Gordon met talentenjacht voor presentatoren op RTL 4

RTL 4 komt met een talentenjacht voor presentatoren. Het programma heet Screentest en zal worden gepresenteerd door Gordon, die onlangs in het nieuws kwam omdat hij zijn ex-vriend heeft bedreigd met een mes. Dat heeft de tv-zender laten weten. De laatste tijd haalt SBS-baas John de Mol de ene na de andere ster weg bij RTL, dus nieuw presentatietalent kan de zendergroep wel gebruiken. Dat moet ook De Mol gedacht hebben: hij is namelijk de producent van deze nieuwe show.

Presentatoren in spé die bijvoorbeeld een talentenjacht, reisprogramma of quizshow willen presenteren kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via de site van RTL.

Waar is RTL naar op zoek? “RTL zoekt een presentator met gevoel voor humor, die dit kan combineren met een serieuze en integere kant en die zijn of haar zenuwen in bedwang kan houden bij een live-uitzending. Belangrijk is ook dat nieuw presentatietalent kan improviseren en hiermee mooie en spraakmakende televisie kan maken“, zegt een woordvoerder.

Uiteindelijk strijden twaalf zorgvuldig geselecteerde kandidaten om een presentatiecontract bij RTL. Door het uitvoeren van verschillende opdrachten, op locatie en in de studio, kunnen ze hun ware talent laten zien. Deze opdrachten zijn afkomstig van iconische tv-programma’s uit heden en verleden.

De driekoppige jury staat onder aanvoering van vaste juryvoorzitter Robert ten Brink. De overige twee juryleden wisselen elke week. “Gezamenlijk hebben zij een schat aan presenteer-ervaring en op basis daarvan bepalen zij wie welk onderdeel wint en kans maakt op de hoofdprijs“, zegt een woordvoerder.

Vanaf vandaag kunnen kandidaten zich aanmelden met een video van maximaal één minuut in één take via www.rtl.nl/screentest.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen