Angela de Jong denkt dat M flink op de schop moet

Tv-recensent Angela de Jong is ook na twee uitzendweken nog niet te spreken over de nieuwe talkshow M van Margriet van der Linden. Dat laat ze vandaag weten in het AD. Ingrijpen is noodzakelijk, denkt De Jong. “Ik krijg steeds meer de indruk dat niemand achter de schermen precies weet wat voor talkshow ze willen maken, wat de toon en onderwerpen moeten zijn. Is M hyperactueel of entertainment, serieus of absurdistisch, highbrow of populair? Ik heb nog steeds geen idee.

Er moet volgens De Jong ‘nog heel veel worden gesleuteld en veranderd’. Ze is bijvoorbeeld niet te spreken over de camerashots waarbij je de presentatrice en haar gasten klein onderin beeld ziet zitten en het videoscherm daar groot boven ziet.

Dat dit soort randzaken haar opvallen is volgens De Jong al verkeerde boel. “Als gesprekken en gasten goed zijn, doen randzaken er veel minder toe.”

M heeft een soort Dieuwke Wynia aan het roer nodig, aldus De Jong. “Zo’n kanon, dat de grote lijn bewaakt en lastige beslissingen neemt, kan M goed gebruiken.”

Half juni gaat M alweer met zomerstop, vanwege het WK Voetbal. Een blessing in disguise, noemt De Jong dat. In die periode kunnen de makers het programma even goed evalueren, om daarna ‘fris opnieuw te beginnen’, zegt ze.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen