Volgende seizoen Temptation Island alleen online

Geplaatst op Tue 17 Apr 2018 om 8:33

RTL zet een behoorlijk rigoureuze stap in zijn strijd om Videoland op de kaart te zetten als dé Nederlandse Netflix. Het volgende seizoen van Temptation Island, na Expeditie Robinson het succesvolste programma van RTL 5, is vanaf juni exclusief te zien op Videoland. Dat heeft RTL laten weten. Waar de tv-editie gepresenteerd wordt door Rick Brandsteder, zal de online serie gepresenteerd worden door Yolanthe Sneijder-Cabau en Kaj Gorgels. Het format blijft gelijk.

RTL-baas Sven Sauvé denkt dat Yolanthe wel eens veel mensen naar Videoland kan verleiden. “Wij zijn heel blij dat een breed inzetbaar talent als Yolanthe RTL in de breedte komt versterken. En niet alleen bij RTL 4 als nieuwe presentatrice van De Jongens tegen de Meisjes en de innovatieve talentshow The Talent Project, maar ook online.

Sauvé mikt met zijn RTL steeds meer op online. “In een wereld waarin het de consument niet meer uitmaakt waar hij of zij kijkt, zetten we onze talenten overal in. Daarom vind ik het geweldig dat een personality als Yolanthe Sneijder-Cabau een plek heeft bij RTL 4 én bij Videoland.

Over YouTube-talent Kaj zegt Sauvé: “Een bijkomend voordeel van de breedte van onze activiteiten, is dat we een nieuwe bron aan talentvolle makers aanboren. Kaj is zo’n talent, zowel voor als achter de schermen. Hij is eigenzinnig en veelzijdig en ik ben blij dat hij deze reeks van Temptation samen met Yolanthe voor z’n rekening neemt.

RTL benadrukt het enorme succes van Temptation Island. Per aflevering kijken gemiddeld 710.000 mensen naar het programma op RTL 5, aldus de zender. “De herhaling op zender scoort nog eens gemiddeld 131.000 kijkers. Daarbij worden de afleveringen gemiddeld 1.000.000 keer online gestreamd.”

Sauvé ziet dit dan ook als dé titel die Videoland groot kan maken: “Los van de mooie aantallen televisiekijkers is het online bereik van dit programma enorm. Bij Videoland kunnen mensen Temptation op alle denkbare schermen bekijken en op de momenten die hen uitkomen. Dat doen ze massaal en daarom geloven wij dat de kijker toe is aan de volgende stap, een exclusief spraakmakend seizoen van Temptation Island. Bij Videoland zijn we er klaar voor om ze te ontvangen.

In deze exclusieve ‘Temptation Island’ reizen vier Nederlandse koppels af naar een paradijselijk oord en wagen zich daar aan de ultieme relatietest. Gescheiden van elkaar brengen zij veertien dagen door tussen verleidelijke vrijgezellen en blijven op de hoogte van de verrichtingen hun partners middels de bekende kampvuren. Zullen zij de relatietest overleven of vallen ze ten prooi aan de charmes van de verleiders?

Temptation Island wordt geproduceerd door Zodiak Nederland BV. De online serie begint op donderdag 7 juni bij Videoland.

Foto: RTL
22 Reacties op “Volgende seizoen Temptation Island alleen online”


 1. :)

  Mooi. Daar zijn we vаn af.

 2. :)

  Mooi. Daar zijn we van аf.

 3. KingAlert

  Als Kaj Gorgels een talent is, is mijn hond Bardo een wereldtalent.

 4. Rukker

  Kansloos! IK kijk die meuk met veel plezier maar als het aanbod er niet is dan zal ik het ook niet missen. Zo’n inferieur streamingsdienstje als Videoland komt er niet in.

 5. WEB

  Hoe bedoel je RTL maakt zichzelf kapot?
  Gaan ze één van hun populairste programma alleen online aanbieden.
  Kijk dit programma wel… Ga ik naar Videoland? Uhhhhh NEE…..

 6. J

  Slim dat ze nu meer programna’s gaan maken voor Videoland. Veel van de huidige TV programma’s kijk ik al via Videoland en ik hoor meer mensen die dat doen. Art zou ook dingen voor Videoland gaan doen, dus ik ben benieuwd!

  Vind het ook goed dat ze deze manier Kaj zich laten ontwikkelen. Zie hem namelijk ook wel op TV programma’s doen.

  Blijkt ook maar weer dat RTL het wel ziet bij Yolanthe. Moet ik nog zien. Al howel ze destijds Expeditie Poolcirkel prima deed, maar ben vooral benieuw hoe zij The Talent Project zal doen (al zal dat ook meer zijn dat ik mij afvraag wat dat precies wordt).

 7. J

  En voor de mensen die gaan zeuren dat ze nu het een na best scorende RTL5 programma weghalen; de TV versie blijft gewoon ook!

 8. Pieter

  @J Nou dat valt zwaar tegen dat hele Videoland aanbod is te mager en na èèn week al weer opgezegd ! En ik ben niet de enige die daar zo over denkt !

 9. Sander

  Bij welke vestigingen van Videoland kan je die serie dan kijken?

 10. natasja

  Jolanthe een groot talent???

 11. Zonder Naam

  “Een breed inzetbaar talent als Yolanthe” *proest*

 12. A.B.

  Slimme zet. Het grootste deel vd RTL5 (&NPO3) doelgroep heeft toch geen tv meer, dus Videoland speelt daar slim op in. En voor iedereen die zich in de zomer tijdens komkommertijd op de lineaire zenders kapot verveelt wordt Videoland ineens toch wel erg interessant..

 13. Wie ben ik

  Het lijkt mij een onverstandige keuze, dit pulp-programma trekt- Joost mag weten waarom- tenminste nog kijkers naar RTL en met de kans dat men daarna ‘blijft hangen’. Dan creëer je tenminste nog cijfers waarvan de adverteerders- en aandeelhouders- wel enigszins blij worden.

  Het aanbod van videoland is veel te mager om veel mensen over te halen hieraan 10 euro p/m te spenderen. Als je rondneust op Videoland, kom je hoofdzakelijk B/C films tegen en docu’s die al vele keren op Tv zijn voorbij gekomen en natuurlijk de gehele serie over Barbie.

  Hoewel Netflix een verouderd aanbod heeft, staat daar nog wel degelijk materiaal op en schitterende, eigen producties. Het on demand landschap is te concurrent, om voor een partij als Videoland levensvatbaar te blijven, zeker wanneer Disney en Amazone de Nederlandse mark gaan betreden. ( Hun zakken zijn diep genoeg, om langere tijd verliesgevend te zijn op net betreden markten, een vlieger die voor RTL niet opgaat)

 14. Ron

  Dit is niet i.p.v. de TV show, maar als extra erbij. Dat is gewoon uitmelken van het succes maar dan online. Wel slim is dat om te doen. Over de TV versie, die gaat gewoon weer door volgend seizoen met Rick Brandsteder en dat Belgische meisje.

 15. Ron

  P.s. vind het wel jammer dat Videoland nu ineens short form showtjes gaat maken om Videoland meer levendiger te laten overkomen. Ik vind dat jammer. Zie juist liever meer Nederlandse drama series.

 16. Wie ben ik

  @Ron

  Mee eens, die markt ligt nog bloot. Al is Netflix voornemens om Nederlandse producties te gaan maken. Maar Videoland zou kunnen inzetten op producties die een gevoel van ‘vroeger was alles heel gewoon’ oproepen, iets waarmee MAX bv. heel succesvol is. Ook een mooie manier om de oudere doelgroep aan te spreken, die ook meer ‘honkvast’ is.

 17. Wie ben ik

  @ Ron

  Al sluit short format wel goed aan bij het verkrijgen van engagement van de jongere doelgroep, nog afgezien van de lagere productiekosten.

  Maar ik geloof er zeker in dat er ruimte is voor series met hoge production value, je moet het alleen de tijd durven( en mogen) geven.

 18. Ron

  Die short form kun je beter aanbieden op je internet platform zoals RTL XL, en dat deden ze voorheen al. Videoland is meer voor de grotere producties.

 19. Wie ben ik

  @ Ron

  Zeker, maar een duidelijke mix van aanbod op één platform, zorgt voor minder versplintering en hierdoor krijg je budget-technisch ook meer slagkracht.

 20. Japie

  Okay, kom ik die koppen tenminste niet meer tegen bij het zappen.

 21. Gayguy

  Het gaat hier om een extra seizoen. De reguliere reeks blijft op rtl 5 tree zien zijn

 22. Joop55

  Mooi zijn we van dat gene*k ook weer af. En nu hopen dat er voor de adverteerders eindelijk het stukje gezond verstand komt door deze rukzooi te boycotten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.