Wietze de Jager wil niet meer over Mattie praten

Radio 538-ster Wietze de Jager wil niet meer praten over radiojudas Mattie Valk, die hem vorig jaar verraadde voor een riant solocontract bij Qmusic. Dat liet de presentator donderdagavond weten in RTL Late Night. De Jager gaf in november een groot interview over het Tesla-drama in tijdschrift LINDA. “Ik heb toen gewoon het verhaal geschetst zoals het mij overkomen is. Dat heb ik daar gewoon verteld. Dat is het verhaal zoals het gegaan is voor mij. Daar sta ik zeker nog achter, ja.”

Bij dat interview wil De Jager het nu wel laten. “Vooral omdat je het anders ook nog blijft voeden en dan wordt er weer heel veel geschreven alsof het nog steeds heel erg speelt en ik er heel erg van baal en weet ik veel wat allemaal.

Het is definitief tijd om vooruit te kijken, aldus De Jager. “Het is nu een jaar geleden en inmiddels is er heel veel gebeurd. Er is bij mij een tweede kindje op komst en ik ben televisiepresentator geworden. Ik heb ook een nieuw programma op Radio 538. Als ik het nu weer ga voeden dan weet je waar het morgen weer over gaat. Dan lijkt het alsof ik daar nog steeds in hang en dat is totaal niet het geval. Het boek is dicht.”

Na zijn exit bij Qmusic is De Jager tv gaan maken bij Talpa (Shownieuws op SBS 6) en nu is hij ook weer te horen op Talpa-zender Radio 538. “Het was meer dat ik nog geen radio mócht maken. Dat is heel gebruikelijk als je een contract tekent. Het is een concurrentiebeding.”

Zijn tv-carrière is dus uit noodzaak ontstaan; radio mocht niet. Op maandag begint zijn eerste eigen televisieshow: ‘Je droom achterna: een Frans kasteel’ op Net5. “Ik ben al wel bij Talpa in dienst gegaan en toen hebben we gekeken wat ik op tv zou kunnen doen. Ik heb een screentest gedaan voor Shownieuws en dat beviel heel goed. Toen kwam Net5 op mijn pad met een programma. Toen ik het format zag was ik meteen verliefd, omdat het ook een programma is dat ik zelf zou graag kijken. Het ongemakkelijke Ik Vertrek-gevoel zit er in.”

De Jager blijft tv combineren met radio. “Het is heel erg wennen, maar vooral omdat ik nu zelf achter de knoppen zit, dus dat is heel erg nieuw. Het is wel heel leuk. Het voelt als een nieuwe carrière. Je kunt weer van nul af beginnen en een nieuw radioprogramma op te bouwen.”

Ik leefde in een soort isolement van een ochtendprogramma. Dat is heel leuk om te doen hoor en ik heb er totaal geen spijt van, maar toen ik eruit kwam zag ik dat er veel meer was. Je kunt ook een programma in het weekend maken en een tv-programma erbij. Van die combinatie geniet ik wel.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen