Jamai niet gevraagd voor Eurovisie Songfestival

Geplaatst op Fri 13 Apr 2018 om 11:19

Jamai Loman is nog nooit gevraagd om namens Nederland op treden op het Eurovisie Songfestival. Dat vertelde hij donderdagavond in Pauw, waar hij was uitgenodigd om samen met Romy Monteiro over het liedjesfestijn te praten. Monteiro vertelde vlak daarvoor nog dat er elk jaar vele artiesten worden gepolst. “Ik denk dat elk jaar heel veel zangers en zangeressen gepeild worden, maar ik ben nog nooit gevraagd. Ik ben wel gepeild of ik het leuk zou vinden, ja. Toen zei ik natuurlijk ja“, zei ze.

Hoort Loman ook bij al die zangers en zangeressen die gevraagd worden? “Absoluut niet, nee. Ik weet niet of ik het zou willen, nee. Dat is toch wel een pittig podium“, zei hij.

Monteiro vindt het niet gek dat ze nog nooit definitief gevraagd is. “Ik zing natuurlijk ook nog maar pas vier jaar.

Ze zou het wel wíllen. “Ze verwachten dit jaar 200 miljoen kijkers. Het lijkt me zo’n eer om Nederland te mogen vertegenwoordigen. Het lijkt me doodeng en ik weet helemaal niet of ik het zou kunnen, maar het lijkt me echt een enorme eer.

Overigens denken zowel Loman als Monteiro dat het liedje van de mevrouw uit Israël (zie foto boven en clip hier) dit jaar gaat winnen. Jeroen Pauw: “Zij lijkt een heel klein beetje op Sharon Dijksma, vind ik. Dat bedoel ik sympathiek! Dat bedoel ik in alle liefheid en aardigheid.

Foto: Pauw
15 Reacties op “Jamai niet gevraagd voor Eurovisie Songfestival”


 1. Benny-Bjorn A.

  Lijkt me niet echt verstandig, vroegoude dikkige nicht met lelijk stemgeluid.

 2. Jeroen

  Goede stem maar geen lekkere uitstraling zoals Douwe Bob.

 3. Jantje Beton

  Goed nieuws om te lezen. Jamai werd laatste in world idol dus zal ook wel laatste worden op het songfestival. Logisch

 4. SOLANGE

  Bah nare dikke enge gozer

 5. anonymous

  Romy zit wel erg openlijk te solliciteren voor deelname
  aan het songfestival.
  Laten we haar vooral NIET sturen, laten we op deze weg doorgaan
  en echt goede artiesten sturen.
  Hoort Romy niet bij.

 6. anonymous

  Romy zit wel erg openlijk te solliciteren voor deelname aan
  het songfestival.
  Laten we dat vooral NIET doen.
  Laten we deze weg vervolgen en alleen goede artiesten sturen.
  Daar hoort Romy niet bij.

 7. Tijmen

  SOLANGE is een zeer boze en jaloerse vrouw die het niet kan verkroppen dat ze zelf niet beroemd is geworden. Daarom scheldt ze Jamai nu uit. Vindt ze lekker.

 8. Tijmen

  Benny-Bjorn A. heeft daar ook last van. Volledig jaloers om dat hij zelf niks bereikt heeft. Daarom moet je schelden. Alles is de schuld van de ander nooit van jezelf en andere mensen zijn eng en raar.

 9. Stefan

  Heel veel artiesten willen “best wel” naar het Songfestival, als ze maar vrije doorgang krijgen. Het Nationaal Songfestival is inmiddels volledig afgeschaft. Veel andere landen, zoals het vaak succesvolle Zweden en Noorwegen, nemen die moeite wel. Het NSF is daar een waar muziekfeest op zich, met soms wel tientallen inzendingen waaruit gekozen moet worden.

  In Nederland is de zogenaamd “resultaatgerichte” benadering van Cornald Maas nu de norm. Dankzij een paar toevallige successen (Anouk, Common Linnets, etc.). Net zo gemakkelijk wordt het debacle van Trijntje Oosterhuis weer vergeten.

  Ook wordt net gedaan alsof de tegenvallende resultaten tussen 2005 en 2012 aan het Nationaal Songfestival lagen. Dat terwijl er alleen in 2005 een volwaardig NSF is gehouden. Alle andere edities kenden een zeer beperkt aantal artiesten en liedjes, met 2010 als historisch dieptepunt: 5 keer Shalalie. In 2008 was er geen NSF en scoorde het aangewezen nummer van Hind ook niet.

 10. Thee

  Door Solange en BennyBjorn op hun plek te zetten voelt Tijmen zich verheven als moraalridder..
  Tijmen hou je mond, ze hebben gelijk!
  Zelfs rtl pest Jamal door m met zn handtastelijke sugardad Gordon te laten presenteren in it takes two 2.
  Deze jongen heeft een gelijksoortig model hersens als Rutte & Jorritsma, maar dan in de muziek. Hou op schei uit

 11. Tijmen

  @Thee
  En moraalriddel spelen is natuurlijk verboden. Het gaat er om tegenwoordig alleen maar negatief en zuur te doen. Lekker jaloers en gefrustreerd. Dan tel je mee. Wil je positief zijn, dan ben je een loser en word je nog meer gehaat. Lekker man.

 12. Mike

  “mevrouw uit Israël dit jaar gaat winnen”

  OMG verschrikkelijk nummer. Zingende kip. En knappe verschijning is ze ook niet.

  Er zijn heel wat betere en leukere nummers.

 13. Mark

  Bij Idols World Wide werd hij laatste… Dus…

 14. Joop55

  Wil het toch een keer live willen meemaken zo’n hoomofestijntje, even zien hoe voorgekookt en bovenal hoe nep en politieke spelletjes er gespeeld worden.

 15. Annoniemus

  Zou erg triest zijn als dat minkukelige flikkertje ons zou mogen vertegenwoordigen op het songfestival !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.