RTL Boulevard verzwijgt herhaalterreur bij RTL 4

Geplaatst op Thu 17 May 2018 om 9:06

RTL Boulevard verzweeg woensdag opzettelijk dat RTL 4 aankomende zomer helemaal op slot gaat en een tsunami aan herhalingen op de kijker afvuurt. Dat was te zien in de showrubriek van Luuk Ikink. NPO-bestuurders Frans Klein en Shula Rijxman kondigden gisteren in twee kranten aan dat de publieke omroep deze zomer helemaal losgaat met nieuwe programma’s en daar besteedde Boulevard aandacht aan: de showrubriek had huisrecensent Ron Vergouwen uitgenodigd aan de desk.

Eerst werd er gebabbeld over alle nieuwe titels bij de NPO. “Er komt best veel voorbij bij de NPO“, merkte Ron op.

Peter van der Vorst wilde vervolgens weten hoe de RTL-kijker de zomer doorkomt: “Ja, de NPO, maar wat gaan wij doen?

Ron Vergouwen durfde op een of andere manier niet te benoemen dat RTL 4 volledig op slot gaat vanaf juni, maar repte alleen over het énige nieuwe programma dat de zender in die maand lanceert: “In elk geval – daar is veel om te doen: een nieuw programma met Wilfred Genee op de late avond, over sport maar dan zonder oranje op het WK.”

Luuk besloot de Boulevard-kijker niet eerlijk te zeggen dat de kijker deze zomer beter Netflix en YouTube onder knop 4 en 5 van de afstandsbediening kan zetten, maar voegde toe: “Ik ben wel blij dat het niet weer zo’n saaie… Dat het niet alleen maar herhalingen zijn in de zomer.”

Al met al is het dus maar goed dat we een sterke NPO hebben. Anders hadden we ons tevreden moeten stellen met John Williams die alwéér die ondankbare mevrouw met die stopcontacten te hulp schiet in Help Mijn Man Is Klusser.

Een beetje jaloers lijkt Peter van der Vorst wel te zijn op die sterke NPO: “Het laat wel zien dat de NPO blijkbaar over voldoende geld beschikt. Al die reisprogramma’s zijn best duur om te maken én de hele zomer doorprogrammeren. Er is dus een potje.”

Hoe funest is het eigenlijk om een hele zomer te gaan herhalen? Tv-criticus Angela de Jong van het AD: “Volgens mij zitten er nog steeds heel veel mensen voor de televisie ‘s avonds. Als je die weg wil jagen naar Netflix dan moet je herhalingen gaan uitzenden, maar je kunt ook je nek uitsteken en wat meer doen.”

Buiten de uitzending om durfde Ron Vergouwen overigens wél te benoemen dat RTL deze zomer niet veel nieuws biedt. Het item waarin hij over de tv-zomer praat belandde op de Boulevard-site met de kop: ‘De tijd dat heel Hilversum tijdens de zomermaanden zijn deuren sluit is voorbij’. “Vooral de NPO!“, twittert hij daarop.

Foto: RTL Boulevard
22 Reacties op “RTL Boulevard verzwijgt herhaalterreur bij RTL 4”


 1. 123

  Wat een armoe troef, daar bij RTL Boulevard. Mensen, Kim Jung-galjaard is weg, jullie mogen weer jullie mening uiten! :D

 2. jroen

  En zo is het ook. RTL heeft maar 1 ‘nieuw’. programma. Tegenwoordig moeten zender door programmeren. De zomerstops zijn pasé en zo niet meer van deze tijd. Niet alleen de kijkers schreeuwt dat al jaren maar met de komst van Netflix moet dat ook gewoon. RTL wil de strijd aangaan maar verliest hier al mee.

 3. Annoniemus

  Daarom is RTL ook naar de klote !!

 4. Graatje

  Herhaalterreur? Man, man, man, alsof we door RTL worden geterroriseerd. Pak eens een woordenboek en zoek op wat het woord betekent, MC. Waarom toch altijd die overdreven termen hier? Iemand die ergens ontstemd over is, “haalt uit”, en een zender die programma’s herhaalt, is blijkbaar een terroristische organisatie.

 5. anoniem

  En zo glijdt RTL4 steeds verder af!

 6. J

  Ik dacht te hebben gelezen dat ook RTL4 met NIEUWE programma’s komt in de zomer. Misschien na het WK? Dat ze in juli met wat programma’s komen. Sowieso op zaterdag vind ik dat je als grote zender echt geen herhalingen kan voorschotelen. Elke jaar wordt al gezegd dat het minder wordt, maar nog altijd weinig van te zien.

 7. J

  Dit bedoel ik:
  Sven Sauvé, CEO RTL Nederland over de zomer bij RTL: ,,Net als veel mensen in Nederland verheug ik me natuurlijk op een lange warme zomer. Wij doen een goeie duit in het zakje op tv, online en live. RTL brengt meer nieuwe programma’s deze zomer dan ooit tevoren. Met gloednieuwe programmareeksen, een actuele vooravond en ‘VI Oranje Blijft Thuis’ op de late avond. Heel veel mooi Nederlands drama bij Videoland en voor de jonge fans maar liefst zeven nieuwe online programma’s bij o.a. Concentrate, Concentrate BOLD en Concentrate Velvet.

  Hij spreek over ‘nieuwe programmareeksen’, dus ben benieuwd. Die actuele vooravond slaat natuurlijk nergens op, dat is al jaren zo, net als een vervanger op het GTST tijdslot (al stond daar vorig jaar zelf een herhaling).

 8. Schrik

  RTL gaat vanavond al herhalen toch..

 9. Bart

  @J Totale onzin wat Sven in dat stuk zegt toch? Het is niet meer en niet minder aan nieuwe programma’s dan vorig jaar. Erg jammer want er valt ook met herhalingen wel wat meer en wat beter te maken van de RTL4 zomerprogrammering dan dat het nu is.

  Overigens begon Ron nog over House of talent bij SBS6. Komt dit nou wel of niet deze zomer in de vooravond?

 10. kaatje

  We gaan vanavond al starten met Geer en Goor Zo gaat RTL de zomer in.
  DRAMATISCH WAT VERLAAGD DIE ZENDER DE KIJKERS !!!!!!!!!!
  Er komt een moment dat er geen hond meer kijkt …………….

 11. J

  @Bart: Ze beginnen bij RTL4 wel vroeg met herhalen dit jaar. Vanavond al Geer & Goor, vanaf dinsdag herhalingen De Reis van Je Leven. Week erna herhalingen van Love Is In The Air… Al weken herhalingen van Wie Ben Ik op zaterdag…
  Misschien dat ze in juli nog 1 of 2 nieuwe programma’s laten beginnen, na het WK?

  House of Talent in de zomer lijkt me niet. Want dat Lucky 13 begin ook in juni in de vooravond, en natuurlijk Utopia 2.

 12. Bart

  @J Ja dacht ook al Utopia 2 en Lucky 13 komen al maar Ron Vergouwen begon gisteren bij Boulevard over House of talent deze zomer bij SBS6. Gaat dus toch door of hij is al kersverse mediadeskundige van Boulevard niet goed op de hoogte.

 13. StefanV

  De breed gepromote nieuwe programma’s van de NPO beginnen allemaal op 31 juli of later. Pakweg 3 weken later begint het winterseizoen alweer. Feitelijk doet de NPO niet veel meer dan het begin van het nieuwe seizoen een paar weken vervroegen. In juni en juli komen geen nieuwe programma’s op de buis en is het WK Voetbal dat de klok slaat (terwijl Oranje niet eens meedoet).

  Voor commerciële zenders als RTL geldt dat het kennelijk niet uit kan om in de zomer winstgevend te zijn als er nieuwe programma’s moeten worden uitgezonden. Sowieso hebben RTL en SBS een structureel probleem: te veel zenders voor een beperkt aantal goede programma’s. Al die kanalen moeten worden gevuld, dus barst het van de herhalingen.

 14. Weg Ermee

  Wie gaat er in de zomer nu prime time voor de tv hangen!
  Dan zit je lekker buiten, als het weer meewerkt, en zet je ‘s avonds later de tv aan.
  Nou dan is er VI zonder Oranje op het WK, heerlijk!
  Daarna op vakantie en als ik terug kom, dan is RTL ook weer terug.
  O ja, dan beginnen die zogenaamde door geprogrammeerde zomer programma’s van de NSO ook pas, hahaha. Wat een sof en nepnieuws!

 15. elkedagweer

  Weg Ermee=topshow=ikbenwelobjectief=enz enz

 16. luther

  De Slimste en beste zangers beginnen echt wel eerder dan 31 juli.

 17. Mark

  SBS 6 volgende week ook al herhalingen van Steenrijk Straatarm, maar da’s de vorige reeks van 4 afleveringen (februari 2018), die werd niet zo goed bekeken, omdat die ingelast i.p.v. Vet Fit werd uitgezonden. Dus op zich wel slim, kan nu nog wel 600.000 halen.

 18. Doe

  Tussen 20.00 en 01.00 mag toch wel nieuwe dingen of nieuwe hh uitgezonden worden. Als ik Rtl7 was zou ik Columbo hh.

  Suits s5&s6, Burn Notice seizoen 4&5, Leverage s3 en Unvergottible s4, The Americans s3 en Crossing Lines s2 &s3.

  Npo: Mad Men s7, Board Walk Empire s3&4 ??

 19. Tiess

  @Doe: The Americans seizoen 3 wordt vanaf donderdag 24-5 op RTL 5 uitgezonden.

  Aflevering 1: ‘s nachts om 01.20 uur…
  Aflevering 2 en 3: op 31-5 om 00.25 en 01.20 uur…

 20. J

  Toch gek dat RTL4 vanavond begint met herhalingen (Geer & Goor). En dat RTL5 vanavond begint met 2 nieuwe programma’s… Waarom ook niks nieuws nog bij RTL4?

 21. Berry Aaldering

  Wie kijkt uberhauot nog naar die commerciele shit. De NPO is altijd al de grote winnaar op 1,2, en 3 en op de extra kanalen is altihd iets van je gading!!!!

 22. Ronnie van den Hout

  Het is toch zielig als mensen zich druk maken om herhalingen op de tv. Pleur dat ding eens wat meer uit en ga weer ouderwets spelletjes doen. TV-verslaafden!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.