Peter van der Vorst komt met de grote PVV-show

Geplaatst op ma 30 apr 2018 om 9:30

Peter van der Vorst is voor een nieuw tv-programma van zijn productiebedrijf Vorst Media op zoek naar mensen die stereotype PVV zijn. Dat is te lezen in een kandidatenoproep. Een oplettende twitteraar spotte de oproep van Van der Vorst in de supermarkt. “Houd jij van Nederlandstalige muziek en Hollandse tradities? Vind jij dat we moeten oppassen dat migranten en mensen met een ander geloof dit veranderen? En zou je hierover op televisie willen vertellen?“, luidt het verhaaltje.

Het leidt op sociale media tot enige kritiek. Zij verwijten Van der Vorst en zijn bedrijf xenofobie. En Francisco van Jole twitterde cynisch: “Deze mensen komen echt nooit aan het woord in de Nederlandse media. Tot ik deze tweet zag had ik er eigenlijk nog nooit van gehoord. Migratie? Tradities? Religie? Totaal onbekende thema’s. Wel leuk dat er een Nederlandstalig muziekprogramma komt, ik hoop met veel Broederliefde.

Volgens Van der Vorst wordt het absoluut geen xenofoob programma. “Uiteraard maken wij geen xenofoob programma, integendeel. We willen mensen met dat soort ideeën juist kennis laten maken met een cultuur en religie waar ze (onterecht) bang voor zijn of vooroordelen over hebben. Daar kun je het toch niet oneens mee zijn? Maar: oproep had inderdaad duidelijker gekund!

Project zit overigens nog in de researchfase en vanuit de moslimhoek krijgen we daarbij juist veel medewerking. De moslimgemeenschap werkt al enthousiast mee. Juist ‘de andere kant’ is nog lastig. Vandaar deze eenzijdige oproep, die wellicht duidelijker had gemoeten, gezien de discussie hier.

Stemt Van der Vorst zelf eigenlijk PVV? “Geert Wilders heeft me geblokt omdat ik juist de discussie met hem probeerde aan te gaan. Ook op tv en veelvuldig op Twitter gedaan. Dus ik heb niet echt het idee dat er een ‘xenofoob’ imago aan me kleeft.

“Foto: RTL
48 Reacties op “Peter van der Vorst komt met de grote PVV-show”


 1. Peter

  Die zijn er genoeg onder de RTL4 kijkers

 2. School

  *stereotiepe

 3. Bart M.

  Peter is een soort schaap in wolfskleren.

 4. Huib

  Ook een leuk idee: Een oproep aan moslims om te vertellen hoe ze denken over vrouwen/homorechten, ongelovigen en joden. Vervolgens laten we ze kiezen: Aanpassen of terug naar een islamitisch land.

 5. Joop55

  Ben benieuwd hoeveel ‘Dat Soort Mensen’ of ik kan eigenlijk beter zeggen licht verstandelijk gehandic*pten zich hier hier zullen vertonen. Kom maar op met dag Racisme.

 6. rudie

  Rtl is juist de zender voor de P vv stemmer met al dat bagger wat ze uitzenden.
  Het is toch vaak bewezen dat mensen met een laag IQ P vv stemmen en
  Rtl4 kijken? Niks mis mee hoor ieder zn ding.

 7. Wollter

  Vorst laat alleen de laag-opgeleide PVV-stemmer aan het woord, daarmee de suggestie wekkend dat alle PVV-stemmers tokkies zijn!

 8. q8 10

  daar hebben we petertje weer,
  geloof maar niet dat pvvers veel naar nlse muziek luisteren,
  waar0m ??
  dat is meer voor volendammertjes en kampertjes,
  een pvver heeft geen problemen met andere geloven,
  maar wel met een ACHTERLIJKE godsdienst,
  du niet met boeddhisme, hindoeïsme,
  och, en peter denkt dat hier over 30 jaar nog homo”s hand in hand lopen?
  moet hij svonds eens door de schotelbuurtjes van de grotere steden lopen
  [durft ie niet]
  peter is gewoon een bang kereltje,
  en hij denkt ons te verbinden, lachen,
  ZALIG ZIJN DE SIMPELEN VAN GEEST

 9. Mark de Leugenaar Rutten

  Peter is PVVer. Ik had het een keer met hem over een brievenbusfirma. Peter zei toen komt goed uit. Ik moet net plassen.

 10. critikast

  De grachtengordel wrijft zich al weer in de handjes omdat er binnenkort mensen op televisie komen waarmee ze kunnen lachen, die ze kunnen beschimpen en waaraan ze zich kunnen optrekken omdat ze zelf zoveel intelligenter, beter opgeleid zijn en ook nog netjes Nederlands spreken. Mensen trap er niet in ! Je wordt gebruikt door gluiperds als Van der Vorst !

 11. Feder

  Dit wordt waarschijnlijk opnieuw weer zo’n politiekcorrect programma waarin de Nederlander die moeite heeft met massa-immigratie wordt neergezet als iemand die bekrompen en niet tolerant is, en waarin begrip moet worden gekweekt voor de massale toestroom van kanslozen met veelal achterlijke gebruiken, tradities, normen en waarden.

  Ik zou wel eens een omgekeerd programma willen zien; een programma waarin immigranten worden aangesproken op hun aanwezigheid in dit land, terwijl ze zich meer verbonden voelen met hun thuisland dan met Nederland. Waarom geef je je kinderen arabische namen? Waarom spreek je nog steeds nauwelijks Nederlands hoewel je hier al tientallen jaren woont? Waarom vind je vrouwen tweederangs burgers? Is het echt nodig om in dit land met een hoofddoek rond te lopen? Ben je echt gelukkig in dit land? Was het die boottocht nu echt waard? Zo’n programma is toch veel interessanter en noodzakelijker dan het zoveelste politiekcorrecte programma over immigranten?

 12. john v Rijswijk

  Gek toch dat veel standpunten van de PVV worden overgenomen door andere partijen. Met hun (linkse) sausje is het opeens hun idee.

  Grootste probleem is het, met name door de linkse BN-ers, die zelf niet in zoals zij dat noemen Tokkiewijken komen of zich vertonen.
  Als je met een bal geld in je eigen comfort zone verkeerd, dan heb je geen idee in wat voor horror wijken mensen moeten wonen.

  Wij kennen allemaal aardige of leuke nieuwe nederlanders, maar het gaat om het uitschot dat onder motto, discriminatie, alles probeert goed te praten en ermee wegkomen.
  Dat zijn PVV stemmers inderdaad, hoog of laag opgeleid.

 13. Tan

  Peter wil weer lekker gemakkelijk scoren met Tokkies kijken. Verzin eens iets nieuws.

 14. john

  Ranzige Petertje doet echt alles voor de kijkcijfers. Enge man

 15. Piet Patat

  @Feder

  Dus Arabische namen mogen niet, maar Engelse wel? In PVV-buurten vliegen de Johnny’s, Danny’s en Wesleys je immers om de oren.

 16. hemeltje

  het merendeel van de pvv stemmers komen uit brabant en limburg.dus een laag iq.

 17. Henkie

  Peter moet even hand in hand gaan lopen met zijn maat door A’dam. Ja Peterje, dan krijg je ook met een andere cultuur te maken, kan je leuk kennis mee maken.

 18. Wauter

  Wat is die Peter met een korst toch een naar vervelend mannetje.

 19. robb

  Peter stemt PVDA.

 20. Josefien

  Wat een overdreven reacties. Voor elk tvprogramma worden mensen gezocht met een mening. Ze hopen mensen te bereiken en daardoor formuleren ze t op een bepaalde manier. Wat een onzin om meteen te denken dat een bedrijf hier zelf dan ook voor staat? Eerst even afwachten voor je gaat lopen schreeuwen….

 21. Ron

  Peter is een weggelopen SP’er naar de PVDA, die zijn ze bij de SP liever kwijt dan rijk dit soort neoliberale, en terecht.

 22. west

  zou zeker niet meedoen als ik voor PPV zou zijn
  èèn verkeerd woord en je hebt een proces aan je broek
  geloof ook niet dat er mensen zullen zijn die zioch opgeven
  of het moeten werkeloze acteurs zijn die zeggen nergens nee op !

 23. Alex

  We gaan stereotypes casten, om vervolgens in een programma te bevestigen dat de stereotype waar zijn.

  RTL heeft hier het paard van Troje gevonden.

 24. animo

  Vind jij dat we moeten oppassen dat migranten en mensen met een ander geloof dit veranderen :Als je met deze zin mensen oproept dan is de link naar de pvv snel gelegd .

 25. oijij9opji

  Nou laten we het even rustig afwachten. Iedereen heeft zijn mening al klaar terwijl er nog geen seconde film geschoten is en het programma zelfs nog in de ‘researchfase’ zit.

 26. Tijmen

  Een heerlijk programma om de kwaadheid des Nederlandsche bevolking te laten zien.

  Kijk bijvoorbeeld naar Twitterende Hub.
  Hub twittert anoniem in verband met zijn veiligheid. Hij en zijn vrouw Jannie zijn ongelooflijk kwaad.
  Waarom?

  Nederland is een ruïne. Compleet verwoest door de VVD en zij zijn overal schuld aan, aldus Hub.
  In dit land mag je niets meer.
  Hub is ontslagen omdat hij zijn van origine Marokkaanse collega heeft uitgescholden als ‘vieze Turk’.
  “Afschuwelijk” zegt Jannie. “Hij twittert nu alle dagen en ligt dagen te huilen op de bank. Mijn arme schat Hub.”
  Daarom stemmen ze PVV, want dan mag je wat zeggen.

  Hub en Jannie zijn het zat. Ze betalen belasting en Hub heeft niet eens werk. Hij mag niet werken van Rutte vinden ze.
  Omdat Hub namelijk zichzelf niet kan zijn op de werkvloer. En de buitenlander krijgt maar alles, denken ze.
  Daarom zijn ze zo kwaad.

  Jannie: “als de VVD nog aan de macht is in 2020 overwegen wij euthanasie, zo erg is het hier.”
  Arme schatten. Wat een leed, wat een verdriet.

 27. Momo

  @Joop55

  Nee, jij klinkt lekker tolerant, intelligent en niet bevooroordeeld.

 28. Joop55

  Hoi Momo,

  Niet te hoog piepen, anders doe je je naam vervangen met de H aan het begint er nog eer aan.

 29. Sven L.

  Dit vind ik echt lager dan laag. Geen andere kwalificatie mogelijk.

  Komt er ook een PvdD Show? Ik ben reuze benieuwd hoe al die boomknuffelaars in hun jeukende bio kleding in het leven staan.

 30. :)

  @Tijmen

  “De kwaadheid des Nederlandsche bevolking”. Gebruik gewoon hedendaags Nederlands, want dit klopt voor geen meter!

 31. Joep

  Ik vind t heel mooi dat mensen de mogelijkheid krijgen om de confrontatie aan te gaan met hun eigen vooroordelen. Vanuit beide kanten!!! Tv die ertoe doet…

 32. Poenwasi

  Er wordt weer een paar blikken opengetrokken met acteurs en een enkeling uit een soort vogelaarwijk. Wil dit echt gestalte krijgen, dan nodigt hij zijn matties uit de homo wereld uit en natuurlijk bekende Nederlanders. Vervolgens zou hij moeten komen met wetenschappelijke onderzoeksrapporten . Maar op voorhand wordtdit niks, jammer. In dit land verdorven land krijg je geen bodem om echt zaken aan de kaak te stellen. Door het linkse rebbelen wat ons zand in de ogen strooit, is dit voorlopig een gelopen race

 33. Tijmen

  @:)

  Zeker niet. Veel Nederlanders verlangen toch terug naar die zalige waarden van de jaren 50. Want toen was alles beter.

  We hadden namelijk nog geen online media waarop we zalig boos konden klagen.

 34. Kansarm

  Weer zo’n smakeloos idee van meurende Peter.

 35. :)

  @Tijmen

  Waar heb je het in godsnaam over? De zin die ik aanhaalde is grammаticaal onjuist! Dat heeft geen klap met de jaren 50 te maken, tenzij ze toen ook graag kromme taal uitsloegen natuurlijk.

 36. Tijmen

  @:)

  Schandalig van mij. Gelukkig typt de MC reageerder over het algemeen correct, grammaticaal Nederland. Weescht woedend en verblijdt de MC redactie met kwade taal.

 37. Tijmen

  Ook Wilma heeft zich opgegeven. Arme Wilma woont in een dorpje dicht bij Venlo.
  “AF-GRIJ-SE-LIJK,” schreeuwt ze iedere dag van haar balkon als ze weer een sigaret op steekt en daarmee doelt ze op het wonen in Nederland.
  “Er stond geschreven dat Nederland het fijnste land ter wereld is? Het is hier afschuwelijk. Niemand doet iets en wij maar ondraaglijk lijden,” rochelt Wilma die al vele jaren zalig shag rookt.
  “Ik kom niet meer buiten. Buiten ga je dood.”
  Ze wijst naar haar idolen Wilders en Bosma.
  “Nederland is vernietigd. Mijn kinderen willen niet meer langskomen. Ze zijn gehersenspoeld. Ze zien niet hoeveel kwaad er in Nederland heerst”

  Het verlangen naar een schitterend Nederland: dat doet Wilma.
  “Laatst liep hier een getinte man over straat. Ik wist dat ik zou sterven. Het staat geschreven op internet. Buiten ga je dood. Dus ik blijf binnen.”
  Mensen zeggen tegen haar dat ze angstig is, doordat ze alleen maar haatblogs leest.
  “Onzin,” schreeuwt Wilma. “Nederland is gestorven en ik lijd maar de overlevenden willen dat ik doorga met lijden.”

  Wilma is te zien in het programma van Peter en vertelt over haar HELSE LEVEN.

 38. :)

  @Tijmen

  Je bent te dom om te schijten.

 39. Tijmen

  @:)

  Nee hoor, je begrijpt mijn cynische toon niet. Lekker anoniem kwaad op Tijmen zijn. Heerlijk, daar kick ik op. Weesch woescht en een slechtmens, want gutmenschen zijn vreselijk, aldus de beste vriend van Wilders, Joost Niemoller. Zalig kwade man.

 40. :)

  @Tijmen

  Je bent te dоm om te schijten.

 41. Tijmen

  @:)

  Jij ook, schattepetat.

 42. TopofFlop

  Volgens Peter wordt het geen xenofoob programma, maar juist heel politiek correct. Wat jammer! Je kunt ook de mening van mensen weergeven, zonder als programmamaker daar een oordeel over te hebben en daarin te willen bijsturen. Het idee van Feder in hetzelfde programma opnemen lijkt me wel leuk. Dan laat je de kloof vanuit beide zijden zien en kan het echt een spraakmakend programma worden. Het lijkt me niet de taak van een programmamaker om de kloof te vergroten of te verkleinen. Laten zien is voldoende.

 43. Simon

  Het woord PVV zie ik nergens in de oproep.

 44. Japie

  Die vent wordt steeds enger.

 45. anoniem

  Zo’n oproep als deze had zomaar in de jaren ’30 van de vorige eeuw gedaan kunnen zijn. Willen we die tijd weer terug?

 46. dezen

  petertje even met je vriendje door de schilders wijk lopen en je word ook een super aanhanger van de pvv als je nog leeft na in de schilders wijk te hebben gewandeld

 47. Tijmen

  @anoniem

  Sommige mensen verlangen terug naar die tijd ja. Daar lijkt het soms ook op. Volledige aversie tegen een grote groep in de samenleving, hunkering naar de molens/klompen en NLse identiteit, of wat dat dan precies is. Sterker nog, er zijn echt figuren die tegenwoordig dagelijks snakken naar een oorlog of aan daad waardoor ze kunnen pleiten voor een oorlog. De haat is groot. Waarom? Vooral pure verveling en frustratie: ik wil zelf meer en meer.

 48. BRAAK

  De een zijn dood is die engerd zijn brood.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.