Marktleider Radio 2 zoekt ochtend-dj: ‘Timur Perlin?’

Geplaatst op Wed 23 May 2018 om 9:36

Het worden spannende tijden in radioland, want niet alleen de op een na grootste radiozender van het land – Radio 538 – krijgt een nieuwe ochtendshow (Frank Dane start in januari als de opvolger van Edwin Evers), maar ook marktleider NPO Radio 2 krijgt een nieuw geluid tijdens de ochtendspits. De huidige ochtend-dj Gerard Ekdom is een vrijheidsstrijder en stapt daarom in september over naar het Radio 10 van mediamiljardair John de Mol en er is nog geen opvolger.

De geruchtenmachine over de nieuwe ochtendshow op NPO Radio 2 is op gang gekomen. “Insiders zeggen dat dj’s Timur Perlin, Ruud de Wild en Rob Stenders de wensenlijst van de NPO aanvoeren“, is te lezen in het AD.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Ruud de Wild verhuist naar de ochtend: hij maakt momenteel de meest beluisterde middagshow van het land. En volgens het AD wordt de kans ‘zeer klein geacht’ dat Rob Stenders gaat verhuizen. Timur Perlin maakt momenteel de ochtendshow op zaterdag- en zondagochtend.

De AVROTROS kijkt met extra veel belangstelling naar het naderende geschuif in de programmering van NPO Radio 2, want die omroep dreigt de NPO met een rechtszaak als er geen betere plek voor Annemieke Schollaardt komt.

De NPO werd onlangs op de vingers getikt om het geschuif met Schollaardt – na een paar maanden moest ze haar prominente plek in de middag weer opgeven voor een weekendshow – en de AVROTROS eist genoegdoening.

Wat de AVROTROS betreft betekent het vertrekt van Gerard Ekdom dus promotie voor Schollaardt. “Als dit betekent dat er straks een betere plek komt voor Annemieke, hebben vervolgstappen geen zin meer. Daar hopen en rekenen we op.

Het AD-artikel ‘AVROTROS rekent op ‘betere plek’ voor Annemieke Schollaardt’ kunt u hier lezen.

Foto: NPO
24 Reacties op “Marktleider Radio 2 zoekt ochtend-dj: ‘Timur Perlin?’”


 1. Me

  Timur lijkt mij de beste keus.
  6-9 Timur+Jeroen Kijk in de Vegte
  9-11 Bart Arends
  11-12 Annemieke
  12-14 Gijs
  14-16 Rob
  16-18 Ruud
  18-20 Wouter
  20-22 Jeroen van Inkel of Jeroen Kijk in de Vegte
  22-24 Stefan Stasse

  Weekend niets veranderen

 2. Tjep

  Nee, niet wiki-annemieke. Die vrouw voegt compleet niets toe aan het team van radio2. Altijd maar ouwehoeren over een festivalletje waar ze geweest is, maar ondertussen gebrek aan muziekkennis en persoonlijkheid. En dan nog een ripoff maken van stenders.

 3. Jan Pel

  6-9 Timur & Annemieke
  9-12 Wouter
  12-14 Gijs
  14-16 Rob
  16-18 Ruud
  18-20 Giel Beelen
  20-22 Stefan Stasse
  22-00 Jan Williem Roodbeen

 4. rotterdam

  Me waar blijft dan roodbeen

 5. Annoniemus

  Nooit aanstellen deze wereldvreemde hemelfietser!

 6. Wollter

  Jeroen van Inlel van Radio 5 naar Radio 2 en Bart van Leeuwen naar Radio 5.

 7. Bart

  @Jan Pel Dat gaat niet want Timur zit bij BNNVARA en Annemieke bij AVROTROS. Daarbij vergeet je Bart Arends en dan verliest AVROTROS alsnog 3 uur uitzendtijd per dag. Wat mij betreft zou dat wel mogen want Bart is echt de meest suffe dj overdag. Het is echt heel lastig want ze hebben gewoon te veel dj’s en AVROTROS die maar blijft zeuren en dreigen met een rechtszaak.

  De oplossing zou zijn dat ze 3FM ombouwen tot pop/rock (3voor12/Studio Brussel achtig) station opbouwen en dat Annemieke terug verhuist om daar een dagelijks programma te doen. Bijvoorbeeld de Ochtendshow samen net Michiel Veenstra of Paul Rabbering (die dan ook van omroep moet wisselen en overstapt) in de ochtend van 3FM van 06.00 tot 10.00 Annemieke met Paul of Michiel voor AVROTROS. Je hebt dan ook niet meer dat BNNVARA 2 ochtendshow tegenover elkaar heeft. Domien heeft toch wel echt zijn kans gehad dacht ik zo. Gaat hel niet worden voor de zender 3FM.

  Op Radio 2 kan dan alles blijven zoals het en kan BNNVARA Timur (met Ramon) op de ochtendshow doen. Jeroen Kijk in de Vegte zouden ze moeten toevoegen aan de middag show met Ruud.

 8. Rick

  Dat De Vara nu de ochtend heeft betekent niet dat ze de ochtend houden

 9. RaymondVL

  Heeft Domien zich al weer ziek gemeld n.a.v. de nieuwste luistercijfers van 3FM, oftewel het zinkende schip van de NPO?

 10. Rick

  Timur kreeg een burnout van dagelijks tussen 12 en 2. Dan zal de ochtend wel helemaal niets worden

 11. Joop55

  Beter zetten ze v. Inkel op 2, degen die uitgejouwd is door de Mol. Radio 5 is leuk maar niet zijn doelgroep.

 12. Alex

  Stefan Stasse gaat binnen nu en 2 jaar naar Radio5, Annemieke krijgt dan zijn plek.
  Wat dat betreft moet de AVROTROS even geduld hebben

 13. Ron

  Timur Perlin is een te lichtgewicht om de ochtendshow te dragen. Uitstekende jock voor erbij maar niet voor de ochtendshow. En meen mij ook te herinneren dat hij bij 3 FM stopte omdat hij het fysiek ook niet meer trok een dagelijks programma. Dat risico dat dit weer gaat gebeuren, en zeker bij een ochtendshow, zou ik als zender niet willen nemen. Zelfde geld voor Rob Stenders die dit ook heeft. Beste optie is dus om Van Inkel naar Radio 2 te halen. Hij maakt nu een eilandje op Radio 5, want het station klinkt buiten van Inkel volkomen anders qua tone of voice.

 14. Roy

  6-9 BNNVARA – Rob Stenders (ma t/m do, vr: Timur Perlin)
  9-12 AVROTROS – Bart Arens
  12-2 KRO-NCRV – Gijs Staverman
  2-4 AVROTROS – Annemieke Schollaardt
  4-6 KRO-NCRV – Ruud de Wild
  6-8 KRO-NCRV – Wouter van der Goes
  8-10 KRO-NCRV – Paul Rabbering (vr: Frank van ‘t Hof)
  10-12 AVROTROS – Jan-Willem Roodbeen (vr: Rob Stenders)

 15. Bart

  Zolang stasse maar blijft.
  Hij maakt het mooiste programma.
  In het begin een beetje vreemd, maar dan zuigt hij je de radio in.
  Iedere dag wordt je twee uur lang door hem meegenomen.

 16. Pipo

  Van Inkel zou op 2 heeeeel goed passen

 17. Zonder Naam

  @Bart – Maar dat mooie programma kan hij natuurlijk ook naar Radio 5 meenemen.

 18. wauter

  Jeroen van Inkel zit bij Max en die zend niet uit op radio 2. Bovendien vind ik Van Inkel geen VARA man. Dat probleem heeft Ekdom ook. Dus ik zie Van Inkel echt niet overstappen naar de VARA.

 19. Fox Mulder

  Doe vooral van Inkel en Annemieke. Zullen de overige zenders ook heel leuk vinden.

 20. Pipo

  De Vara hoeft de ochtend niet te houden, dat kan ook naar de avro

 21. A.Zijn

  Timur was ik nog vergeten. Maakt ook leuke radio. Net als Shay met haar vrijdagprogramma na middernacht.

 22. aammehoela

  Wordt allemaal lastig. Timur wellicht in de ochtend of bv. een Thijs Maalderink terug op de zender in de ochtend. Waar Annemieke moet komen zou ik echt niet weten. Om in de avond te gaan zitten is echt geen verbetering. Wellicht Rob woensdag tot en met zaterdag en Annemieke van zondag tot en met dinsdag.

 23. Bart

  Op insta van Gerard Ekdom voor het eerst in lange tijd samen met Michiel Veenstra. Misschien nog een overstapje naar Radio 10 in het verschiet? Zou goed zijn voor Michiel Veenstra en slim zijn van Talpa.

 24. Anti Domien

  dan liever stenders en jeroen kijk in de vegte dan timur perlin de niets zeggende oud 3fm dj..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.