloot vorige week om het AD en De Telegraaf niet te woord te staan tijdens het Eurovisie Songfestival omdat ze te negatief zouden zijn. Zijn manager kwam op een gegeven moment met een heuse mediacode, waarbij media werden opgelegd om alleen nog maar positief te zijn. Het leidde tot felle kritiek.

Maandag voerde Waylon in RTL Late Night opeens een volstrekt nieuwe reden voor de boycot op: het AD en De Telegraaf zouden bijdragen aan een racistisch klimaat, omdat ze racisten zouden voeden met opmerkingen over zijn act (Waylon werd omringd door donkere dansers).

Het is complete onzin waar Waylon niet weg mee mag komen, aldus De Jong. “Racisme is een ernstige beschuldiging. Helemaal als die onterecht is en slechts dient om je eigen straatje schoon te vegen en de aandacht af te leiden van je eigen fouten en falen in Lissabon.”

Het conflict tussen het AD en Waylon dateert al van eind februari, toen AD-journalist Stefan Raatgever schreef dat Waylons liedje Outlaw In ‘Em ‘vrijwel gelijk stond aan zelfmoord’ op het liedjesfestijn. Ook wilde Waylon excuses voor een al bijgelegd ruzietje tussen Raatgever en zijn manager.

Toen die op 14 april uitbleven, werd Stefan tot persona non grata verklaard. Op dat moment wist nog niemand dat Waylon zijn Eurovisie-act had voorzien van vier krumpende, zwarte dansers.

Oftewel: de AD-boycot wás er al voordat überhaupt de hele act met de donkere dansers bekend werd. De racismebeschuldiging is dus complete nonsens, maar Tan liet Waylon hiermee wegkomen.

De Jong: “Met een of twee welgemikte vragen had Tan het warrige verhaal van Waylon kunnen ontkrachten en móeten ontkrachten. Want met valse beschuldigingen doe je de noodzakelijke strijd tegen racisme meer kwaad dan goed. Maar zoals eerder gezegd: Humberto verlangt zichtbaar naar zijn laatste uitzending, de kritische kijker nog meer.”

De AD-column ‘Ho ho Waylon, hoezo racisme?’ kunt u hier lezen.

Foto: WNL
49 Reacties op “AD boos op Humberto Tan: ‘Wij zijn geen racisten’”


 1. Bert

  Precies wat ik dacht Angela!

 2. Curryworst

  Waylon is een soort Gordon.
  Het ligt altijd aan een ander. Drugs doet gekke dingen met de mensch.

 3. lvs2015

  En dat Angela De Jong, deze manier van pas en te onpas alles maar van racisme o.i.d. beschuldigen, heet “hipsterracisme” en gewoon een trend is van nu dat met name de een alles mag zeggen en vinden en de ander het maar te slikken heeft dan wel moet inbinden. Uiteraard zoals met alles overgenomen uit Amerika. Misschien moet de minister van Justitie en Veiligheid ook maar gelijk een nieuwe wet in elkaar flansen waarbij dit misbruik bestraft wordt – als men geen had bewijs heeft e zomaar iets roept om moedwillig de ander te beschadigen – met een boete van 10.000 euro per keer of een gevagenisstraf van 6 maanden.

 4. pieter

  Moet het niet zijn… vallende ster??? als dat zo was hadden we een 10miljoen
  sterren in nederland en daar hoor ik dan met mijn 30 jarige radiojubileum in oktober ook bij !!

 5. Ard

  Nog meer mensen meer dan klaar met Angela de Jong? Altijd weer de picture opzoeken met d’r getoeter..

 6. Anouk Smullers

  Deze vrouw legt wederom de vinger op de zere plek! Ze heeft zo gelijk. Waylon sloeg totaal de plek mis, met die enge boze en stuiptrekkende zwarte mannen.

 7. Ard

  Dat hele verzonnen ‘Amalia is niet dik’ verhaal wat heel Nederland vervolgens natoeterd…het arme kind

 8. Mattie

  Oh daar hebben we Angela weer die haar krantje moet verdedigen.

 9. Henriette

  Een countryliedje met een nagemaakt Amerikaans dansje met een knipoog naar de dansjes van Madonna. Daarom is het geen succes geworden, het heeft niets met Nederlandse muziek en cultuur te maken en is daarom ook geen visitekaartje van ons land.

 10. Joris Agema

  Hear hear Angela! Gewoon op feiten gebaseerd ipv de insinuatie van ome Waylon. Waarom laat Humberto dat toe?

 11. Henkie983425

  Als mensen mij uitmaken voor racist, kan ik alleen maar beamen haha.
  Bedankt links.

 12. Otto Groeneveld

  Nou als er 2 kranten zijn die niet racistisch zijn dan is het AD en Telegraaf, ook natuurlijk NRC en VK, het zijn gvd gutmensch-krantjes van de bovenste plank. Ze vinden een hoop stront van een allochtoon nog lekker ruiken. Weet niet of Humpie heeft opgelet of kranten heeft gelezen zo 2 maanden voor de landelijke verkiezingen? Ze kropen bij iedere allochtoon of parel er vuistdiep in.
  Dus mensen die deze 2 gutmensch-krantjes beschuldigen van racisme zijn niet goed wijs of zelf extreem gefrustreerd.

 13. Joop55

  Waylon kan net als Dotan opbokken uit dit land.

 14. Henny Huisman

  Angela is zo vaak bezig met tv en populistische deugstukjes schrijven, moet er niet worden gekookt en schoongemaakt thuis?

 15. Woensdag

  Waylon is vergiftigt in zijn hersens door drugs.

  Top Angelo.

  Bescherm je krant maar voor dit uitschot. Tan is ook een achterbakse hielenlikker.

 16. Otto Groeneveld

  Komt trouwens bij dat je het inderdaad niet meer kan maken om donkere mensen te laten dansen op tv of in een film. Dat is nou typisch vooroordelen in stand houden, alsof ieder donker persoon ritme-gevoel heeft en kan dansen, ik ken er genoeg doe donker zijn en een ritme-gevoel ban een aardbei bezitten en totaal niet kunnen dansen. Dus daar moet je wel naar toe werken. Donker mensen uit dansclips halen.

 17. Tjaptjoi

  Waylon had al lang en breed aangegeven dat het om Raatgever en diens gedrag ging. Het racisme kwam erbij. Zijn woorden overigens, dat ‘racisme’ niet de mijne, want ik heb het AD niet gelezen. Als Angela nu doet alsof Waylon niet heeft aangegeven dat het in eerste instantie om Raatgever ging, liegt ze net zo hard als zij vindt dat Waylon doet.

 18. gtstfites

  Angela is de nieuwe Yolanthe en Patricia wilt alleen maar aandacht

 19. Annoniemus

  Het zijn de laatste stuiptrekkingen van onze zwarte broeder Oemberto , zullen we maar denken !!!!!

 20. KingetjeAlert

  Iedere Nederlander die na zijn opzegging door de werkgever, zo zou presteren als Humberto Tan zou door zijn werkgever allang op non actief gesteld zijn.

  Dat dit niet gebeurt duidt dat er na het ontslag van Erland nog steeds geen eenduidige leiding is in het bedrijf.
  Met de teruglopende reclame inkomsten en de move van de NPO niet aan een zomerstop te doen en met nieuwe programma s te komen zou wel eens kunnen lijden tot een heel drastische beslissing vanuit Luxemburg.

 21. albert

  Morgen in het AD : Angela de Jong gaat een brief schrijven voor een BOER in het nieuwe seizoen BZV

 22. antipolitiekcorrect

  en weer heeft angela gelijk,
  [jammer dat ze bij zo”n flutkrantje werkt,]

 23. ruben

  Angela praat je voor je zelf
  of praat je voor anderen.
  Wij zijn

  Angela beheerst jij wel de Nederlandse taal……..

  ad hoeveel mensen hebben jullie niet voor de gek gehouden met je/jullie olie bol test….Harde werkers laten huilen.

  Angela hoeveel verdien je bij de krant!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Wat kost de auto van ad rvc………………………Foei hypocriet!

 24. Floddero Flunk

  Was even vergeten dat ik hier op Angelacourant ben. De mening van Angela is voor Mediacourant en zijn discipelen wat Facebook is voor tokkies: het is waar want Angela heeft het gezegd :D

 25. Robin

  Hoofdkenmerk van een junk: altijd liegen.

 26. Ron

  Zo blij als die Tan straks vertrokken is met zijn personality show met gasten en items die hij alleen interessant vind maar de kijker geen sier. Was even spraken van dat hij nog tot begin juli zou door gaan , maar toen kwam het verhaal van WK programma om de hoek, hebben ze het toch maar een paar weken ingekort, wat een verademing zal dat straks zijn!

 27. SOLANGE

  Zo waar wat Angela zegt Tan kan en durft niet kritische vragen te stellen hij wil de popie jopie blijven uithangen blij dat ie oprot

 28. Vladimir

  weg met die Angela de Jong/zeekoe!

 29. Deadly Viper

  Angela de Jong misselijk mens. Waarom krijgt deze trut zoveel aandacht?

 30. rechtse_hetero

  Onbelangrijk mens die Angela (ook al heeft ze in deze kwestie een beetje gelijk). Begrijp niet waarom ze zo veel aandacht krijgt?

 31. Japie

  Als Tan oprot, laat hij Waylon dan maar meenemen.
  Waylon kan ook naar Texas gaan verhuizen, het taaltje kan hij al.
  Tan kijk ik allang niet meer.
  Verder eens met Angela.👍

 32. Kaaskijker

  Wij van de media bepalen wie er gelijk heeft, jij niet Waylon. Onze conclusie: de media heeft gelijk. Wij hebben geen insinuaties de wereld in geholpen. Dat leek maar zo.

 33. M.

  Er zit een groot verschil tussen een ‘journalistisch kritisch opbouwend’ artikel en iemand met een agressieve toon continue negatief neersabelen, omdat er achter de schermen iets speelt (of heeft gespeeld) tussen die journalist en Waylon’s manager.

  Wat die walgelijke journalist van het AD gedaan heeft, is zijn positie gebruiken en misbruiken om een persoonlijke vete uit te vechten. Wat voor journalist ben je dan? Bovendien stonden zijn artikelen altijd vol met fouten, dus een echte songfestival-kenner kun je die man niet noemen.

  Groot gelijk dat Waylon geen zin had om met die eikel van het AD te praten. Wat hij ook had gezegd, het was toch een negatief artikel geworden en waarschijnlijk had die vent zijn woorden verdraaid of whatever.

 34. Adje Roland

  Humpie of Humberto bevestig zelf ook ontzettend veel veel oordelen over Surie’s. Lekker danseuuu, lekker dure auto en lekker blonde chikies neuken. Hoe bedoelt u rol bevestigend.? Wat een domme man is het toch.

 35. NAtioNAilistSch

  Humberto Tan was weer polariserendt bezig!

 36. StefanV

  Angela de Jong heeft gewoon gelijk: als je zulke ernstige aantijgingen doet, moet je verhaal gewoon kloppen. Een kritische interviewer had hier zo doorheen kunnen prikken.

  Het is sowieso nogal vreemd dat het AD en De Telegraaf racisme in de schoenen geschoven krijgen, puur omdat ze bepaalde geluiden hebben opgetekend. Ook lijkt er geen verschil meer te bestaan tussen zuiver (en dus verwerpelijk) racisme en het uiten van kritiek op een verre van geslaagde act.

  Nederland heeft op het Songfestival te vaak een niet-doordachte act of iets dat totaal niet uit de verf komt. En het nummer van Waylon kreeg niet alleen dramatisch weinig punten van het publiek, ook in eigen land staat het vooralsnog niet in de hitlijsten.

 37. Robert van Broekhoven

  Hoe dom kun je zijn.
  Je krijgt een enorm podium met een super positieve impact, van DWDD tot allerlei praat en muziek programma’s.
  En dan zie je kans om in en paar dagen alles te verprutsen , dan moet er iets met Waylon mis zijn.
  En tot slot Angela de Jong heeft helemaal gelijk!

 38. Waylon toch...

  Waylon toch. Eerst roepen dat je gaat winnen. Dan zeggen dat de top 5 realistisch is. Dan 18e worden. Maar dat is dan ineens geen mislukking, want je hebt iets bijzonders neergezet en vastgehouden aan jouw “ding”. Het Nederlands elftal en hun trainer zouden hier niet mee wegkomen, na een gênante voetbal nederlaag. Maar jij vindt de 18e positie dus geen mislukking.

  Een zekere mate van zelfinzicht zou geen kwaad kunnen. RTL Boulevard meldde dat een buitenlandse journalist schreef over “de landsheer die aanbeden werd door vier dansers”. Deze opmerking werd ook gemeld door De Telegraaf. De opmerking over “apen” is schandelijk, maar niet gemaakt door AD of Telegraaf journalisten. Dat insinueerde je min of meer wel, omdat je het in RTL Late Night niet ontkrachtte, noch meldde waar je dat had gelezen.

  Velen begrepen het “krumping” niet. Het deed blijkbaar afbreuk aan de act, want na de eerste repetitie zakte je ranking bij bookmakers razendsnel. Dat bleek verder ook uit de televoting resultaten. Europa begreep het dus ook niet. Vele Nederlandse kijkers, binnen- en buitenlandse journalisten vonden het niet passen bij een overigens door jou perfect gezongen nummer. Om dan vervolgens duidelijk onder invloed van teveel drank of iets anders, op redelijk aggressieve toon in het openbaar, een vete met een AD videoverslaggever uit te gaan vechten, deed je de das om.

  Niet chique en niet slim. Je verloor daardoor ook de sympathie van vele inwoners van het land dat je mocht vertegenwoordigen en dat leverde nog meer negatieve reacties op, vooral op internet en social media. Dat en de daarna minder positieve berichtgeving door AD en Telegraaf over je deelname, heb je aan jezelf te danken.

  Voor vele Nederlanders is het songfestival een jaarlijks nationaal feestje waar zij graag naar kijken. Velen van hen lezen de kranten die jij boycotte. De toon die deze kranten na je publieke tirade uiteindeljk kozen, heb je zelf veroorzaakt. Maar ook dat zelfinzicht lijkt te ontbreken.

  Daarbij komt dat de AVRO/TROS selectiecommissie je teveel vrijheid heeft gegeven in de keuze van het lied. Na het introduceren van 5 nummers bij DWDD, was er al teleurstelling bij veel kijkers over jouw keuze voor het uiteindelijke lied. Ook daar ging je aan voorbij.

  Je grote klacht over jouw eerdere deelname met Ilse de Lange, was dat je geen inspraak kreeg. Dat alles vantevoren al bepaald was en je slechts gevraagd werd om een al afgemaakt nummer in te zingen. Laten we daar vooral dankbaar voor zijn. Het leverde Nederland een fantastisch resultaat op met een optreden dat je weergaloos uitvoerde. Je deed het fantastisch, professioneel en steeg tot grote hoogten, samen met Ilse, in een perfect geregisseerde act.

  Je wilde nu om de vier jaar meedoen en claimde dat al te hebben afgestemd met AVRO/TROS. Ze hebben daarop niet gereageerd. Het bleek nu opeens een grap van jouw zijde. Het lijkt mij meer dat AVRO/TROS ook even klaar met je is, zoals zovelen, voor wie het songfestival vooral een postitief evenement moet zijn. Niet de negativiteit die jij erover hebt uitgestrooid. Je onsamenhangende verhaal over racisme was je absolute dieptepunt.

  Wat je ook van de winnaar vindt, dit meisje is meer dan “een kip”. Het was een lied met een boodschap over pesten, diversiteit en tolerantie. Blijkbaar niet door jou begrepen als “simpele boerenlul uit Apeldoorn”. Een titel die jij jezelf geeft. Je bent blijkbaar niet de enige simpele boerenlul in Europa, die iets niet begrijpt. Er waren er zaterdag velen die als simpele boerenlullen geen idee hadden, wat je dansers deden of wat het moest voorstellen.

  AVRO/TROS moet ook de hand in eigen boezen steken. Dat de twee commentatoren tevens de helft van de songfestival selectiecommissie uitmaken is een zeer ongezonde situatie. Dat deze commissie vervolgens wordt gecompleteerd door slechts één DJ en een AVRO/TROS directeur, maakt de selectie alleen maar ondoorzichtiger en incestueuzer. Laat de NOS het festival weer terughalen en de kijkers, naast een brede vakjury, ook weer een stem geven. Dat lijkt me beter voor alle partijen.

 39. Lange Tenen

  Waylon for President

 40. Sjonnie

  @Waylon toch (13.26): Perfect verwoord zonder af te zeiken. Goed geformuleerde en opbouwende kritiek die veel Eurovisie fans voelen na de afgang van dit jaar. Geen woord verkeerd aan. Grote klasse!!!

 41. Wie ben ik

  Ondanks ik ook van mening ben dat het nummer van Willem totaal niet aansloot bij wat men graag hoort op het songfestival- en daardoor terecht zo laag is geëindigd- heeft het songfestival. Heeft het- naar mijn bescheiden mening- verder allemaal weinig meer te maken met de kwaliteit van een liedje, maar vooral met de act die eromheen wordt opgetrokken. een ‘vrouw’ met baard, dikke dame die over pesten zingt….het maakt schijnbaar allemaal niet meer uit, zolang de controverse maar daar is.

  En de oeverloze vriendjespolitiek tussen landen moet hierbij natuurlijk ook niet vergeten worden, ik denk dat een land als Nederland het gewoonweg kan vergeten, tenzij er wordt gekozen voor een act die alle lippen losmaakt ( en dan niet qua zangkwaliteiten)

  Ik zou gaan voor een genderneutraal persoon, die een rok draagt en een leren motorbende-jasje eroverheen ( ZZ-top baard en lichtblauwe oogschaduw) Deze persoon zingt vervolgens over de schitterende heuvels van Oost Europa, het heerlijke Griekse en Italiaanse eten ( met Belgische mayonaise erbij) en de pracht van de uitgebreide militaire parades van Rusland. En vergeet niet om bij de slotakkoord, de gebalde vuist vanaf het middenrif daadkrachtig de lucht in te heffen!

  succes verzekert

 42. julske

  Humberto laat Angela, je de mond niet snoeren.Misschien is zij de slimste, maar niet volleerd.Dat ze met al haar negatieve volgers jou mag bashen, zodra het ze uitkomt.Humberto maakt van jouw hart geen moordkuil, zeg gewoon waar het op staat.Ga eens 1 keertje op je streepjes staan, en laat ze weten dat je niet meer over je heen wil laten lopen, en ook niet van die abominabel berichtjes van gediend bent. Als dat wijsheid is, weet ik niet, om ze ook te negeren, weet ik ook niet(zijn toch Pvv-stemmers) er is toch geen land met ze te bezeilen.Dat Angela en kornuiten een gat in jouw broek gezien heeft,roept haar tot orde, laat ze het komen naaien,is dat mens een zus van God,(dat ze jouw als haar pispaaltje steeds neemt of (omdat je een zwarte man bent)Gordon, Prem,Kuzu,Waylon,Paul,Wilders zouden wel hun mond open trekken hoor Humberto.Je bent goed opgevoed, weet zeker dat je Ma jou geleerd heeft, om voor je zelf op te komen, maar op een heel nette manier. maar moet toch een keertje ophouden ook,ik weet dat je het heel goed kan, maar je wilt je niet verlagen naar bepaalde mensen toe. een heel goede instelling.Humberto, door alles wat ik hier lees, zijn mijn ogen dubbel open gegaan, hoe de mens kan zijn, en dat het ook een leerproces voor mij is.

 43. Bart

  Angela de Jong weer helemaal gelijk.

  @Waylon toch Mooi en goed geschreven stuk. Op dat van de winnaar na dan. Vreselijk irritante act.

 44. anoniem

  AD is in tegenstelling tot de Telegraaf, een wat prettiger rechts krantje. Redelijk genuanceerd en regelmatig standpunten van verschillende kanten belicht. Toch heb ik bij beide kranten de indruk dat racisme en rechts-extremisme bij de redactie en ook bij de reaguurders, niet wordt bestreden. Maar dat zie je ook bij bijvoorbeeld kranten als Het Parool, De Volkskrant en Trouw.

 45. Anoniemantwoord

  Volgens bovenstaande reactie hebben zo’n beetje alle Nederlandse kranten racisme en recht-extremisme bij de redactie. Dat lijkt me vrij ongeloofwaardig, joh.

 46. anoniem

  Nou, blijkbaar leest u geen kranten.. :-)

 47. anoniem

  En idd, maak me maar ongeloofwaardig.. :-P

 48. Hans

  Hoeveel dagen moeten we nog uitzieken voor Tan naar de kelderboxen van de Bijlmer vertrokken is?|

 49. Jaap

  Angela is boos. Boeeeeeehhh ga lekker janken. Zij denkt dat zij in de picture blijft door vooral Humberto te bashen. Het is niet aan Humberto om Waylon tot orde te roepen. Als er iemand is die aangepakt moet worden dan is het die zeekoe Angela wel. Wat een media geile leeghoofd. Humberto verlaag je niet tot haar niveau. AD jullie hebben een prachtige website en veel aandacht voor sport in de krant. Dump Angela, zij hoort thuis op de wallen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.