Angela de Jong spaart Margriet niet na tv-optreden

Angela de Jong gaat Margriet van der Linden niet poeslief behandelen in haar columns nu ze de presentatrice woensdagavond heeft ontmoet. Dat zei de journaliste als gast in haar talkshow M. Angela heeft ervoor gekozen om zelf ook een tv-persoonlijkheid te worden en Margriet vraagt zich af of dat wel verenigbaar is met het schrijven van objectieve tv-recensies. “Heb je nooit het ongemak dat je denkt: dit komt te dichtbij?“, legde ze haar gast voor. Angela daarop: “Nee, nooit.

De AD-journaliste zat aan tafel met twee collegarecensenten: Haro Kraak van de Volkskrant en Renate van der Bos van Trouw om de genomineerden van een televisieprijs bekend te maken. Toen Margriet opmerkte dat het vak van tv-recensent weer helemaal leeft, antwoordde Renate: “Zeker ook door Angela de Jong. Zij zet ons weer helemaal op de kaart als factor. Zij is altijd zo subtiel.

Margriet: “Komt dat door de recensies of door het feit dat jij regelmatig in televisieprogramma’s bent?

Angela: “Ja, moet ik het over mezelf hebben? Ik weet het niet. Ik denk beide. Ik denk ook dat het scheelt dat ik heel graag over programma’s schrijf die populair zijn en waar veel naar gekeken wordt.

Margriet: “Heb je niet af en toe een ongemak dat je zegt: ‘Oké, ik zit in televisieprogramma’s, waar ik ook over schrijf?’

Angela: “Wat wil je horen? Dat ik voortaan heel aardig over jou ben?

Margriet: “Ik denk dat het een ongemakkelijk huwelijk kan zijn.

Angela: “Kan, maar aan de andere kant denk ik: als je je mening geeft, dan moet je ook recht in iemands gezicht kunnen zeggen wat je ervan vindt. Je kunt je terugtrekken achter je computer en een venijnig stukje tikken, maar ook meedoen met De Slimste Mens. Dan schrijven mensen venijnige stukjes over jou.

Angela was dinsdag vrij kritisch in haar tv-recensie van de allereerste aflevering van M. De tv-columniste schoof Margriet al lang geleden naar voren als potentiële kandidaat om de DWDD-vervanger te gaan maken, maar nu die vervanger er is, vindt Angela dat de redactie tekortschiet.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen