‘Bezuiniging op NPO niet van tafel vanwege Groningen’

Nu het de Groningers is gelukt om Mark Rutte zo ver te krijgen om de gaskraan dicht te draaien, kan Shula Rijxman het terugdraaien van de bezuinigingen op de NPO al helemáál wel vergeten. Dat meldt De Telegraaf vandaag. De NPO moet het in 2019 doen met een begroting van ten minste 740 miljoen euro en dat is 60 miljoen euro minder dan nu. Rijxman is aan het lobbyen om die bezuinigingen af te wenden, maar is volgens de krant van wakker Nederland behoorlijk kansloos in haar missie.

Rijxman kan het wel vergeten, aldus het dagblad. “Het kan op weinig sympathie rekenen van de politiek, die juist op zoek is naar extra bezuinigingsposten nu het kabinet heeft besloten om Groningen van zijn aardgasdrama te verlossen.”

Bij het smeden van dit kabinet was Rijxman nog behoorlijk hoopvol, omdat er eindelijk eens iets positiefs over de NPO in het regeerakkoord stond. “Het kabinet stelt dat een sterke publieke omroep onmisbaar is voor een vitale democratie”, zegt ze.

De NPO-bazin vertrouwt er naar eigen zeggen nog steeds op dat het kabinet naar die woorden handelt, “en niet op de publieke omroep bezuinigt.”

Welk NPO-drama de Groningers op hun geweten hebben zal volgend jaar blijken. Wellicht verpesten ze de volgende tv-vakantie van Frans Bauer en zijn vrouw of kan Katja Schuurman straks niet meer naar Thailand voor haar tv-show Memories.

Foto NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen