Gijs van Dam overweegt zaak tegen RTL en Fremantle

Gijs van Dam is nog steeds serieus aan het overwegen om RTL en Fremantle voor de rechter te dagen vanwege hun rol in zijn geschil met Jelle Brandt Corstius. Dat meldt SBS Shownieuws. Brandt Corstius meent dat Van Dam hem in 2002 oraal verkracht heeft na een borrel bij het programma Villa BvD; ze waren toen 24 en 25 jaar. Het lijkt aannemelijk dat Brandt Corstius gewoon aangeschoten meeging in een experimentje, maar vijftien jaar later verwoest hij er Van Dams carrière mee.

Er is nog geen zaak aanhangig, maar er worden wel onder ede betrokkenen verhoord als onderdeel van een voorlopig getuigenverhoor. “Er is een voorlopig getuigenverhoor aangevraagd. Dat gebeurt niet veel“, legt advocaat Mark Teurlings uit bij Shownieuws. “Dat doe je om te inventariseren of je later voldoende bewijs hebt als je een civiele zaak wil beginnen, als je iemand aansprakelijk wil stellen.”

Van Dam heeft zijn pijlen gericht op Frits Barend, Bert van der Veer en uiteraard Jelle Brandt Corstius, maar daar is hij niet mee begonnen. “Je zou verwachten dat hij meteen Jelle Brandt Corstius als getuige zou willen, maar wie heeft hij gevraagd? RTL en Fremantle, degenen die Barend & Van Dorp toen maakten. Dat komt ook omdat ze een persbericht en interne e-mail hebben verzonden, waarbij het leek alsof ze er meer van wisten en dat dit niet meer zou moeten voorkomen.”

Luuk Ikink vertelde eerder op de avond hetzelfde in RTL Boulevard: “RTL en Fremantle lieten toen in een statement en interne e-mail weten dat zij het verhaal van hem serieus nemen. Van Dam vind dat hij op die manier al door zijn oud-werkgevers is veroordeeld. Hij wil onderzoek doen om te kijken of er een rechtszaak moet komen. Daar is hij nu mee bezig. Het is helemaal in de beginfase.

De verklaring van RTL en Fremantle kwam nog vóórdat Gijs van Dam als dader werd aangewezen. Daardoor moest hij al direct in de verdediging toen hij zichzelf openbaarde.

Fremantle is het moederbedrijf van Blue Circle. Dat bedrijf produceerde vroeger Villa BvD.

Lees ook: Gijs van Dam heeft de draad weer opgepakt (23 februari)

Foto: Pauw

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen