Peter van der Vorst komt met de grote PVV-show

Peter van der Vorst is voor een nieuw tv-programma van zijn productiebedrijf Vorst Media op zoek naar mensen die stereotype PVV zijn. Dat is te lezen in een kandidatenoproep. Een oplettende twitteraar spotte de oproep van Van der Vorst in de supermarkt. “Houd jij van Nederlandstalige muziek en Hollandse tradities? Vind jij dat we moeten oppassen dat migranten en mensen met een ander geloof dit veranderen? En zou je hierover op televisie willen vertellen?“, luidt het verhaaltje.

Het leidt op sociale media tot enige kritiek. Zij verwijten Van der Vorst en zijn bedrijf xenofobie. En Francisco van Jole twitterde cynisch: “Deze mensen komen echt nooit aan het woord in de Nederlandse media. Tot ik deze tweet zag had ik er eigenlijk nog nooit van gehoord. Migratie? Tradities? Religie? Totaal onbekende thema’s. Wel leuk dat er een Nederlandstalig muziekprogramma komt, ik hoop met veel Broederliefde.

Volgens Van der Vorst wordt het absoluut geen xenofoob programma. “Uiteraard maken wij geen xenofoob programma, integendeel. We willen mensen met dat soort ideeën juist kennis laten maken met een cultuur en religie waar ze (onterecht) bang voor zijn of vooroordelen over hebben. Daar kun je het toch niet oneens mee zijn? Maar: oproep had inderdaad duidelijker gekund!

Project zit overigens nog in de researchfase en vanuit de moslimhoek krijgen we daarbij juist veel medewerking. De moslimgemeenschap werkt al enthousiast mee. Juist ‘de andere kant’ is nog lastig. Vandaar deze eenzijdige oproep, die wellicht duidelijker had gemoeten, gezien de discussie hier.

Stemt Van der Vorst zelf eigenlijk PVV? “Geert Wilders heeft me geblokt omdat ik juist de discussie met hem probeerde aan te gaan. Ook op tv en veelvuldig op Twitter gedaan. Dus ik heb niet echt het idee dat er een ‘xenofoob’ imago aan me kleeft.

“Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen