John de Mol koopt Gerard Ekdom aan voor Radio 10

Geplaatst op Wed 04 Apr 2018 om 10:57

John de Mol haalt NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom in huis voor de ochtendshow van Radio 10. Daarvoor moet Lex Gaarthuis zijn plekje afstaan. Dat heeft Talpa Radio laten weten. De Mol is buitengewoon in zijn nopjes met de komst van Ekdom naar zijn radiobedrijf, laat een woordvoerder weten. “Ekdom weet al decennialang veel luisteraars aan zich te binden, eerst bij 3FM en de laatste jaren op NPO Radio 2. Daarnaast is hij bekend van zijn werk voor televisie en online.”

De afgelopen twintig jaar heeft Gerard Ekdom zich bewezen als presentator, maar hij wil zich daarnaast ook ontwikkelen als ondernemer, legt de persvoorlichter uit. “Bij de publieke omroep liggen er op dat gebied geen kansen, met name vanwege de wettelijke beperkingen die daar gelden. Voor Ekdom is een combinatie van presenteren en ondernemen cruciaal voor zijn creatieve ontwikkeling in de komende jaren.”

Gerard Ekdom kijkt zowel dankbaar terug als enthousiast vooruit. Hij zegt: “Ik heb het geweldig gehad bij de publieke omroep, maar ik ben toe aan nieuwe uitdagingen. Ik kijk uit naar een ochtendprogramma op Radio 10, de zender die alles in zich heeft om nog verder te groeien. Daarnaast krijg ik bij Talpa Network de kans om mijn creativiteit in andersoortige producties tot leven te brengen.

Menno Koningsberger, algemeen directeur van Talpa Radio, is bijzonder trots en zegt: “Gerard is al heel lang een van de beste radiomakers van het land en tegelijk een ultieme muziekliefhebber en -kenner. Hij is de perfecte man om met zijn energie, creativiteit en humor de groei van Radio 10 verder te begeleiden.

Radio 10 bestaat vandaag 30 jaar. De zender staat voor liefde voor muziek, feel good, toegankelijkheid, humor én de grootste hits aller tijden. Het nieuwe ochtendprogramma van Gerard Ekdom past in de strategie van Radio 10 om de komende jaren een groter publiek te bereiken.

Voor NPO Radio 2, sinds enkele maanden de marktleider onder de radiostations, is het vertrek van Ekdom een flinke klap. Wie hem bij die zender gaat opvolgen is nog onduidelijk.

Wat er met Lex Gaarthuis is gebeuren is eveneens niet bekend.

Foto: Talpa Radio
79 Reacties op “John de Mol koopt Gerard Ekdom aan voor Radio 10”


 1. Sme

  Gaap.

 2. Lex

  Geweldig juist!

 3. KingetjeAlert

  Wereldaankoop.

 4. Jeroen

  Salarisdingetje dus.

 5. Herman

  Leuk dat ondernemen, maar dit zal ook een blanco cheque geweest zijn.

  Moet hem nageven: ging op de top weg bij 3fm, gaat nu op de top weg bij radio 2, kan de komende 3 jaren van radio 10 de grootste maken.

  Benieuwd!

 6. Patrick

  Er moest iets gebeuren om de angel uit Radio 2 te trekken. Na Gerard zal nog wel iemand daar uit de dagprogrammering getrokken worden.

 7. jroen

  Wat een mooie transfer! Zo zie je maar.. John zijn Talpa is overal bezig om de grootste te worden!

 8. Ron

  Bam! Geweldig nieuws. Radio 10 krijgt er een echte muziekliefhebber bij. Hopelijk krijgt hij alle vrijheid.

 9. 44

  Auw….
  Radio 2 aan zet….

 10. Dennis

  John de Mol is goed bezig!

 11. John van Daalen

  Tot zover de principes van Gerard Echtdom.

 12. Nico van Tol

  Een van de beste radiomakers van het land????? Zou vroeger gewoon gedraaid hebben bij de ziekenomroep. Wat een kennis die die directeur. Triest zooitje.

 13. Rukker

  Och, als ik ze zelf mag geloven loopt er héééél véééél talent rond bij 3FM. Er is vast wel iemand van dit UNIEKE clubje TALENTEN te vinden die Radio 2 wil volblaten.

 14. Stefan

  Op zich een opmerkelijke transfer, omdat Ekdom nog helemaal niet zo lang bij Radio 2 zit. En volgens mij was de absolute piek daar nog niet bereikt.

  Toch snap ik ook wel dat Ekdom na jarenlange NPO-dienst toe is aan iets nieuws. Hij heeft dan ook groot gelijk dat hij deze kans grijpt.

 15. Stefan

  Als Radio 2 het maar niet in hun hoofd haalt om die Giel Beelen terug te halen naar de NPO…

 16. Ron

  Stenders volgt vermoed ik voor het programma van Rob van Someren…

 17. Bart

  Mooi kans van Gerard en goed voor Radio 10.

  Ik denk niet dat Radio 2 een nieuwe dj binnen gaat halen voor de ochtend. Ze hebben er zat in huis. Meest logische zou zijn als BNNVARA het tijdstip behoud dat Rob Stenders naar de ochtend gaat. Annemieke kan dan alsnog 5 dagen per week in de middag. Al denk ik niet dat Rob weer in de ochtend wil. Ruud de Wild kan ook nog naar de ochtend maar die is wel heel sterk in de middag op het moment. Het zou Paul Rabbering kunnen worden die nog steeds niet veel te doen heeft bij Radio 2. Wat ook nog zou kunnen is dat ze Jeroen van Inkel verplaatsen van Radio 5 naar 2.

 18. Pipo

  Ekdoms contract liep sowieso af in okt en hij moest terug naar 175000 e. Wat een straf

 19. Vincent

  Giel Belen zal wel zitten huilen in een hoekje. In luttele weken twee grote plekken vrij (538 en Radio 2) en hij zit bij Veronica in de marge te werken. Benieuwd wie er op 2 komt, ik was nooit zo’n fan van het groeiende ego van Ekdom. Eigenlijk had hier gewoon Stenders moeten gaan zitten, hadden we dat gezeik met die stoelendans rond Annemieke ook niet gehad.

 20. anonymous

  Ik wist het, hij zwicht voor geld deze egotripper.

 21. Karel

  Mr toupet gaat voor nog meer geld.,moet hij op zich zelf weten maar verstand van muziek heeft hij niet.

 22. Robert

  Andere uitdagingen, wat klinkt dat weer mooi.

 23. Bart

  @Ron Dat lijkt me niet. Stenders heeft net een nieuw contract bij Radio 2 BNNVARA. Het programma van Rob van Someren is het populairste programma van Radio 10 dus die blijft gewoon de middag doen.

  Nu wordt het wel interessant wat er met Lex Gaarthuis en sidekicks gaat gebeuren. Grote kans die de opvolger van Edwin Evers op 538 gaat worden. Lex maakt een soort van zelfde programma qua opzet en ook met typetjes. Alleen de muziek in het programma veranderd.

 24. Bart

  @Vincent Dat probleem is dan nu opgelost als Stenders naar de ochtend gaat. Programma blijft in dat geval van de zelfde omroep.

 25. Jeroen

  Gewoon een transfer voor het geld.

 26. anonymous

  Was te verwachten.
  Deze overschatte, mediageile dj , die zichzelf te graag hoort praten,
  loert al een tijd naar een commerciële deal om zijn zakken te vullen.

 27. Ron

  @Bart: ik bedoel voor timeslot 14.00-16.00. En voor geld is alles te koop dus ik kan me dan een overstap goed voorstellen. John de Mol wil Radio 2 een flinke dreun geven. Dat kan nu eenmaal niet met de rest van die ‘ideale schoonzonen’-DJ’s…en Rob van Someren, die het station nu heeft…

 28. Ron

  @Bart: Stenders heeft aangegeven nooit geen ochtendradio meer te willen doen voor vast. Nee, dat wordt Van Inkel die doorschuift van Radio 5 naar Radio 2…

 29. Patrick

  Lijkt me logisch.
  De Wild in de Middag wordt gewoon De Wild in de Ochtend.
  Geen rocketscience…

 30. Peanut

  John strooit flink met geld de laatste weken. Dat pakte niet zo goed uit voor Sport 7 en Tien.

 31. Oldo Stofjas

  Ik hoop Rob Stenders weer naar de ochtend en Annemieke terug in de middag,

 32. Con

  Van mij mag Beelen de ochtendshow gaan doen. RAdio 2 is al verpest door de Wild, dus dan kan ik die zender in het vervolg gewoon overslaan. Een soort afvalbak voor uitgerangeerde radio DJays. Dit is een groot verlies voor Radio2 want nu trekt niemand de kar nog. Ekdom is de enige leuke DJ die nog levend rondloopt in Nederland. Jammer dat-ie commercieel gaat. Ik denk dat-ie daardoor een beetje uit beeld verdwijnt, net zoals met de andere grote DJ’s is gebeurt.

 33. hoera

  Wat goed zeg! Kan ik eindelijk weer naar Radio 2 in de ochtend luisteren!

  Ik hoop dat Ruud de Wild in de middag blijft. Het zou best kunnen dat de Platenbonanza weer naar 5 dagen in de week gaat en dat Annemieke de ochtend gaat doen.

 34. Rodrigo

  Karel, Gerard Ekdom die geen verstand van muziek heeft is net hetzelfde als Glennis Grace die ineens gaat presenteren

  Ekdom heeft meer verstand van muziek dan al deze reageerders hier in dit forum in hun kleine teen

 35. Peter123

  Mensen, let op, even mijn glazen bol-theorie!

  Vroeger had je Ekdom en Giel Beelen samen op 3FM in ‘t weekend in de nacht, nu een kijkje in mijn glazen bol:
  1. Ekdom komt nu naar Radio 10 = Talpa;
  2. Radio Veronica = Talpa;
  3. Giel = Radio Veronica;
  4. Giel & Ekdom = Talpa;
  5. Persbureau ANP = Talpa;
  6. Wettelijk/Juridisch mag één mediabedrijf max. 4 radiostations hebben ─ Talpa heeft er 4: 538, Sky Radio, Radio 10 (Ekdom), Radio Veronica (Giel);
  7. BNR NieuwsRadio (niet van Talpa) lijkt al best veel op NPO Radio 1 vanwege hoofdonderwerp Nieuws, zie daarbij punt 5;
  8. John de Mol wilde Mattie & Wietze van Q-Music hebben voor ochtendshow op Sky Radio maar dat mislukte, nu gaat Sky Radio verkocht worden en dan heeft Talpa nog 3 radiozenders (zie punt 6);
  9. John de Mol gaat BNR NieuwsRadio kopen (zie punt 8);
  10. BNR NieuwsRadio bracht altijd veel financiële onderwerpen, nu wordt BNR een volwaardige NPO Radio 1-concurrent;
  11. Ekdom en Giel krijgen samen meerdere programma’s op 538 op de vrijdagavond en in het weekend in de nacht (a la Ekstra Weekend en Vrijdag Freaknacht op 3FM).

  Dus na al deze punten in de kern:

  BNR NieuwsRadio komt t.z.t. óók in handen van Talpa en Sky Radio wordt verkocht (zie punt 6 t/m 10), en Ekdom en Giel komen, naast hun eigen ochtendshows, weer samen zoals vroeger op 3FM (zie punt 1+3+4+11).

 36. Ron

  Poen poen Maja geld maakt niet gelukkig Gerard. Het is te hopen dat je succes hebt radio 10 maar niet alles klinkt goud bij John.
  some needHet zal me ook niet verbazen als Nederlands zon en ze zijn dus tv en radio de rug en toe keren. Dat is in het verleden ook al gebeurd met spot zeven en 10 maker Talpa tv, misschien nu gebeuren met SBS en scenario’s zijn 6538 radio 10 en noem erop

 37. John

  Timor is de beste vervanger

 38. J

  Sell out!!!

 39. Coen

  Waarschijnlijk slaakt Carmen Verheul nu een zucht van verlichting (en John Bakker ook)

 40. Peter123

  BREAKING ─ Mijn glazen bol laat opeens nóg iets zien (hoewel nog wel mistig):

  12. Terugkeer op 538 van MiddenInDeNachtRick??????????

 41. Bart

  @Ron 11:38 Dat hebt ik zelf al genoemd dacht ik.
  @Ron 11:52 Dit is heel anders dan toen. Kan best wat worden dit keer.
  @Peter123 Klopt bijna helemaal behalve punt 11. Beide dj’s passen helemaal niet bij 538. John de Mol kan met Talpa BNR niet kopen omdat hij dan meer dan vier radiozenders heeft. Hij kan dat natuurlijk wel doen met een van zijn andere bedrijven zoals ANP of Cyrte. Zo kan hij SKY ook gewoon behouden.

 42. gnoj ed alegna

  Tsss…Ekdom met zijn stomme geluidjes en muffe woordgrapjes. Opzouten

 43. Dion

  En maar afgeven op Ekdom omdat hij het voor de poen doet. Wat zou je zelf doen???? Stelletje schijnheiligen.

 44. Alfons

  Dion, inderdaad. Niet mis mee.

 45. Ron

  Sky Radio is er inderdaad ook nog bij Talpa Radio. Hangt er een beetje bij en weet niet of je hier nu wat mee kan. Het is niet echt een duidelijke doelgroep en het vist uit alle vijvers wat mee. Beter focus op 538, 10 en Veronica en dan BNR erbij.

 46. Sven L.

  Staverman ook naar 10 wellicht?

 47. Ron

  Staverman zou daar uitstekend passen. Radio 2 is toch te rock ‘n roll geworden voor Staverman.

 48. Dirk

  Zo maakt John de Mol langzaam alles kapot.allemaal de zelfde eenheidsworsten.gelukkig meer dan genoeg internet zenders.

 49. E

  Ekdom in de Ochtend was eerlijk gezegd altijd leuker als Gerard Ekdom op vakantie was. Hem vervangen zal dus waarschijnlijk niet al te lastig zijn.

 50. as

  overschat type

 51. ASE

  Jammer leuke jock maar verhuis niet mee. Ik heb een hekel aan commerciële radiozenders met al die k*treclames en vervelende spelletjes waar je iets schijnt te winnen.

 52. Freddie

  Ik vind het wel wat akelig: 1 man met heeeeeeel veel geld die alles en iedereen op gaat kopen. Mensen, programma’s en zenders, het maakt hem niets uit.
  Ik weet niet of Nederland hier op zit te wachten! Ik denk iig even terug aan Tien!!

 53. Norvo

  Because Chico needed the money…

 54. Den Draaiert Joost

  @Nico van Tol Daar zou hij niet eens door de stemtest heen komen.

 55. Joop55

  Radio 10 is altijd een goedkope kopie geweest van Radio 2, nu mag hij dan wel die overstap maken de trouwe harde kern van R2 blijft toch wel hangen , die hebben geen behoefte aan die Talpatroep, en om heel eerlijk te zijn ik ben er nou niet bepaald rouwig om. Deze man mag straks voor een tonnetje of 2 ook streakers gaan afsturen op artiesten, en platte prietpraat verkondigen met items van Shownieuws.

 56. Mark

  Coen & Sander, Mattie & Wietze, Giel B., Gerard E., allemaal media-hoéren. Die voor het grote geld gaan. Ik zou liever artistieke vrijheid hebben en dan maar de helft minder geld, dan onder een wurg-contract van John de Mol staan voor het dubbele.

 57. Jeroen

  Ik hoop Timur. Briljante radiomaker.

 58. Me

  Gelukkig dat deze overschatte DJ Radio 2 verlaat.
  Ik luisterde al niet meer omdat hij iedere morgen hetzelfde doet.
  Dezelfde oude woordspelingen en grappen.
  Hopelijk zet Radio 2 Timur eventueel met een sidekick op dit tijdslot.
  Radio 2 wordt steeds beter. Zeker nu die ekdom opsodemietert.
  En nee hij gaat niet voor een nieuwe uitdaging maar voor de centen.
  Dat is niet erg. Ben blij dat ik hem binnenkort niet meer hoor op de echte radio.
  Jammer dat hij niet al per 1 mei weg gaat

 59. wauter

  Rick van Velthuysen in de ochtend op radio 2. Hij heeft bewezen dat hij dat kan en ook de radioring gewonnen met zijn toenmalige ochtendshow.

 60. buurman

  mensen oordelen wel heel negatief over Ekdom…die man kan toch geweldig hitjes playbacken?

 61. HansrZ

  Talpa (J.de Mol) leert het nooit.
  In het verleden heeft hij door dit soort acties vaak misgekleund (Sport7)
  Het Nederlandse publiek houdt niet van dit soort machtsvertoon en gaat beslist massaal alle Talpa zenders boycotten.

 62. AREW

  Toe aan een nieuwe uitdaging… jaja. Toe aan een grotere zak met geld dat is de enige reden.

 63. Buurman

  @hansrz ik denk je gelijk hebt

 64. Glazen bol

  Peter123
  2019 John de Mol koopt de NPO !
  De NL Tv en Nl Radio worden zo saai dat iedereen internet radio en Spotify
  gaat lusiteren en naar buitenlandse tv zenders gaat kiiken.
  2020 Kabinet verbiedt John De Mol

 65. BREAKING NEWS

  Timur gaat samen met Ramon de ochtendshow doen op Radio 2
  Jeroen Kijk in de Vegte gaat de uren in het weekend doen.

 66. Lies

  De kaarten worden geschud. En het moge duidelijk zijn dat er achter de schermen al geruime tijd gesprekken plaats vinden met de grote publiekstrekkers.
  Who’s next? Roept u maar???
  Chantal, Linda?
  Wie blijven achter?
  Wendy? Bridget?
  De mannelijke stal van RTL?
  Who’s hot And who’s Not???

 67. koekhapper

  Aangaande Rick van V.: ‘t Zou leuk zijn als óf @wauter gelijk krijgt óf @Peter123 met zijn punt 12 (MIDNR terug in de nacht op 538).

  En als @wauter gelijk krijgt, dan zou ‘t éxtra leuk zijn als Rick terugkeert bij de AVROTROS, want daar stond immers de carrièrewieg van Rick!

 68. dr phil

  hij word gevaarlijk die John de mol straks beheerst hij alles en maakt hij uit wat wij mogen zien of horen het word tijd dat de politiek zich er mee bemoeit wand anders word het een zootje eindelijk is het dat al met al die molletjes als het maar niet meer gaat stinken

 69. A.Zijn

  John gaat het toch nog een keer proberen voor zijn pensioen. En deze keer pakt hij het echt groots aan. Ekdom is inderdaad de beste dj en Talpa gaat volgens mij echt een gigantische speler worden. Dit is echt de laatste kans voor de televisie om aan te haken als speler met een multimediaal bedrijf. Hij heeft het geld en de lef en RTL delft het onderspit. Ik vrees voor de concurrenten dat ze een hele kleine speler gaan worden. En als dat zo is gaat RTL vanzelf op in Talpa.

 70. Laurens

  @A.zijn;
  Het lijkt er inderdaad wel op dat John het nog 1 keer wil proberen.
  Wat mij betreft is de periode nu beter. Radio gaat m wel lukken, televisie gaat nog een fikse uitdaging worden!

 71. joop18

  Zegt tie op rtl boulevard dat tie het echt niet voor het geld doet. Ja tuurlijk. Het gaat hem alleen om het geld.

 72. Ron

  Ekdom doet het voor de money. Niks mis mee, hoor, maar het is gewoon zo. Veronica wilde hem een paar jaar geleden ook hebben, maar toen besloot hij voor Radio 2 te kiezen. Maar nu, met een verdubbeling van salaris bij Radio 2, wat neerkomt op zo’n 3 ton per jaar, plus meer als hij TV programma’s gaat doen is natuurlijk moeilijk te weerstaan. Kan hij nog wat meer onroerend goed kopen. Hopelijk hebben ze bij Radio 10 een kinderzitje voor 1.40cm Ekdommetje.

 73. Marysia

  Kiezen voor creativiteit??! Voor geld en niks anders dan geld.
  Valt me tegen van Gerard, had hem hoog zitten maar hij valt zo keihard naar beneden en naar hem luisteren, nee dank je, nu niet meer.

 74. Bart

  @joop88 Dat heeft hij helemaal niet gezegd. Het ging hem om het totale pakket waar dat hogere salaris ook bij hoorde. Dat zei hij. Niets mis mee want dat zou toch iedereen doen?

 75. Uit Het Vak

  peter123 is zooooo dom

 76. BRAAK

  Tijd voor een nieuw haarstuk Eikeldom.

 77. BRAAK

  Waar is de tijd van Joost den draaier

 78. dr phil

  BREAKING NEWS TINEKE DE NOOIJ GAAT OOK NAAR TALPA

 79. joop18

  @Bart

  Dat kom op hetzelfde neer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.