Peter van der Vorst zweeft tussen SP, PvdA en D66

Geplaatst op Mon 14 May 2018 om 13:15

Peter van der Vorst zweeft in zijn leven steeds tussen de linkse partijen SP, PvdA en D66. Dat zegt de televisiemiljonair in zijn column in Televizier. Van der Vorst werd onlangs voor xenofoob uitgemaakt en dat vindt hij vanwege zijn linkse imago heel erg raar. “In de afgelopen twintig jaar verschoof ik van SP naar PvdA naar D66 en soms weer terug. Ook ben ik geregeld online en op tv de discussie aangegaan met bijvoorbeeld Geert Wilders over zijn anti-islam standpunten“, zo laat de RTL-ster weten.

Altijd is Van der Vorst open geweest over zijn politieke voorkeur, benadrukt hij. “Toch werd ik tot mijn stomme verbazing vorige week op Twitter ineens als xenofoob en racist neergezet.

De tv-maker werkt namelijk aan een programma waarin PVV- en FvD-sympathisanten een hoofdrol krijgen. “Dat programma gaat over discriminatie en vooroordelen en één aflevering zou bijvoorbeeld kunnen gaan over moslims en hardcore PVV-stemmers.

Het leidde tot felle kritiek. “Zelfs ná mijn uitleg bleef een aantal linkse roeptoeters maar gillen dat ik een ‘boze witte mannen’-show wilde maken om racisten een podium te geven.

Ook rechtse mensen werden bood op Van der Vorst. “Door te roepen dat ik ‘tokkie tv’ wilde maken en PVV’ers voor schut zou zetten.”

Beide kampen slaan de plank totaal mis, maar dat zien ze wel als het op tv komt. In ieder geval ben ik er nu al in geslaagd om ultra-links en ultra-rechts met elkaar te verbinden in hun gezamenlijke woede tegen mij. Dat biedt hoop…”

Foto: RTL
30 Reacties op “Peter van der Vorst zweeft tussen SP, PvdA en D66”


 1. Reaguurder2.0

  Walgelijke vent

 2. StefanV

  De lat om mensen racist of xenofoob te noemen, heeft nog nooit zo laag gelegen. De opvattingen in extreem-linkse kringen worden steeds vaker acceptabel, of zelfs tot norm verheven.

  Ik heb zelf trouwens ook jaren gezweefd tussen PvdA en 66, maar ik ben er klaar mee. Zolang Asscher aan het roer zit, stem ik zeker geen PvdA meer. En 66 is een partij die zichzelf met goed fatsoen niet meer democratisch mag noemen.

  We hebben in Nederland dringend een partij nodig met de huidige koers van de Deense PvdA. Tot die tijd moet ik voortaan maar op Forum voor Democratie stemmen. Dat ik dan “racist” ben, neem ik wel op de koop toe.

 3. magere marc

  Dat lukt deze normie al jaren. Behalve hier bij mc. Een gesprekje met iekand die zichzelf op maandagavond volvrat met doner werd mij een paar jaar geledeb ‘fataal’. sinds dit uitermate schokkende donerverhaal moet alles wat ik zeg worden gekeurd. Komaan zef, give me a break.

 4. aammehoela

  Forum voor Dictatuur zal je bedoelen. Maar dat je klaar ben met D’66 en PvdA begrijp ik dan ook wel weer. Genoeg andere partijen te vinden dan enkel dat gevaar dat Baudet is.

 5. Wauter

  Misselijke kerel..

 6. Sjaak

  D66 wat een lapswans

 7. Sjaak

  Baudet is een gevaar, en wie van PvdA/D66 naar FvD gaat is raar. (Van FvD naar PvdA/D66 ook, laat dat duidelijk zijn.)

 8. Papegaaitje leef je nog

  Ik word altijd een beetje misselijk als ik PvdV zie. Vooral van dat onechte lachje van hem moet ik braken.

 9. Stephan

  Het enigste gevaar in de politiek zit in de partij DENK.Die dienen alle allochtonen die niks met Nederland op hebben maar wel hier wonen en daarmee profiteren van de Nederlandse welvaart.

 10. Stephan

  Het enigste gevaar in de politiek zit in de partij DENK.Die dienen alle allochtonen die niks met Nederland op hebben maar wel hier wonen en daarmee profiteren van de Nederlandse welvaart.BTW als je zweeft tussen linkse partijen heb je sowieso niet echt een idee hoe het eraan toegaat in de maatschappij

 11. Joop55

  Petertje is weer fors gestegen met deze blootstelling, chapeau, hoe minder PVV/FvD invloeden in NL hoe beter, het uitkerings-trash zal gestaag afnemen. Ook is onlangs nog bekend geworden dat het racisme in NL is gedaald, mede door de toename van mensen met gezond verstand en weinig aantrekken van volksmenners als Wilders en Baudet. Ook de AIVD staat op scherp voor Russische str*nt in onze samenleving, waardoor er pro-PVV fake news geweerd kan blijven.

 12. Curryworst

  Interessant is dat iedereen voor fascist uitgemaakt wordt die iets rechtser is dan de VVD stemt.
  En dat links-extremisten slechts als activist bestempeld worden. Bijvoorbeeld bij Nieuwsuur
  Volgens de Nationaal Coördinator terrorismebestrijding en Veiligheid wordt links-extremisme als een groter potentieel gevaar gezien dan rechts-extremisme.
  Maar ook dat meisje Van der Vorst kiest weer voor de makkelijke weg.

 13. Ron

  D66 links noemen, dan diskwalificeer je jezelf al gelijk…

 14. Sunshine

  Ik VOND hem vroeger altijd wel aardig, en keek graag naar zijn programma`s, nu niet meer.
  En als ik lees op wat voor zooi hij wilt gaan stemmen hoeft het voor mij helemaal niet meer.

 15. kaatje

  Ik heb geen intresse in zijn politieke voorkeur !!

 16. Michelle

  Petertje heeft een gore mondgeur.

 17. John

  Nou en

 18. StefanV

  @Sjaak: ik weet niet zeker of je opmerking voor mij bestemd was, maar ik licht het graag toe. PvdA en 66 zijn partijen die essentiële problemen in onze samenleving verzwijgen / relativeren.

  Ik heb geen FvD gestemd, maar van de partijen die nu in de Tweede Kamer zitten, staat FvD het dichtst bij me. Dat heeft veel te maken met hun opvattingen over democratie.

 19. energy-x

  zo oninteressant wat hij vind! misselijke kerel

 20. ycheweiz

  Het verdienmodel van Petertje, geleerd van naamgenoot, zwakke en gekwetste mensen een podium geven, niet dat deze groep en beter van wordt, alleen Petertje wordt er beter van. Deugmens als miljonair stemmen op SP.

 21. Bassie

  De gay partij, is dat wat?

 22. M. Zwartjes

  PvdA is behoorlijk rechts hoor. Een prominent lid, de heer A uit Rotterdam, kan ongestraft racistische uitspraken doen. Sociale zekerheid door deze partij compleet afgebroken, enz. PvdA is gewoon heel eng liberaal. SP neemt het op voor Marrokanen die mensen vanaf een scooter in hun gezicht spugen. En steunt islamitische gekkies die levensgevaarlijk zijn, ook in Rotterfam trouwens. Dat is SP Peter niet zo handig als homo straks krijg je opeens vliegles van een hoog gebouw. En dit is geen grap voor je het weet gaan die dingen gebeuren. En D’66 wtf zeg het meest aalgladde en ondemocratische partijtje wat er js. Werkelijk alles om zeep geholpen. Geen privacy meer, onderwijs compleet om zeep geholpen, referendum om zeep geholpen, enz,enz. Dus Petertje ga eens nadenken joh.

 23. Twan

  Zweven? Dan ben je de weg kwijt.

 24. animo

  elke partij heeft een rechtse en linkse vleugel ,de vvd is met de PvdA linkser dan met het cda naast zich ,de PvdA kon niet anders met de vvd ,met hulp van de 3 andere partijen die rechtser zijn dan de PvdA het land moet geregeerd worden ,pvv sp die willen niet regeren ,de meeste pvv stemmers zijn PvdA sp stemmers die denken dat geert wat voor ze doet nee dus hij doet niks.

 25. anoniemantwoord

  Hij is druk bezig zijn programma te promoten…

 26. Momo

  Nog zo’n engerd.

 27. anoniem

  Tja.. Hoe ‘links’ zijn de SP, PvdA en D66 nou echt?

 28. pip

  Hij weet toch wel dat hij Homo is ?

 29. Madala van Koekelare

  Ik heb dit creatuur altijd erg vals nep en onecht gevonden. Ik hoop dat hij nooit meer op tv komt , echt een misselijkmakende griezel. Zou jij dat zelf ook weten? Ook zo ontzettend talentloos, daarmee komt hij op mij over als een valse nicht.

 30. BRAAK

  Een daar istie weer, Petertje de zakkenvuller die zijn geld verdiend aan de zwakkeren van de maatschappij, schaam je baardaap!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.