Wietze doorbreekt stilzwijgen: ‘Ik ben er ingetuind’

Een halfjaar na hun radioscheiding, laat Wietze de Jager zich voor het eerst uit over zijn breuk met ‘judas’ Mattie Valk. Hij heeft een uitgebreid interview gegeven aan de nieuwe LINDA die woensdag uitkomt. Dat heeft het blad laten weten. Wietze blikt terug op hoe hij en Mattie op het punt stonden om radiohistorie te schrijven. “We kregen de ochtendshow op non-stop muziekzender Sky Radio. Daarvoor zouden wij als enigen een live ochtendshow gaan maken. In Nederland is dat nog nooit vertoond.”

Achter zijn rug om, werd Mattie benaderd om bij Q te blijven voor zes ton en een Tesla, legt Wietze uit. “Ik zei tegen hem: ‘Je moet doen waar je je goed bij voelt. Ik ga je niet pushen.’ Mattie antwoordde: ‘Ja, je hebt gelijk, we gaan dit samen doen.‘”

Na de radio-actie waarbij ze een week aan elkaar geboeid zaten, ging Wietze met zijn gezin op vakantie. “Hij belde en zei: ‘Poeh, ik heb toch mijn twijfels’. Ik vond zijn telefoontje vreemd.”

Hij appte Mattie die week een paar keer, maar een reactie bleef uit. Tot hij ineens het volgende sms’je kreeg: ‘Ik rijd nu naar Q om te tekenen. Ik blijf hier. Heel kut hoe het gegaan is.’ “Mattie bleek solo verder te gaan.”

Toch ging Wietze na zijn vakantie de studio weer in met Mattie. “Ik was een beetje stil. Hij was gewoon zijn oude zelf. Blijkbaar kan hij dat. Ik ben een dag in de studio geweest, daarna heb ik me ziek gemeld.

Wietze voelde zich bedrogen. “Door hem, door Q. Dit had ik totaal niet zien aankomen. Achteraf realiseerde ik me dat dit al veel langer speelde, natuurlijk. Meteen nadat wij samen hadden opgezegd, is hem een nieuw lucratief contract aangeboden en heeft hij een paar dagen gewacht het me te vertellen“, zegt hij.

Ik dacht alleen maar: wat de fak is hier gebeurd. Ik was er ingetuind, en Sky Radio met mij.”

Vervolgens stuurde hij een brief naar Mattie, die uitlekte via De Telegraaf. “Ik heb die mail naar te veel mensen gestuurd; ook aan het oude team, dat ik een verklaring schuldig was. Hij is uitgelekt, dat was niet de bedoeling.

Inmiddels heeft hij de breuk verwerkt. “Mattie moet zelf maar weten of dat dikke contract en die auto onze breuk waard waren.

De nieuwe LINDA. ligt woensdag in de winkels.

Update 19.45 – Lees ook: Mattie Valk vindt uitspraken Wietze ‘erg vervelend’

Foto: SBS/Elvin

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen