Katja Schuurman: ‘Ik heb niet veel geld op de bank’

De gewone Nederlander denkt vaak dat iedereen die op televisie komt steenrijk is. Dat is echter een illusie. Zo hebben de sterren van GTST een schamel salarisje. Maar ook NPO 1-ster Katja Schuurman heeft geen miljoenen op de bank. “Of ik een gat in mijn hand heb? Blijkbaar, want er is niet zoveel over van alles wat ik heb verdiend. Ik heb niet heel veel geld op mijn bankrekening, maar ik heb tot nu toe wel heel erg genoten van mijn leven, en ook heb ik allemaal mooie spulletjes“, vertelt ze.

Hoe kan het dat er zo weinig geld over is? In de Weekend geeft ze antwoord: “Ik geef mijn geld uit aan een paar dingen: reizen, eten, drinken en cadeaus. En ja, dat doe ik dan heel gul, dus er is niet zoveel meer over.”

Ze heeft geen reservepotje. Is dat niet onhandig als je een kind hebt? “Ja, dat denk ik zeker wel eens. Dat was wel handig geweest. Ik ga vanaf nu dan ook proberen dat alsnog te doen.”

Schuurman vindt het nou eenmaal lastig om te bezuinigen. “Freek zei vandaag nog tegen me, nadat ik weer heel vies eten had besteld voor 120 euro: ‘Je gaat nooit leren om niet zoveel uit te geven. Het is niet lekker én veel te veel.’ Aan de andere kant, ik heb nog nooit op de creditcard van een ander geleefd.”

Ze is een big spencer. “Freek komt wel eens met een rekening en zegt dan: ‘Kijk even wat je hebt gedaan. Het was 160 euro en jij geeft 200.’ Maar ik denk op dat soort momenten: die mensen verdienen minder dan ik. En: we moeten de rijkdom verspreiden over de wereld!

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen