Jordy van Loon: ‘BNN heeft mijn carrière kapot gemaakt’

Jordy van Loon dook in 2009 opeens op in de media: als 15-jarig jongetje had hij een hitje met Verliefdheid is een Toverbol. Hij werd onder meer uitgenodigd in de BNN-show Doe Maar Normaal van Sander Lantinga en daarin deed hij een paar pittige uitspraken. Zo gaf hij aan dat hij al eens een meisje had gelikt: “Ik ben er nog niet in en uit geweest, het enige wat ik heb gedaan is likken, likken, lekker likken.” BNN besloot het uit te zenden en daarna was het vrij snel gedaan met Van Loon.

BNN heeft zijn carrière vernield, vindt Van Loon, zegt hij vandaag in De Telegraaf. “Dat heeft eigenlijk alles kapot gemaakt. Er werd mij van te voren door een productieleidster ingefluisterd dat ik tijdens de live-uitzending helemaal los moest gaan. Eigenlijk is daarna alles verkeerd gegaan. Optredens werden gecanceld en televisie-uitzendingen afgezegd.”

Hoe kijkt hij terug op de lekkerlikken-uitspraak? “Ik dacht leuk te zijn, maar daar dacht de kijker anders over. Het was de doodsteek voor mijn toen nog prille carrière. Er werden zelfs via Hyves haat-sites opgezet van mensen die opeens een vreselijke hekel aan mij hadden gekregen.’

Van Loos is boos op BNN, maar: “Kwader ben ik op Giel Beelen.

De dj liet hem optreden bij het Glazen Huis, maar riep het publiek ineens op om hem met sneeuwballen te bekogelen. “Wat een afschuwelijke rotstreek was dat. Pijnlijk ook. Dat doe je niet met een kind van veertien jaar.

Vervolgens is Van Loon twee jaar in therapie geweest. Nu werkt hij aan een comeback. Daarover vertelt hij vandaag in De Telegraaf (via Blendle).

Lees ook: Van Loon: ‘Dubbelzinnige vragen in Doe Maar Normaal’ (2009)

Zie ook:

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen