Paul de Leeuw laat zich uit over Job Gosschalk

Paul de Leeuw laat zich eindelijk publiekelijk uit over de enorme rel rond zijn goede vriend Job Gosschalk, de ‘vieze’ casting director die allemaal ongepaste castings heeft gehouden met jonge jongens. Tijdens de Kemna-rel werd Gosschalk publiekelijk bespot in De Leeuws eigen spelshow De Kwis, maar de presentator lachte als een boer met kiespijn. Het was dan ook niet makkelijk om het aan te horen, legt de tv-ster nu uit in VARAgids. “Ik was geshockeerd door die hele affaire.

Het onderwerp kwam heel erg dichtbij, aldus De Leeuw. “Sommige grappen waren heel leuk, daar moest ik ook om lachen. Maar als zoiets je persoonlijk aangaat, is het moeilijk om te blijven lachen bij een stortvloed aan grappen.”

Grappen over Marco Borsato vindt hij ook niet leuk. “Ik heb het ook – op een heel ander niveau – met de grappen over Marco Borsato. Ik mag hem graag en op een gegeven moment wéét je het dan wel. Ik kan er dan eigenlijk niet meer om lachen. Wat niet wil zeggen dat ik vind dat die grappen niet gemaakt mogen worden.”

Daarom liet De Leeuw de mannen van De Kwis ook gewoon gaan. Hij begrijpt de rel rond Gosschalk. Volgens De Leeuw worden er ‘verwoede pogingen’ gedaan om hem ‘uit te schakelen’. “Iedereen springt er bovenop, dat begrijp ik, en ik lees dingen die inderdaad absoluut niet door de beugel kunnen. Dus misschien is het terecht, misschien deels ook niet – ik wéét het niet.”

Zijn andere goede vriend Ruut Weisman ligt ook al onder vuur in de #MeToo-discussie. “De definitie van vriendschap is wat mij betreft dat je elkaar steunt, óók als het moeilijk wordt. Mensen vragen nu serieus aan mij of ik met hem ga breken. Nee, natuurlijk niet.”

Soms voer ik er discussies over met vrienden, meestal hou ik mijn mond als het erover gaat. Ik zeg dan niks meer. Het is zo’n moeilijke discussie om te voeren. Alles wat je zegt kan fout zijn.”

Het VARAgids-interview met Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Olivier Thijssen

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen