Gerard Ekdom niet boos over liedje in De Kwis

Gerard Ekdom kan best lachen om het liedje dat dit weekend aan hem werd opgedragen in de satirische nieuwsshow De Kwis op NPO 1. Dat heeft de NPO Radio 2-dj, die is gevallen voor het geld van John de Mol, maandagavond gezegd in Pauw. Ekdom riep na de bekendmaking van zijn overstap dat hij een vrijheidsstrijder is: “Als je op sommige fronten qua vrijheid en creativiteit wordt tegengehouden… Ik ben een vrijheidsstrijder. Ik ben iemand die gaat voor vrijheid.

Dat vonden veel mensen wel een héél overdreven reden om te verbloemen dat je voor het geld gaat. Daarom nam De Kwis hem op de hak met een liedje: “Free, free Gerard Ekdom! Tweeënhalf jaar met z’n ochtendshow, gevangen gezeten bij de NPO, maar nu breekt hij uit, hij is een held! Hij vecht voor de vrijheid, en heus niet voor het geld! Nee! Free, free Gerard Ekdom!

Ekdom ziet er de humor wel van in. “Ach, ja joh. Ik hou er wel van. Ze halen er één stuk uit en dat wordt vergroot. Ik vond het heel erg grappig en moest er erg om lachen.”

Maar was ‘vrijheidsstrijder’ ook niet een beetje raar gekozen? “Misschien ook wel. Ik was die dag vroeg op, hè? Ik had heel veel interviews gegeven en dan neem je wel eens een woord in de mond. Dat was in dit geval het woord ‘vrijheidsstrijder’ en dat wordt er dan uitgehaald en onder een vergrootglas gelegd. Maar goed, ik vond het heel grappig.”

Maar gaat hij nou voor het geld of niet? “Ja, natuurlijk“, lacht hij.

Het fragment van De Kwis en Ekdoms reactie daarop ziet u via YouTube (vanaf 25:40).

Lees ook: John de Mol koopt Gerard Ekdom aan voor Radio 10 (vorige week)

Foto: Pauw

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen