Radio 2 voor eerst sinds 2007 langs 538 in maart-april

Een bijzondere prestatie van NPO Radio 2: voor het eerst sinds 2007 is het station zó ver buiten de feestdagenperiode om de marktleider onder de Nederlandse radiostations. Na één maand op de tweede plek, heeft ze de koppositie in maart-april weer overgenomen van Radio 538. Dat blijkt uit cijfers van Nationaal LuisterOnderzoek. Tijdens de feestdagen piekt NPO Radio 2 traditiegetrouw dankzij de Top 2000, maar ook zónder die hitlijst heeft de publieke radiozender nu goud in handen.

Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum spreekt van een bijzondere prestatie. “Best een mijlpaal dat NPO Radio 2 nummer één staat, zonder de effecten van december“, twittert hij.

NPO Radio 2 noteerde in maart-april een marktaandeel van 11,9 procent, terwijl Radio 538 bleef steken op 11,8 procent. De laatste keer dat Radio 2 het marktleiderschap in deze periode overnam van 538 was dus in 2007: toen scoorden de zenders respectievelijk 11,7 en 10,9 procent aandeel.

Het is nog maar de vraag of het succes van NPO Radio 2 aanhoudt. Over een paar maanden krijgt de zender een zware klap te verwerken: in september stapt Gerard Ekdom over naar Radio 10.

De middagshow van Ruud de Wild op NPO Radio 2 is momenteel de marktleider onder de middagshows.

Foto: KRO-NCRV

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen