Jeroen Wollaars volgt Twan Huys op bij Nieuwsuur

Geplaatst op Mon 14 May 2018 om 14:03

Jeroen Wollaars (40) volgt Twan Huys op als host van Nieuwsuur. Hij zal vanaf 1 september naast Mariëlle Tweebeeke te zien zijn als het vaste gezicht van het NPO 2-programma. Dat hebben NOS en NTR laten weten. Wollaars stopt met zijn baan als correspondent in Duitsland. “De afgelopen 15 jaar heb ik als televisieverslaggever altijd geprobeerd om complexe verhalen inzichtelijk te maken. Niet door te versimpelen, maar door te verduidelijken. Nieuwsgierig te zijn. Door te vragen.”

Dat wil Wollaars in zijn nieuwe rol ook gaan doen. “En dat dat kan bij een programma dat ik bewonder om z’n onderzoeksjournalistiek, om de reportages en de relevante interviews is een grote eer.

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje is erg blij met de komst van Wollaars: “Jeroen past perfect bij Nieuwsuur: hij is een gedreven journalist met frisse blik, staat midden in de wereld van vandaag en heeft internationale ervaring. Daarnaast is hij een prettige presentator: geïnformeerd en geïnteresseerd. Ik verheug me op zijn komst, als presentator, maar zeker ook als lid van de redactie. Jeroen gaat journalistiek iets extra’s aan Nieuwsuur toevoegen.

Na het overlijden van Joost Karhof en het vertrek van Twan Huys naar RTL, zal het Nieuwsuur-presentatieteam vanaf september weer ‘vernieuwd en verjongd’ zijn, aldus de omroepen.

Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars zijn dan de vaste anchors, Eelco Bosch van Rosenthal en Saïda Maggé de inval-presentatoren. Maggé start aanstaande zaterdag met haar eerste presentatiedienst, Wollaars dus begin september.

Foto: NOS, Stefan Heijendael
13 Reacties op “Jeroen Wollaars volgt Twan Huys op bij Nieuwsuur”


 1. J

  Waarom zitten z’n ogen dicht op de foto?

 2. Hooftstraat

  Prettige gezicht, welbespraakt, ik hoop dat hij kan interviewen… Ontzettend aantrekkelijk jeugdig type, ik vind hem leuk!!!

 3. Rubicon

  Goede keuze. Vindt vaak de juiste toon. Ook meer dan gemiddeld geinteresseerd in online.

 4. bert

  goede opvolger, sympathieke en slimme kerel dit!

 5. StefanV

  Volgens mij is Wollaars een prima keuze; hij is een deskundige verslaggever.

  Wat ik dan wél weer vreemd vind, is de koppeling tussen hun overlijden van Joost Karhof en de verjonging van het presentatieteam. Ik vind dat een nogal ongelukkige formulering. Ten eerste was Karhof pas 48, ten tweede is het vreemd om verjonging van een team te linken aan een onvoorziene, tragische gebeurtenis.

  Als ik de communicatie had gedaan, had ik de komst van Wollaars gewoon gebracht als: een waardige vervanger voor Twan Huys.

 6. StefanV

  *hun overlijden moest *het overlijden zijn

 7. anonymous

  Goeie keuze!

 8. b

  Uitstekende keus .

 9. Ketjap

  Hè bah… het zal vast een goede journalist zijn, maar ik kan er echt niet naar luisteren. Wat heeft die man een vervelende zeikstem zeg!

 10. Henny Huisman

  Waarom ben ik niet gebeld voor die functie?

 11. Ron Brandsteder

  Wel, Henny, omdat je een uitgezakte kwallus bent, die totaal niet geschikt is voor een interviewprogramma, het is tenslotte geen talentenjacht

 12. 123

  Ja, waarom niet? Lijkt mij een fijne aanvulling. :-)

 13. Jelle

  Wat een uitstekende keuze.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.