‘Margriet van der Linden bekijkt mensen heel anders’

Geplaatst op zo 29 apr 2018 om 11:00

De DWDD-vervanger M met Margriet van der Linden gaat heel anders worden dan De Wereld Draait Door, omdat de presentatrice mensen en onderwerpen ‘net op een andere manier’ bekijkt. Dat zegt producent Irene van den Brekel, tevens de vrouw van D66-minister Kajsa Ollongren, in een persbericht. Van den Brekel is heel erg enthousiast over Van der Linden, die haar talkshow naar zichzelf heeft vernoemd. “Margriet is aanstekelijk en grappig“, aldus de producente.

Dat is niet het enige. “Ze kan mensen aan zich binden door de manier waarop ze verhalen vertelt. Zij bekijkt mensen en onderwerpen net op een andere manier en dat is prettig.”

M begint over twee weken. “We zijn nu volop bezig met de ontwikkeling van het programma; het creëren van smaak, kleur en sfeer kost tijd en is spannend. We hopen natuurlijk het publiek op de vooravond te kunnen verrassen!

De KRO-NCRV is er vooral trots op dat ze nu zowel in de vooravond als op de late avond mag afwisselen met talkshows van BNNVARA. “Met M in de vooravond en met Jinek in de late avond dragen wij met twee spraakmakende, dagelijkse titels bij aan een sterk NPO 1. Deze nieuwe talkshow met Margriet is een bevestiging van onze stevige positie in het publieke bestel“, zegt mediadirecteur Jochem de Jong van de omroep.

En Van der Linden zelf over haar programma: “Het gaat nu echt beginnen. Het voelt als een trouwdag. Wij weten wat er gaat komen, hoe het er uit komt te zien, de muziek, de kleuren, de dingen die we hebben bedacht, zelfs wat de bruid aan heeft, maar jullie nog niet. Maar wat heb ik er zin in om het te kunnen laten zien!

Foto: KRO-NCRV
34 Reacties op “‘Margriet van der Linden bekijkt mensen heel anders’”


 1. B

  Ben wel nieuwsgierig. Hoop dat ze warmer gaat overkomen dan we van haar gewend zijn. Maar een eerlijke kans zal ze wel niet gaan krijgen vermoed ik…

 2. HansrZ

  Het wordt tijd voor lekkere power interviews.
  Dat Max stel begint heel erg saai te worden zonder enige diepgang is het weg-zap tv geworden.

 3. Henkie

  “Wij van Margriet adviseren Margriet “, aldus de producente.

 4. Michiel

  Net als neğers, mohammedanen en meer van dat tuig, steunen potten elkaar ook automatisch.
  Het is een vreemd trekje van onze minderheden.

 5. TL

  Bij M moet ik altijd denken aan Meld Misdaad Anoniem

 6. ano@niem.nl

  Ze wordt nu al opgeklopt. Het is al een mislukking alvorens men er aan begint. Ze kan het niet interviewen, dat bewees ze eens te meer bij Moltalk. Ze is een totale aanfluiting en totaal ongeschikt om een talkshow te dragen.

 7. esther

  Ik denk 500.000-600.000 kijkers en afhankelijk van het nieuws hoger.
  Jinek had het de eerste jaren ook moeiljik dus wie weet gaat
  ze het redden.

 8. Tim20

  Nu alles netjes verdelen met BNNVARA. In de zomer M en Pauw. In de winter DWDD El Jinek

 9. JasperV

  Je kunt iemand wel de hemel in prijzen voordat er een prestatie is geleverd maar dat werkt meestal averechts. Daarbij kan je ook nog overtuigd zijn van jezelf. Ik moet het nog zien.

 10. anonymous

  Ze is net zo kil als Jinek, en zij trekt de laatste jaren ook meer kijkers.
  Mensen houden van kil blijkbaar.

 11. ik reageer ook ff...

  Ach, gelukkig haalt MC weer de vrouw van de minister weer eens aan. Echt, nog nooit gelezen in een artikel op deze site. Totaal overbodige en irrelevante info…

 12. animo

  Mensen en onderwerpen net op een andere manier bekijkt ,wat moet je daar mee je kan met mensen praten en dat zal Margriet anders doen dan Mathijs omdat het twee verschillende mensen zijn.

 13. Kamikaze

  @ik rеageer ook ff…

  Ik dacht het, jij zegt het.

 14. merkwaardig

  Als het wk voetbal begint staat ze niet meer in het dagschema
  van NPO1 .
  Ook niet op een andere zender te zien tijdens het voetbal.

 15. peter

  De vrouw M, met het socutera haar!
  Wordt niks.

 16. SOLANGE

  Heb liever M dan Jinek de hysterica

 17. WHL

  Mag ik een teiltje.

  Met een andere blik. Ja een andere linkse blik. Met vilijne grapjes en sarcasme.
  En wat is ze ingenomen met zichzelf.

  En het doet er natuurlijk wel toe dat de vrouw van d66 misbaksel Ollogren dit ook weer produceert.

 18. Ron

  Ben wel benieuwd al vind ik de naam niet erg sterk en erg vaag gekozen.

 19. weg met wolf

  WK voetbal, wedstrijden om 4 uur en 8uur. Soms ook 5 uur. Oftewel geen voetbal tussen 7 en 8 uur, maar hoe het zit met de voor- en nabeschouwingen weet ik ook niet.

 20. weet ik veel

  WK voetbal, wedstrijden om 4 uur en 8uur. Soms ook 5 uur. Oftewel geen voetbal tussen 7 en 8 uur, maar hoe het zit met de voor- en nabeschouwingen weet ik ook niet.

 21. Wauter

  Anders belt de producent, haar vrouw op en wordt het allemaal geregeld. Dat productiebedrijf heeft het plots heel druk de laatste tijd. Is toch leuk borrelen met de vrouw van de vice-premier van het land.

 22. Mike

  “producent Irene van den Brekel, tevens de vrouw van D66-minister Kajsa Ollongren”

  Alleen dat al een reden om niet te kijken.

 23. Henkie

  @Mike

  dat is waar ja, ze zullen elkaar wel kennen vanuit het Cafe De Roze Driehoek

 24. Johan

  @henkie… je hebt er verstand van zie ik?

 25. RR

  Zuur misbaksel en dat is mijn uitspraak.

 26. qr10

  johan ???
  overal commentaar op,
  ga t bos in, wandelen.
  doe wat nuttigs

 27. critikast

  Margriet is niet beladen met veel intellectuele bagage, verloochent nooit haar randstedelijke/grachtengordel- afkomst, is elitair en hautain, kijkt neer op gewone mensen, weet niet wat er b.v. in de sportwereld speelt want dat is echt beneden haar niveau. Een VPRO-trutje dus! Geen enkele reden dus om straks te gaan kijken !

 28. Piet

  Ik weet nog dat ze een podcast serie maakte over de Amerikaanse verkiezingen.
  Dat ontaarde in een onafgebroken lange Hallelujah-Hilarie-diarree ondersteund door DWDD totdat op de laatste dag iedereen binnen de ADHD-grachtengordel uit zijn roes ontwaakte…
  Ik verwacht bij “M66” dus ook weer opnieuw 17.000.987 genegeerde gasten waardoor er 13 over blijven die elk 5 minuten spreektijd krijgen afgewisseld door vliegende poesjes, katers of kangoeroes en om 19:35u 1 minuut voor een bandje uit de …

 29. Annoniemus

  Wat een verrassende titel , je Moet er maar opkomen !

 30. Johan

  @piet,..wees gerust, voor jou is er genoeg ‘kwaliteitstelevisie’ bij de commerciëlen

 31. Johan

  Qr10 serieus…? Ik geb overal commentaar op? Alleen maar omdat ik reageer op Henkie die werkelijk overal (rechts) commentaar op heeft? Of vind je zijn bijdragen van een zeer inhoudelijk, genuanceerd niveau?

 32. Johan

  En oh ja, ik reageer en moet iets nuttigs gaan doen? Hoe zit het dan met jou?

 33. Karel

  Margriet heeft een zeer hoog irritatie gehalte met haar super arrogante toontje,totaal niet geschikt voor een middle of the road programmaatje.

 34. Inside_Hillywood

  “De DWDD-vervanger M met Margriet van der Linden gaat heel anders worden dan De Wereld Draait Door, omdat de presentatrice mensen en onderwerpen ‘net op een andere manier’ bekijkt.”

  Ik herhaal “gaat heel anders worden”, “net op een andere manier”. Of te wel ze loopt DWDDtje te spelen… Ik cringe nu al.

  Een paar pasteltinten en een gephotoshopte lach veranderd daar niets aan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.