Wietze de Jager wil niet meer over Mattie praten

Geplaatst op Fri 13 Apr 2018 om 10:30

Radio 538-ster Wietze de Jager wil niet meer praten over radiojudas Mattie Valk, die hem vorig jaar verraadde voor een riant solocontract bij Qmusic. Dat liet de presentator donderdagavond weten in RTL Late Night. De Jager gaf in november een groot interview over het Tesla-drama in tijdschrift LINDA. “Ik heb toen gewoon het verhaal geschetst zoals het mij overkomen is. Dat heb ik daar gewoon verteld. Dat is het verhaal zoals het gegaan is voor mij. Daar sta ik zeker nog achter, ja.”

Bij dat interview wil De Jager het nu wel laten. “Vooral omdat je het anders ook nog blijft voeden en dan wordt er weer heel veel geschreven alsof het nog steeds heel erg speelt en ik er heel erg van baal en weet ik veel wat allemaal.

Het is definitief tijd om vooruit te kijken, aldus De Jager. “Het is nu een jaar geleden en inmiddels is er heel veel gebeurd. Er is bij mij een tweede kindje op komst en ik ben televisiepresentator geworden. Ik heb ook een nieuw programma op Radio 538. Als ik het nu weer ga voeden dan weet je waar het morgen weer over gaat. Dan lijkt het alsof ik daar nog steeds in hang en dat is totaal niet het geval. Het boek is dicht.”

Na zijn exit bij Qmusic is De Jager tv gaan maken bij Talpa (Shownieuws op SBS 6) en nu is hij ook weer te horen op Talpa-zender Radio 538. “Het was meer dat ik nog geen radio mócht maken. Dat is heel gebruikelijk als je een contract tekent. Het is een concurrentiebeding.”

Zijn tv-carrière is dus uit noodzaak ontstaan; radio mocht niet. Op maandag begint zijn eerste eigen televisieshow: ‘Je droom achterna: een Frans kasteel’ op Net5. “Ik ben al wel bij Talpa in dienst gegaan en toen hebben we gekeken wat ik op tv zou kunnen doen. Ik heb een screentest gedaan voor Shownieuws en dat beviel heel goed. Toen kwam Net5 op mijn pad met een programma. Toen ik het format zag was ik meteen verliefd, omdat het ook een programma is dat ik zelf zou graag kijken. Het ongemakkelijke Ik Vertrek-gevoel zit er in.”

De Jager blijft tv combineren met radio. “Het is heel erg wennen, maar vooral omdat ik nu zelf achter de knoppen zit, dus dat is heel erg nieuw. Het is wel heel leuk. Het voelt als een nieuwe carrière. Je kunt weer van nul af beginnen en een nieuw radioprogramma op te bouwen.”

Ik leefde in een soort isolement van een ochtendprogramma. Dat is heel leuk om te doen hoor en ik heb er totaal geen spijt van, maar toen ik eruit kwam zag ik dat er veel meer was. Je kunt ook een programma in het weekend maken en een tv-programma erbij. Van die combinatie geniet ik wel.

Foto: RTL
13 Reacties op “Wietze de Jager wil niet meer over Mattie praten”


 1. Marc

  Gaap de jager

 2. scott_0

  Lijkt me wel vervelend als het hele land weet dat je een rat bent.

 3. erik

  Dit is toch diegene van de twee zonder enig radio of tv talent?

 4. Joris Agema

  Wietze “Judas” de Jager bepaalt dat wij er niet meer over mogen hebben. Hij die zijn Mattie naaide door mail te lekker met zijn verwijten. Gut gut. En als hij nou nog veel eigen talent zou hebben…. Op radio nog wel te pruimen, maar op TV echt onder de maat. Als mens weet je na Expeditie Robinson wat je aan hem hebt.

 5. Keesje Keesma

  Radiojudas Mattie. En Zo is het toevallig ook nog eens een keer! Crashende luistercijfers zijn het bewijs dat hij (Mattie) uitgekotst wordt door heel Nederland en ver er buiten.

 6. Curryworst

  Po ephoofd

 7. Annabel

  Wat Joris zegt.
  In plaats van Mattie erop aanspreken een brief naar de Telegraaf sturen. Nee, dat is lekker chique.
  Let op wat hij nu zegt: “Dat is het verhaal zoals het gegaan is voor mij.” Het lijkt alsof hij een beetje terugkrabbelt!
  Als in: zo is het gegaan voor mij, maar dat wil niet zeggen dat het ook de waarheid is.

 8. kaatje

  Wietse is leuker dan die onbetrouwbare Mattie ,hij doet het ook leuk op TV.
  Groot gelijk dat hij er niks meer over gaat zeggen .

 9. Izzy4Real?

  “Er is bij mij een tweede kindje op komst” Zou toch mooi zijn als over 7 jaar blijkt dat dat kind van Mattie is. Mocht die zijn verwekt op de achterbank van een Tesla en later voor Sky Radio gaan werken is de cirkel toch weer mooi rond.

  Maar goed dat Wietze dit niet leest, want je schijnt er als dj snel ziek van thuis te komen zitten. (nog een cirkel, hoera!)

 10. Joop55

  ”Radio 538-ster” lazer toch op man.

 11. bert

  wat een weke flapdrol is dit zeg, zoals Coen is deze meneer gewoon geen ruk waard zonder zijn on air wederhelft en die heeft besloten dat hij beter af is zonder hem. Dit soort trucs zijn helemaal niets bijzonders in de media en Wietse moet gewoon erkennen dat hij niet zoveel talent heeft.

 12. Fristi!

  Wat staat je als ouders in godsnaam voor ogen als je je kind Mattie noemt? Tot wat voor een volwassene moet een Mattie later uitgroeien? Je reinste mishandeling is het.

 13. BRAAK

  Wietze wil je zo vriendelijk zijn van de buis te verdwijnen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.