Ghislaine Plag staat op instorten: radiowerk valt zwaar

Radio 1-ster Ghislaine Plag, bekend van het Mediaforum, staat meerdere malen per jaar op instorten vanwege haar zware radiowerk. Dat vertelt de presentatrice in de Avrobode. Plag is niet alleen presentator van haar radioshow, maar verricht achter de schermen ook het werk van een gewone werknemer. “Ik merk dat collega’s het erg waarderen dat ik als presentator niet boven hen sta, maar daarnaast net zo hard meedraai met de redactie“, legt ze uit. Maar dat heeft wel z’n consequenties.

Plag is kapot. “Ja, en dat doe ik mezelf aan, haha. Een consequentie is ook dat ik twee keer per jaar op instorten sta. Maar een goeie skivakantie doet dan wonderen hoor. Even helemaal het hoofd leegmaken.

Het zware leven is niet nieuw voor Plag. “Ach, dat had ik vroeger op de middelbare school ook. Ik hockeyde, zat bij de schoolkrant en het schooltoneel, ik had saxofoonles en zat ook nog in allerlei commissies. Het was soms alsof ik het gymnasium er maar even bij deed.

Daardoor was Plag vroeger al twee keer per jaar een week ziek. “Dan was ik gewoon oververmoeid. Maar daarna kon ik er weer helemaal tegenaan. Blijkbaar sta ik zo in het leven. Ik wil er alles uithalen.”

Ik leef heel intensief en soms kan dat slopend zijn. Maar dat geeft mij als mens wel de meeste voldoening.

Foto: Rogier Veldman

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen