NPO in AD en Volkskrant: ‘Zomer vol nieuwe televisie!’

Geplaatst op Wed 16 May 2018 om 9:30

NPO-bobo’s Shula Rijxman en Frans Klein hebben vandaag het AD en de Volkskrant uitgekozen om een vrolijke boodschap te verkondigen. Ze roepen dat de NPO dit jaar een stortvloed aan nieuwe tv-programma’s gaat brengen in de zomer. ‘Van een zomerstop is bij de Publieke Omroep geen sprake meer’, kopt de Volkskrant. En het AD: ‘Slaperige tv-zomer is echt passé’. “Wéér een tv-zomer vol herhalingen? Niks daarvan, klinkt het trots bij de publieke omroep“, schrijft het AD.

Shula Rijxman vertelt in de Volkskrant dat de tijd dat de NPO een zomerstop inlast nu echt voorbij is. “We staan aan in de zomer.

De NPO lijkt revanche te nemen op twee jaar geleden, toen Frans Klein de kapitale fout maakte om in de zomer geen actuele talkshow te programmeren. Daardoor miste de NPO-kijker goede beschouwingen van de Sylvana Simons-rel, de aanslag op de homoclub in Orlando, de moord in de Brexit-strijd, de Brexit zelf, de islamitische aanslag in Nice én de couppoging in Turkije.

Hoewel Klein zijn fout nooit heeft willen toegeven, zegt deze stap van de NPO genoeg. Klein licht zelf toe: “Vorige zomer is onze programmering al versterkt, nu zetten we een stap extra. Laat op de avond is er Pauw, in de vooravond M. Daar voegen we deze zomer allerlei echt nieuwe programma’s aan toe.

Nieuwe programma’s zijn onder meer Weg Met De Buren van Rutger Castricum (1 augustus), S.P.E.L.show van Astrid Joosten (2 augustus), Matthijs met Boeken van Matthijs van Nieuwkerk (9 augustus) en De Opvolgers met Sander Schimmelpenninck (31 juli), allemaal op NPO 1.

De Telegraaf is gepasseerd door de NPO. “Ik begrijp wel dat de NPO denkt: als Matthijs van Nieuwkerk nou ook al een reisprogramma gaat maken, is het veiliger om dat aan het AD te verklappen dan aan De Telegraaf“, merkt sterjournalist Rob Goossens van die krant op.

Het AD-artikel ‘Slaperige tv-zomer is echt passé’ leest u hier, het Volkskrant-artikel ‘Matthijs van Nieuwkerk gaat komend jaar twee nieuwe programma’s maken’ hier (beide via Blendle).

Foto: NPO, Michel Schnater
21 Reacties op “NPO in AD en Volkskrant: ‘Zomer vol nieuwe televisie!’”


 1. Hugo van Gelder

  Blablabla een paar honderd miljoen weghalen bij dat zooitje wegkijkers. Noh nooit is er zulke slechte tv geweest en zo gemanipuleerd trouwens.

 2. Peter

  M gaat als een nachtkaars uit.

 3. Ookdatnog

  WEG MET DE BUREN ,DAT DENK IK AL JAREN..😎

 4. pieter

  @ Hugo wees blij dat we een ublieke omroep hebben en er mooie programma`s gemaakt kunnen worden in alle vrijheid , uw geklaag waarschijlijk uit frustratie
  en u werkt zeker bij RTL? Ga eens kijken in landen waar men die vrijheid niet heeft en radio tv medewerkers. journalisten programmamakers opgepakt worden
  omdat ze èen woord te veel hebben gezecht! de NPO alsmede lokale/ reg omroepen geven ons betere programmas dan RTL NEDERLAND , oftewel
  C.O.V.D com omroep voor dom oren
  Als u de P.O. al niets vind waar kijkt u dan naar???
  Hou eens op met klagen

 5. Hans

  Hilarisch dat Marc van Nimwegen de lelijkste kutjes in ONM nog een beurt geeft….wat een held.

 6. antipolitiekcorrect

  wie kijkt er nog TV ??
  zo middeleeuws,
  puur voor ongeletterden en schotelkijkers

 7. Blah

  Serieus weeeeeeeer allemaal omroep MAX-achtige programma’s… Gaaaaaap…
  Ze slaan volledig de plank mis daar bij NPO. Er zit werkelijk niets nieuws of spannends bij. Weg met die oude lullen die met ons belastinggeld continue echt dezelfde shit maken als 30 jaar geleden.

 8. Hugo van Gelder

  9.48… nou Pieter het verzwijgen door de publieke van duizenden aanrandingen word ik niet vrolijk van. Vanaf dat moment heeft publieke geen bestaansrecht meer. Dat bedoel ik met manipulatie ze brengen alleen subjectief nieuws en kijken weg in opdracht van politiek. Dezelfde politiek die de publieke chanteert om dit fe doen anders gaat de geldkraan dicht. Er is zo ontzettend veel bewijs hiervoor, daar kun je geen voorstander van zijn Pieter.

 9. Robin

  Dus van nieuwkerk werkt dus nog wel gewoon voor z’n geld…

 10. Robin

  Ongelooflijk dat deze 2 mensen er keer op keer voor zorgen dat RTL en SBS, onze 2 commerciële floppers, totaal van de kaart worden geveegd.
  Het zegt veel over de onkunde bij de 2 commercieeltjes.

 11. Nico van Tol

  Nou staat die Shula nog normaal op de foto maar wat the fuck man die gozer er naast is die van de Josti band?

 12. Appelsap

  Ik zeg mensen denk aan je bloeddruk tijdens het schrijven van je opmerkingen …. en voor sommige lijkt de aanspraak op de zorgpolis voor een uurtje therapie geen onnodige zaak gezien de frustratie die ze ten toon spreiden

 13. Japie

  @ Hugo van Gelder 
  Wed 16 May 2018 om 9:35
  Hypocriet gepraat, ik ben blij dat ik goeie programma’s en films kan kijken zonder
  Irritante reclame onderbrekingen van 3x 9 min.in het uur!
  Dan maar liever kijkgeld daar naartoe!

 14. Mike

  @Blah

  Omroep MAX maakt wel de leukste programma’s!

  Verder wat is er mis met oudere? Kleuter!

  Ben je niet een beetje een racist?

 15. Hugo van Gelder

  Er is nul hypocriet aan wat ik zeg, gewoon de feiten en die doen voor de elite zeer. En over co heb ik het NIET gehad. Commerciele zenders zijn ook afschuwelijke organisaties. Voortaan GOED lezen Japie 11.36.

 16. StefanV

  Het verbaast mij vooral dat de NPO kennelijk denkt dat de zomer in augustus begint. De genoemde voorbeelden van nieuwe programma’s hebben allemaal een startdatum van 31 juli of later. Doorgaans begint het nieuwe winterseizoen eind augustus al.

  Een realistische conclusie is dan ook: de NPO trekt enkele programma’s een paar weken naar voren. In de maanden juni en juli zijn het herhalingen die de klok slaan, gepaard met uitgebreid verslag van een voetbaltoernooi waaraan Nederland niet deelneemt.

 17. Lange Tenen

  Allemaal boring programma’s, past wel bij de NSO, waar ik de tv nooit voor zal aanzetten.

  @StefanV;
  Spijker op z’n staats kop!

 18. toxilogic

  Och het is ook nooit goed, als de NPO mededeelt dat ze ook op vakantie gaan omdat de commerciele concorrentie zo wie zo alleen maar bagger herhaalt, kan je hier hysterische reacties verwachten.

 19. @Lange tenen

  Jij kijkt liever naar de jongetjes tegen de meisjes en talentenjachten?

 20. Boeiend allemaal

  Sylvana Simons is vandaag opgenomen met een klaplong. Breaking News noemt men dat, althans showbusiness vindt dat.

 21. Sjon

  @Boeiend allemaal

  Had ik ook al gezegd. Reactie werd tot tweemaal toe vеrwijdеrd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.