Paul vond grappen over Job in De Kwis niet leuk

Geplaatst op zo 29 apr 2018 om 12:30

Paul de Leeuw heeft niet kunnen lachen om alle Job Gosschalk-grappen die er in De Kwis zijn gemaakt. Dat zei hij gisteren in het finalespel ‘Inkwisitie’ in de laatste aflevering van De Kwis. Tijdens dit spel kan de gast slechts op een beperkt aantal vragen ‘nee’ antwoorden, want als men geen ‘nee’ overhoudt tot de allerlaatste vraag, dan volgt er een gênante opdracht. De afgelopen jaren zagen we sterren dan ook vaak ‘ja’ antwoorden op vragen waar ze eigenlijk liever ‘nee’ op hadden geantwoord.

Eigenlijk zeg je tijdens dit spel alléén ‘nee’ als je het écht heel erg vindt om ‘ja’ te zeggen. De Leeuw mocht het spel spelen tijdens de allerlaatste aflevering. Hij kreeg acht vragen voorgeschoteld en daaruit bleek dat hij toch echt niet blij is met alle Gosschalk-grappen die er zijn gemaakt in De Kwis:

Ben je ook zo blij dat De Kwis stopt?
“Nee.”

Het is toch gewoon hartstikke leuk en grappig als Youp van ’t Hek homo’s pisnichten noemt?
“Nee.”

Het is toch belachelijk dat een plat amusementsprogramma als Ranking the Stars wordt uitgezonden bij de NPO?
“Ja.”

Onze grappen over jouw vriend Job Gosschalk die waren toch stuk voor stuk om in je broek te pissen van het lachen?
“Nee.”

Als je vrijt met je man, fantaseer je dan wel eens stiekem over een van je kwismasters?
“Ja.”

Rob Urgert: Was ik het?
“Ja.”

Wil jij met je hand op het hart hier beloven dat je nooit meer ergens Vlieg Met Me Mee Naar De Regenboog zingt?
“Ja.”

Wil jij in de laatste historische minuut van De Kwis nog een keer, maar nu live, in het broekje wat je gezien hebt jouw eigen dansje doen?
“Nee.”

De Leeuw zit, net als andere bekende Nederlanders als Arie Boomsma en Katja Schuurman, in het sterrenteam dat Job Gosschalk steunt.

Lees ook:
De Leeuw lacht als boer met kiespijn om Job-grappen (november 2017)
Paul de Leeuw laat zich uit over Job Gosschalk (december 2017)

Foto: BNNVARA, Olivier Thijssen
36 Reacties op “Paul vond grappen over Job in De Kwis niet leuk”


 1. arie

  Ach Paul de Leeuw, hoe komen wij hier in godsnaam vanaf.

  Aan deze man is helemaal niks echts.

 2. Hans

  Dikke hypocriet is Paul de Leeuw! Het kan verkeren hoor….van publiekslieveling in de 90’s en zero’s naar een irritante vervelende zure kerel.

 3. qr10

  wie kijkt er nog naar deze fossiel.
  dit knulletje lacht om z”n eigen dommigheid.

 4. ELB

  qr10 kennelijk kijk jij anders kan je geen mening hebben. Als je hem niet leuk vindt kijk dan gewoon niet. Ieder zijn ding toch.

 5. Karin

  Die dikzak is toch om te huilen, waarschijnlijk is hij ook een viezerik net als zijn vriend Job Gosschalk

 6. Zo zit het

  Hij vond de grappen over “mannelijke aanrander ” niet leuk. Wij vonden de Kwis op zich leuk, maar de grappen over christenen konden wij niet waarderen. Maar eerlijk is eerlijk, wij konden de grappen over Job zeer waarderen en vooral dat wij de dubbele moraal van bepaalde gasten die uit die groep geaardheid komen doorhebben. Wel altijd kritiek hebben, maar zelf geen kritiek of grappen kunnen waarderen. Denk daar maar eens over na Paul. Grappen over de geesteszieke Job.

 7. de Vries

  De VARA kan ook erg moeilijk afscheid van hem nemen omdat ie precies in hun straatje past. TEGEN Zwarte Piet en migrantenknuffelaar. Nou stuur hem maar eens naar Calais, eens zien wat er met hem gebeurt.

 8. Armand

  Paul de Leeuw is de grootste viezerik die er rondloopt

 9. Lodewijk

  Wat een vreselijke nobody is die vetklep toch. Nu begrijp ik dat hij op jonge leeftijd in Bergambacht al werd uitgekotst. Slecht mens die De Leeuw.

 10. Henkie

  Paul de Kwal. Over het hek gooien alstublieft en niet voederen.

 11. Elvis

  Paul en Job hebben vast een donkerbruin geheimpje….

 12. Goedver

  Stelletje goorlappen dekken mekaar altijd af. Leve YouTube.

 13. SOLANGE

  Ik geef Elvis gelijk ….

 14. piet

  Paul vind grappen over Job niet leuk.
  Ik vind grappen van die dikke vetkwab niet leuk.

 15. aammehoela

  Het moet Paul toch wel duidelijk worden dat ook diegenen die hem wel leuk vinden dit toch echt te ver vinden gaan. Wel altijd grappen maken over anderen of groepen en als iemand uit zijn eigen groep dan het onderwerp is zou het niet leuk zijn. Dan ga je toch echt de fout in. Zeker als zo iemand echt totaal een verkeerd persoon is. Je vraagt je toch wel af wat deze Job buiten zijn werkkring allemaal ook heeft uitgevreten.
  Wel met een opgestoken vingertje de “gereformeerden” uitmaken voor alles en nog wat en deze Job moet dan “beschermd” worden. Ja natuurlijk, wel beschermen maar dan tegen de maatschappij zo’n figuur. Hopelijk heeft die Job wel zijn handen kunnen afhouden van kleine jochies of tienerjongens.

 16. Jeffrey

  Paul is een hypocriete zeikerd geworden. De tijd van Bob de Rooij en lekker ad rem zeggen wat hij denkt is voorbij blijkbaar. Die schijnheilige adoptiekindertjes zijn gaan zeuren las ik laatst. Dat zijn dus ook al kleine flikkertjes geworden.

 17. Mijn grote voorbeeld

  Laten we het gegeven eens prijzen dat de VVD en Rutte er consequent en terecht van langs bleven krijgen!

 18. Maggoos

  Paul moet Job wel ‘beschermen’ anders doet Jib een boekje open over Paul. Zo heeft Job dat meegedeeld aan iedereen die Job kent en van wie Job ook weet wat voor vieze dingen achter de schermen gebeuren. Daarom durft bijna niemand iets te zeggen over Job. Ze zijn even vies als Job.

 19. Hans S.

  Paul is net onkruid, je krijgt het niet weg.

 20. Japie

  Je zou door zo’n iemand maar geadopteerd worden.!

 21. Anouk Smullers

  Deze man wordt sowieso niet oud..

 22. klaartje

  vette PLOFkip,
  ik kan me niet voorstellen dat je van zoiets g.il word,
  bbbbrrrr

 23. Uuuh

  Een kleinkunstenaar die zich opeens te groot voelt voor bepaalde grappen? Hij heeft de afgelopen jaren iedereen die in zijn programmas voorbij kwam verbaal geplet maar als het nu over een ‘vriend’ gaat trekt Paul een pruillipje. Deze grapjas is zichzelf veel te serieus gaan nemen. De enigen die hun werk bleven doen waren de jongens van De Kwis zelf. Die spaarden hun ‘vriend’ Paul ook niet. Een mooi moment was de opsomming van alle programmatitels die onder aanvoering van Paul de afgelopen jaren zijn geflopt!

 24. 44

  De Kwis was de laatste keer dat Paul boven het miljoen heeft gescoord

 25. critikast

  De Kwis is niet leuk en Paul de Leeuw al helemaal niet. Zijn glorietijd ligt ver achter hem. Ooit achtte ik hem in staat om leuke televisie te maken, maar helaas heb ik het dan over lang vervlogen tijden !

 26. Laul de Peeuw

  Je raadt het nooit! Als kuitenbopper sta ik vierkant achter mijn lieve Jobje…

 27. Annoniemus

  Natuurlijk vond vette smeerlap Paul de Leeuw dat niet leuk! #darkroom

 28. Otto Groeneveld

  14.58 Als er landelijke verkiezingen zijn dan kruipt ook de VARABNN bij Pinokkio en zijn criminele bende er vuistdiep in. VARA is alleen links als het over raketwetenschappers gaat.

 29. Ferry

  Raketwetenschappers zijn dat de amerikanen of de russen, Otto?

 30. Otto Groeneveld

  Dat zijn Russen, Amerikanen- die hebben het weer geleerd van Duitse oorlogsmisdadigers. In India zijn er een paar aanwezig. In China. In Europa en er zijn er heeeeellllll erg veel aanwezig in Eritrea en Syrië en Albanië en eigenlijk wel heel Afrika. Volgens Mark en zijn vrienden komen daar de meeste raketwetenschappers vandaan. lieg ik dan lieg ik in commissie.

 31. Henriette

  Inderdaad, de Vara heeft weinig profiel zoals ze dat tegenwoordig noemen. Als ze goed hun werk hadden gedaan dan had het politieke landschap er anders uit gezien.

 32. Shadow1100

  http://www.zideo.nl/playzideo/6b3465596e6c5a70
  Kijk hier naar naar en probeer niet te kotsen…..

 33. StefanV

  Opvallend moment, inderdaad. Bizar dat diverse BN’ers deze Gosschalk blijven verdedigen – en daarmee feitelijk seksuele intimidatie / ongewenste intimiteiten en soortgelijke vormen van grensoverschrijdend gedrag door de vingers zien. Lekker “verschillig”, om het in VARA-termen te zeggen.

  Met het stoppen van De Kwis verdwijnt tevens het laatste succesvolle programma waar De Leeuw deel van uitmaakte. Het zou denk ik heel verfrissend zijn als de man eens een tijdje van tv verdween.

 34. lodewijk

  Voor ons soort schijnheilige BN’ers gelden andere regels dan voor het volk.

 35. Lul Hannes

  Als Jobje nou eens aan zwarte toverstaafjes van zwarte jongetjes begint te trekken hoe piep die dikzak dan??? OOhhhh dan is het opeens anders.

 36. zorro

  Ach homo`s onder elkaar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.