Tijs van de EO haalt uit naar EenVandaag en Nieuws BV

EO-journalist Tijs van den Brink verwijt AVROTROS en BNNVARA onderwerpen niet altijd van twee kanten te belichten. Hij wijst daarbij daar de programma’s EenVandaag en De Nieuws BV. Dat is te lezen in zijn column. Van den Brink krijgt net als veel collega’s vaak het verwijt de verkeerde mensen ‘een podium te bieden’. “Ga er nou maar gewoon van uit dat wij geen mensen uitnodigen (…) om ze alleen maar een podium te bieden, omdat ze precies zeggen wat wij willen horen of zo.

De presentator vindt het helemaal niet interessant om alleen maar gelijkgestemden aan het woord te laten. “Dat vinden de meeste omroepen en presentatoren saai. Echt, daar is heel weinig aan voor ons.

Toch ziet hij sommige collega’s wel eens uit de bocht vliegen. “Natuurlijk, het gaat wel eens mis. Zo hoorde ik donderdag bij de NieuwsBV van BNNVARA een gesprek over legalisering van abortus in Ierland, met twee expliciete voorstanders van abortus, Lilianne Ploumen en Rebecca Gomperts en ook nog eens een weinig kritische presentator.

En pas hoorde ik twee voorstanders van de legalisering van XTC bij EenVandaag van AVROTROS, ook weer zonder al te kritische vragen.”

De column van Tijs van den Brink kunt u lezen op de NPO Radio 1-site.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen