AD vangt hardnekkig gerucht op: ‘Frans Klein naar RTL’

Het AD heeft een spannend tv-gerucht opgevangen: Frans Klein, de NPO-baas die zich dood had gesekst als hij eruit had gezien als Arie Boomsma, zou de nieuwe Erland Galjaard worden bij RTL 4. Dat zeggen ingewijden tegen het dagblad. Er wordt volgens het AD al weken over gespeculeerd, maar inmiddels heeft ‘bijna iedereen in tv-land’ het over deze mogelijke transfer, schrijft het dagblad. “Het zorgt voor veel onrust binnen de gelederen van de publieke omroep.

Het zou een opvallende move zijn, te meer omdat hij en Shula Rijxman onlangs als NPO-boegbeelden op de voorgrond traden om in twee ochtendkranten hun plannen met de NPO te presenteren.

Het vertrek van Klein kan volgens het AD wel eens een grote aderlating betekenen voor de NPO. Volgens de krant bestaan namelijk de angst dat zijn goede vrienden Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw dan ook meeverhuizen.

En wat zegt de NPO ervan? Met een knipoog: “Je maakt Frans Klein te groot .Want het maken van een uitzendschema hangt niet op een persoon. Verder reageren we nooit op speculaties, geroddel en achterklap.

Ook RTL wil nog niets kwijt: “Zoals gebruikelijk doen wij geen mededelingen over potentiële kandidaten voor vacatures. Wel kunnen we zeggen dat er nog niets definitief is wat betreft de opvolging van Erland Galjaard.

Er zijn momenteel veel verschuivingen gaande in tv-land. Veel sterren maken de overstap van RTL naar SBS (zoals de mannen van VI en Johnny de Mol) en veel van NPO naar RTL (Katja Schuurman en Art Rooijakkers).

Het AD-artikel ‘Onrust over mogelijke overstap NPO-directeur Klein naar RTL’ kunt u hier lezen.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen