WK-uitzendingen NOS dit jaar minder BN’er-gericht

De NOS is dit jaar wat minder BN’er-gericht in de uitzendingen rondom het WK Journaal. Daarmee wordt de verslaggeving iets serieuzer dan twee jaar geleden, bij het EK Voetbal. Dat zegt hoofdredacteur sport Maarten Nooter van de NOS in het AD. Het wordt allemaal iets serieuzer, aldus Nooter. “Een verschil met de vorige keer is dat we ons meer op het voetbal zelf zullen richten. Om de niet-voetballiefhebber ook te bedienen, kozen we onze gasten toen iets breder.

Achteraf gezien is Nooter daar niet tevreden over. “In die zoektocht dreven we wel eens af. Een zanger die ook wel iets met sport heeft, wil ook graag zijn laatste plaatje promoten. Ditmaal dus iets meer voetbalgerichte mensen in de studio.”

Heeft een WK zonder Oranje niet juist wat amusement nodig? “Natuurlijk, zonder Oranje is het meekijkeffect minder. Maar let op, tegen de knock-outfase gaat dat aantal wel stijgen.

Mensen die niets met het WK hebben komen voldoende aan hun trekken op NPO 1, aldus Nooter. “De wedstrijden in Rusland zijn wat vroeger, waardoor de talkshow van Eva Jinek gewoon doorgaat. Studio Rusland is ook iets korter dan normaal, zo’n 35 à 40 minuten. Het valt allemaal best mee.

Het AD-artikel ‘NOS door zonder Oranje’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen