Angela de Jong spaart Margriet niet na tv-optreden

Geplaatst op Thu 17 May 2018 om 8:35

Angela de Jong gaat Margriet van der Linden niet poeslief behandelen in haar columns nu ze de presentatrice woensdagavond heeft ontmoet. Dat zei de journaliste als gast in haar talkshow M. Angela heeft ervoor gekozen om zelf ook een tv-persoonlijkheid te worden en Margriet vraagt zich af of dat wel verenigbaar is met het schrijven van objectieve tv-recensies. “Heb je nooit het ongemak dat je denkt: dit komt te dichtbij?“, legde ze haar gast voor. Angela daarop: “Nee, nooit.

De AD-journaliste zat aan tafel met twee collegarecensenten: Haro Kraak van de Volkskrant en Renate van der Bos van Trouw om de genomineerden van een televisieprijs bekend te maken. Toen Margriet opmerkte dat het vak van tv-recensent weer helemaal leeft, antwoordde Renate: “Zeker ook door Angela de Jong. Zij zet ons weer helemaal op de kaart als factor. Zij is altijd zo subtiel.

Margriet: “Komt dat door de recensies of door het feit dat jij regelmatig in televisieprogramma’s bent?

Angela: “Ja, moet ik het over mezelf hebben? Ik weet het niet. Ik denk beide. Ik denk ook dat het scheelt dat ik heel graag over programma’s schrijf die populair zijn en waar veel naar gekeken wordt.

Margriet: “Heb je niet af en toe een ongemak dat je zegt: ‘Oké, ik zit in televisieprogramma’s, waar ik ook over schrijf?’

Angela: “Wat wil je horen? Dat ik voortaan heel aardig over jou ben?

Margriet: “Ik denk dat het een ongemakkelijk huwelijk kan zijn.

Angela: “Kan, maar aan de andere kant denk ik: als je je mening geeft, dan moet je ook recht in iemands gezicht kunnen zeggen wat je ervan vindt. Je kunt je terugtrekken achter je computer en een venijnig stukje tikken, maar ook meedoen met De Slimste Mens. Dan schrijven mensen venijnige stukjes over jou.

Angela was dinsdag vrij kritisch in haar tv-recensie van de allereerste aflevering van M. De tv-columniste schoof Margriet al lang geleden naar voren als potentiële kandidaat om de DWDD-vervanger te gaan maken, maar nu die vervanger er is, vindt Angela dat de redactie tekortschiet.

Foto: KRO-NCRV
14 Reacties op “Angela de Jong spaart Margriet niet na tv-optreden”


 1. Sjaak

  Is dat een omroep max decor ofzo?

 2. By the way

  “Zij is altijd zo subtiel.” HAHAHA, de beste grap van gisteren én vandaag!

 3. TurMaroc

  @By the way
  Lekker makkelijk om iets te roepen en dan niet onderbouwen. Ik ben geen fan van Angela de Jong, maar het is interessant wat ze schrijft. Kom maar met voorbeelden waarin ze niet subtiel in was.

 4. Floddero Flunk

  Bedankt Angelacourant! De dagelijkse stortvloed aan Angelanieuws is zeer belangrijk in deze moeilijke Angelatijden. Angelatastic!

 5. Bep

  Ik vind Angela geweldig, gewoon omdat ik het bijna altijd met haar eens ben.Dus iemand zegt hardop wat ik denk.

 6. SOLANGE

  Ja idd ik ben een fan van Angela ….schroomt niet om haar mening te geven en is geen kontlikker zoals zovelen

 7. Rubicon

  Sterke teksten van Angela.

 8. Wauter

  Angela de Jong serveert programma’s wel heel makkelijk en al na een aflevering af. Je pen in het zoutzuur dopen is eenvoudig, maar mevrouw de Jong mag zich er best bewust van zijn dat haar vaak ongenuanceerde meningen, ernstige gevolgen hebben voor een programma en het team dat er keihard aan werkt.

 9. Jo

  Ange!a is gewoon de Angrla zoals er zovelen zijn waar zij is opgegroeid? In Rotterdam en omstreken nemen de autochtonen geen blad voor de mond. Is gewoon hoe ze communiceren!

 10. Bart

  @Wauter U bent Meneer Geelen en Meneer Beerekamp vergeten zeker? Die schreven pas zure stukjes. Waarbij ik me vaak afvroeg of ze het programma wel echt hadden bekeken. Ik vind Angela heel objectief en ze legt vaak de vinger op de zere plek. Vaak ben ik het met haar eens. Ze heeft een goede kijk op televisie.

 11. anoniem

  Ik vrees dat als mw. De Jong zonder naamsbekendheid op een site als blogger had gepubliceerd, ze weinig volgers zou krijgen.. :-)

 12. albert

  Morgen in het AD : Angela de Jong wil niet gebelt worden voor Temptation Island VIPS

 13. Izzy4Real?

  Toch knap hoe snel ze invloedrijk is geworden in medialand. De boost van een dagelijkse column heeft haar geen windeieren gelegd.

  @Sjaak, de 12 punten gaan naar jou!
  @Jo, bijna goed. Ander forum ander onderwerp andere schrijfstijl en andere invalshoek en je bent er!

 14. BRAAK

  Izzetc,
  Devrouw is niet geschikt voor deze functie, het lijkt wel een gevangenisbewaarster op verlof.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.