NPO op vingers getikt om exit Annemieke Schollaardt

De NPO is door zijn eigen onafhankelijke geschillencommissie op de vingers getikt om de wijze van omgang met Avrotros-dj Annemieke Schollaardt. De commissie verklaart het bezwaar dat Avrotros had aangetekend tegen haar radioverhuizing gegrond. Dat meldt het ANP vandaag. Rob Stenders koos vorig jaar voor een overstap van Avrotros naar Bnnvara, de NPO beloofde hem dat hij zijn show mee mocht nemen, maar dat bleek plots niet zo: Avrotros hield het slot en schoof Schollaardt naar voren.

Al na twee afleveringen kreeg NPO’s radiobaas Jurre Bosman spijt: hij besloot dat Rob Stenders toch weer mocht terugkeren. Het tijdslot verhuisde in januari van Avrotros naar Bnnvara, en Schollaardt degradeerde naar het weekend.

De Avrotros was woest en tekende bezwaar aan. De geschillencommissie van de NPO zegt nu: “De Raad van Bestuur heeft niet zorgvuldig gehandeld en er is niet kenbaar rekening gehouden met de belangen van presentator Annemieke Schollaardt.

Avrotros-baas Eric van Stade: “Ik ben erg blij dat de geschillencommissie ons in het gelijk heeft gesteld. Des te vreemder vind ik de reactie van de NPO dat zij de uitspraak van haar eigen Geschillencommissie naast zich neerlegt en nergens op terug wenst te komen. Waar heb je dan zo’n commissie voor?”

“Het mag duidelijk zijn dat wij met deze uitspraak van de geschillencommissie in de hand vervolgstappen gaan zetten.

Lees ook:
AVROTROS: ‘NPO beschadigt Annemieke Schollaardt’ (oktober 2017)
Annemieke Schollaardt over radiorel: ‘Ik geloof in karma’ (7 januari 2018)

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen