Telegraaf straft negatieveling Waylon af op voorpagina

De Telegraaf straft Waylon vandaag flink af voor zijn negatieve houding in aanloop naar het Eurovisie Songfestival. De krant zet hem vandaag te kijk op de cover: ‘WAYLON WIL ALLEEN EIGEN STEM HOREN’. Dat is te zien in de kiosk. Waylon neemt zichzelf wel héél serieus en duldt geen enkele kritiek. Daarom boycot hij nu het AD en De Telegraaf, veruit de grootste kranten van ons land. Alleen ‘likkertjes’ als Aran Bade van Boulevard en Show-Koos mogen nog wat aan hem vragen.

De Telegraaf is helemaal klaar met de zanger, die meedoet met een liedje dat níet de keuze was van het land dat hij vertegenwoordigt: Waylon vindt zijn eigen mening belangrijker. “Waylons ego: zero points“, kopt de krant.

Jacques Happe, communicatiedeskundige en Songfestival-kenner, spreekt zich in De Telegraaf (via Blendle) zeer kritisch uit over Waylon. “Het liefst wil hij alleen ’embedded journalists’ mee naar Lissabon, die een soort verlengde zijn van zijn pr-machine. Maar dat is geen journalistiek meer.

Waylon is volgens Happe een negatieveling. “Het heeft alles te maken met zijn ego. Dat is zo massief en gigantisch. De kritiek die hij krijgt is er niet om hem onderuit te halen, maar om hem te verbeteren.

Ook het AD besteedt vandaag weer aandacht aan de rel (via Blendle). ‘Gij zult Waylon niet afvallen…’, kopt de krant. “Natuurlijk hoopt iedereen dat Oranje wint, maar als iets niet deugt aan het spel, moet dat wel geschreven kunnen worden. Trainers lezen dat ook, maar staan de pers vervolgens gewoon weer te woord“, zegt AD-journalist Stefan Raatgever, de nieuwe aartsvijand van Waylon.

Kan de Avrotros Waylon niet even op het matje roepen en hem aangeven dat we hier niet in Noord-Korea leven? Nee, zegt de omroep in De Telegraaf. “Uiteraard hebben we het over de mediaboycot gehad met het management van Waylon, maar hij werkt niet voor ons. We kunnen hem niet dwingen om dingen te doen waar hij geen zin in heeft.

Foto: Joost Keet & Bas van der Boom

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen