Dennis van PowNews heeft geen spijt van ‘nigger’

Dennis Schouten heeft geen spijt van zijn filmpje over Ronnie Flex waarin hij songteksten van de rapper voorlas, waar het woordje ‘nigger’ in voor komt. Dat heeft de PowNews-ster gezegd tegen Giel Beelen. Flex vindt het racistisch dat Schouten het woord nigger zegt, ook al gaat het om zijn eigen opgelezen songteksten. “Hoe ik erop terugkijk? Het is gewoon een dorpsgek. Racisme, hoe kom je erbij? Ik lach hem eigenlijk keihard uit. Ik lach erom. Hij noemt me een racist en bezemhoofd.”

Bezemhoofd is geen gebruikelijk scheldwoord, merkt Schouten op. “Ik weet niet wat het allemaal betekent, maar volgens mij is dat niet helemaal normaal Nederlands. Of ik het erg vind? Ik lach er heel hard om. Toen ik het las, ging ik even kijken waar je eventueel de racisme kunt vinden, maar ik kon het niet vinden. Later bleek dat ik het woord ‘niggers’ in de mond had genomen, maar ik heb letterlijk zijn songteksten geciteerd. Die had ik opgezocht op Songteksten.nl of zo.”

Giel Beelen, die Sylvana Simons op de radio vergeleek met een aap, legt Schouten uit waarom blanke mensen geen ‘nigger’ mogen zeggen. “Dat is echt een ding, hè? Ik snap je onbevangenheid en ik heb daar zelf eerder ook echt fouten mee gemaakt, maar het is serieus waar dat als je de tekst zelfs meezingt, dat het eigenlijk niet zou mogen. Dat n-woord is iets wat wij blanken niet mogen uitspreken.

Dennis Schouten: “Daar heb ik volledig schijt aan. Dat vind ik echt onzin. Nogmaals: ik lach er nog steeds om. Ik vind echt dat hij zichzelf volledig belachelijk maakt.”

Tja, racisme, echt… Ik heb gehoord dat hij nu niet meer blowt, maar extra veel drinkt, dus zijn reactie kwam laat op de avond, dus misschien had hij een borreltje te veel op, ik weet het niet.”

Lees ook: Ronnie Flex woest op PowNed-ster: ‘Domme racist!’ (vorige week)

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen