Volgende seizoen Temptation Island alleen online

RTL zet een behoorlijk rigoureuze stap in zijn strijd om Videoland op de kaart te zetten als dé Nederlandse Netflix. Het volgende seizoen van Temptation Island, na Expeditie Robinson het succesvolste programma van RTL 5, is vanaf juni exclusief te zien op Videoland. Dat heeft RTL laten weten. Waar de tv-editie gepresenteerd wordt door Rick Brandsteder, zal de online serie gepresenteerd worden door Yolanthe Sneijder-Cabau en Kaj Gorgels. Het format blijft gelijk.

RTL-baas Sven Sauvé denkt dat Yolanthe wel eens veel mensen naar Videoland kan verleiden. “Wij zijn heel blij dat een breed inzetbaar talent als Yolanthe RTL in de breedte komt versterken. En niet alleen bij RTL 4 als nieuwe presentatrice van De Jongens tegen de Meisjes en de innovatieve talentshow The Talent Project, maar ook online.

Sauvé mikt met zijn RTL steeds meer op online. “In een wereld waarin het de consument niet meer uitmaakt waar hij of zij kijkt, zetten we onze talenten overal in. Daarom vind ik het geweldig dat een personality als Yolanthe Sneijder-Cabau een plek heeft bij RTL 4 én bij Videoland.

Over YouTube-talent Kaj zegt Sauvé: “Een bijkomend voordeel van de breedte van onze activiteiten, is dat we een nieuwe bron aan talentvolle makers aanboren. Kaj is zo’n talent, zowel voor als achter de schermen. Hij is eigenzinnig en veelzijdig en ik ben blij dat hij deze reeks van Temptation samen met Yolanthe voor z’n rekening neemt.

RTL benadrukt het enorme succes van Temptation Island. Per aflevering kijken gemiddeld 710.000 mensen naar het programma op RTL 5, aldus de zender. “De herhaling op zender scoort nog eens gemiddeld 131.000 kijkers. Daarbij worden de afleveringen gemiddeld 1.000.000 keer online gestreamd.”

Sauvé ziet dit dan ook als dé titel die Videoland groot kan maken: “Los van de mooie aantallen televisiekijkers is het online bereik van dit programma enorm. Bij Videoland kunnen mensen Temptation op alle denkbare schermen bekijken en op de momenten die hen uitkomen. Dat doen ze massaal en daarom geloven wij dat de kijker toe is aan de volgende stap, een exclusief spraakmakend seizoen van Temptation Island. Bij Videoland zijn we er klaar voor om ze te ontvangen.

In deze exclusieve ‘Temptation Island’ reizen vier Nederlandse koppels af naar een paradijselijk oord en wagen zich daar aan de ultieme relatietest. Gescheiden van elkaar brengen zij veertien dagen door tussen verleidelijke vrijgezellen en blijven op de hoogte van de verrichtingen hun partners middels de bekende kampvuren. Zullen zij de relatietest overleven of vallen ze ten prooi aan de charmes van de verleiders?

Temptation Island wordt geproduceerd door Zodiak Nederland BV. De online serie begint op donderdag 7 juni bij Videoland.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen