Dave von Raven: ‘Pilot NPO-talkshow raar en spannend’

Geplaatst op Fri 25 May 2018 om 11:05

Dave von Raven vond de opnames van de proefaflevering voor zijn mogelijke nieuwe talkshow op NPO 1 ‘raar en spannend’. Dat geeft de zanger vandaag aan in de Volkskrant. Het AD onthulde vorige week dat Von Raven voor ‘s lands grootste zender aan een talkshow werkt en nu vertelt hij daar zelf meer over. “Afgelopen dinsdag hebben we hier in Walhalla in Rotterdam een pilot opgenomen, waarbij Angela de Jong en Ellie Lust te gast waren. Dat was heel raar en spannend.

Praten op televisie deed hij tot nu toe vooral als gast. “Ik kan wel goed lullen, maar dat is altijd als mij wat wordt gevraagd.”

NPO 1 gaat zich binnenkort buigen over de pilot. “Het moet nu gemonteerd worden en aan de zendermanagers voorgelegd.”

Waarmee wil hij zich onderscheiden? “Een talkshow lijkt mij leuk. Maar dan wel een waarin ik als presentator niet alleen de vragen stel, maar ook meepraat, dat mis ik nu bij andere talkshows als DWDD of Pauw. Dat is ook nog eens handig, want als het gesprek dan een keertje stilvalt, kan ik zelf een of ander kutverhaal vertellen.

Als de Volkskrant hem vraagt te kiezen tussen Angela de Jong en Ellie Lust, zegt hij: “Als ik slim wil antwoorden, zeg ik natuurlijk Angela de Jong; die is tenslotte televisierecensent voor het AD.”

Het Volkskrant-interview met Dave von Raven kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros
4 Reacties op “Dave von Raven: ‘Pilot NPO-talkshow raar en spannend’”


 1. Jantien de Groot

  Nou die Dave, krijgt ie een talkshow en de gasten zijn een paar overbekende televisiehoofden waarvan we onderhand hun hele wel en wee al tig keer op tv in allerlei programma’s voorbij hebben zien komen.
  Dat wordt dus meteen al een knaller!

 2. loekiedeleeuw

  Dave Wie ?

 3. jasper

  Leuk idee, wel met andere gasten dan.

 4. Japie

  Weer een artiest die zonodig moet gaan presenteren!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.