Jeroen Pauw beledigt Patty Brard live op televisie

Jeroen Pauw heeft zijn studiogast Patty Brard woensdagavond flink beledigd in de live-uitzending van zijn programma Pauw door te beweren dat zij er kennelijk niet zo veel haast mee heeft om haar dochter Priscilla weer in de armen te sluiten. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Het is al jaren algemeen bekend dat Patty Brard en haar dochter Priscilla elkaar niet meer zien, omdat Priscilla het gevoel heeft dat Brard er vroeger vooral voor de schijnwerpers was en niet voor haar.

Het is een van de onderwerpen die voorbijkomt in het nieuwe BN’er-programma In Therapie en daarom vroeg Pauw de televisiediva er ook naar. “Wie is die dame naast jou op deze foto?“, begon hij.

Brard: “Dat is mijn dochter.”

Pauw: “Ja, die heb je al heel lang niet gezien. Hoe lang niet?

Brard: “Acht jaar.”

Pauw: “Dat lijkt mij best zwaar.”

Brard: “Dat is elke dag weer een ding, ja.”

Pauw: “Is dat omdat jij haar niet wil zien of omdat zij jou niet wil zien?

Brard: “Nee, omdat er een soort boosheid is ontstaan omdat zij vindt – zoals ik vandaag teruggezien heb op oude materiaal – dat ik altijd werk en dat ik altijd bezig ben en niet genoeg tijd voor haar heb. Dat is waarschijnlijk ook helemaal waar geweest, maar gezien dat faillissement heb ik iets in mij gezet waardoor ik gewoon doorga om te overleven. Daarom brak ik ook net en zei ik: ‘Het is soms zo moeilijk om altijd maar sterk te moeten zijn’, omdat het je ook kwalijk genomen wordt.”

Pauw: “Maar oké, als je ziet en weet dat je daardoor je dochter verliest, dan zou ik toch denken: dat moet ik oplossen. Of niet?

Brard: “Maar dat doe ik ook wel, maar dat hoef ik jou hier niet te vertellen.”

Daarop zei Pauw iets waar Brard niet blij van werd: “Nee, zeker niet, maar als je zegt: ‘Ik heb haar al acht jaar niet gezien’, dan heb je daar denk ik nog niet echt heel veel haast mee gemaakt.”

Brard geërgerd: “Nou, dat zijn jouw conclusies. Dit is nou precies het verhaal van de therapie dat je sommige dingen wel bespreekt en sommige niet, en ik bespreek met jou niet in hoeverre ik wel contact met haar probeer te krijgen of niet.”

Boos op Sophie Hilbrand

Pauw: “Jouw dochter zegt namelijk…

Brard: “Dat is een tijdje geleden, hè, dat instartje dat je nu waarschijnlijk wil laten zien.”

Pauw: “Nee, ik weet niet of ik iets laat zien, maar ik bedoel het gesprek met Sophie. Daarin zei ze: ‘Ik houd van Patty, maar ik haat Patty Brard.‘”

Brard: “Ja, dat is een tijd geleden. Zij is vreselijk mediaschuw, maar sprak toen tot mijn grote verbazing wel met Sophie Hilbrand die haar een goede worst had volgehouden om dat interview alsnog te doen. Dat neem ik Sophie nog steeds kwalijk. Dat doe je niet met kinderen, vind ik, want die zijn niet in staat om te zien wat ze wel en niet moeten doen qua media. Terwijl ze media haat, heeft ze het interview wel gedaan.”

Overigens herkent Brard zich niet in het beeld dat Priscilla in dat interview schetste. “Voor mijn idee liggen Patty en Patty Brard niet heel ver van elkaar vandaan.

In Therapie begint vanavond om 20.30 uur op RTL 5.

Foto: Pauw

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen