Boulevard-ster Frank Dane duikt op in Shownieuws

Frank Dane, één van dé sterren van RTL Boulevard, dook maandagavond opeens op als gast bij rivaal SBS Shownieuws. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Dane’s zender Radio 538 en SBS 6 vallen natuurlijk allebei onder Talpa, maar een beetje gek was het wel. De reden van zijn optreden was natuurlijk evident: gisteren werd bekend dat hij de opvolger wordt van Edwin Evers in de ochtend van 538. Hij vertelde er uitgebreid over, zowel in RTL Boulevard als later op de avond in Shownieuws.

Lange tijd kon Dane niet geloven dat Evers écht weg zou gaan bij 538. Bij Boulevard: “Ik wist wel dat Edwin ermee in zijn hoofd speelde, want wij praten natuurlijk ook gewoon en ik heb altijd gedacht: ik moet het eerst nog maar even zien voordat het gebeurt. Ik zag ook niet gebeuren dat Edwin stopt met radiomaken. Dat vind ik een heel rare gedachte. En ik vind het ook wel iemand die op het laatste moment nog zou zeggen: ‘Ik ga nog twee jaar door.’ Dat zou ik ook hebben begrepen. Toen kwam er een dag dat hij zei: ‘Ik ga met mijn team praten.’ Toen voelde ik de bui wel hangen.”

Wat klopt er van het gerucht dat hij 500.000 euro per jaar gaat verdienen? “Dat klopt niet, nee. Was het maar zo veel, jongens.”

Heeft hij dan zo slecht onderhandeld? “Ik ben er bang voor, ja. Ik heb ook geen Tesla gekregen.

Dane voelt geen druk als Evers-opvolger. “Ik weet één ding zeker: ik ben geen Edwin Evers. Dat ga ik ook nooit zijn, dus ik kan alleen maar mijn stinkende best gaan doen en de leukste mensen vinden om het mee te gaan maken. Als je weet dat je het nooit zo goed gaat doen als Edwin, dan valt de druk wel mee.”

Edwin Evers sprak Dane in Boulevard toe in een filmpje: “Jij bent volgens mij het allergrootste talent van de Nederlandse radio en ik weet daarom dat die ochtend in heel goede handen is bij jou. Ik wens je onwijs veel succes vanaf januari met de ochtend op 538. Ga er vooral ontzettend van genieten.”

Bij Shownieuws vertelde Dane ongeveer hetzelfde.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen