Hoge parkeertarieven A’dam raken Katja Schuurman niet

De gemiddelde Nederlander krijgt een rolberoerte van het tarief dat je in het centrum van Amsterdam moet betalen voor een uurtje parkeren: 5 euro. Katja Schuurman ligt daar echter niet wakker van. Sterker nog: in de rijdende talkshow van NU.nl-ster Chris Helt koketteert ze dat haar auto al dagenlang tegen het uurtarief in de hoofdstad staat. Het doel van de rit met Helt was dan ook om haar auto op te halen. “Die heb ik al sinds vorig weekend laten staan hier in Amsterdam“, geeft ze aan. 

Helt vroeg daarop enigszins verbaasd aan Schuurman: “Met vergunning?

Schuurman trots: “Nee.

Helt: “Gewoon doorlopende klok?

Schuurman: “Ja.”

Helt: “Wat kost dat hier?

Schuurman: “Ik denk best wel veel.”

Helt: “Hoeveel? Duizend?

Schuurman: “Nee joh! Welke dag is het vandaag, woensdag? Nou, zondag is het gratis. Nou, drie dagen dan. Het is duur hè, parkeren hier? Het is echt niet normaal.”

De auto van Schuurman stond niet in de 5-eurozone, maar in de 4-eurozone, in de Amsterdamse Gerard Doustraat. Drie dagen lang je auto parkeren op straat kost daar 180 euro.

Schuurman lacht om die 180 euro. Koketterend: “Het is gewoon onhandig, maar soms vind ik het gewoon heel lastig om met een agenda waarin zo veel afspraken staan precies het overzicht te hebben. Dan denk ik: dan laat ik die auto wel hier staan, dat is handig en dan haal ik hem dan wel op.

Toevallig werd vorige week bekend dat Amsterdam het parkeertarief in het centrum wil gaan verhogen naar 7,50 euro. Critici menen dat daardoor alleen rijke Nederlanders, zoals bijvoorbeeld Schuurman, dan nog in het centrum kunnen parkeren.

In januari schepte Schuurman ook al op over hoeveel fooi ze geeft, namelijk soms wel 40 euro op een bedrag van 160 euro.

De rijdende talkshow van Chris Helt kunt u hier bekijken.

Lees ook: Katja Schuurman: ‘Job Gosschalk is toffe pik!’ (gisteren)

Foto: NU.nl

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen