Dennis van PowNews heeft geen spijt van ‘nigger’

Geplaatst op Tue 10 Apr 2018 om 12:45

Dennis Schouten heeft geen spijt van zijn filmpje over Ronnie Flex waarin hij songteksten van de rapper voorlas, waar het woordje ‘nigger’ in voor komt. Dat heeft de PowNews-ster gezegd tegen Giel Beelen. Flex vindt het racistisch dat Schouten het woord nigger zegt, ook al gaat het om zijn eigen opgelezen songteksten. “Hoe ik erop terugkijk? Het is gewoon een dorpsgek. Racisme, hoe kom je erbij? Ik lach hem eigenlijk keihard uit. Ik lach erom. Hij noemt me een racist en bezemhoofd.”

Bezemhoofd is geen gebruikelijk scheldwoord, merkt Schouten op. “Ik weet niet wat het allemaal betekent, maar volgens mij is dat niet helemaal normaal Nederlands. Of ik het erg vind? Ik lach er heel hard om. Toen ik het las, ging ik even kijken waar je eventueel de racisme kunt vinden, maar ik kon het niet vinden. Later bleek dat ik het woord ‘niggers’ in de mond had genomen, maar ik heb letterlijk zijn songteksten geciteerd. Die had ik opgezocht op Songteksten.nl of zo.”

Giel Beelen, die Sylvana Simons op de radio vergeleek met een aap, legt Schouten uit waarom blanke mensen geen ‘nigger’ mogen zeggen. “Dat is echt een ding, hè? Ik snap je onbevangenheid en ik heb daar zelf eerder ook echt fouten mee gemaakt, maar het is serieus waar dat als je de tekst zelfs meezingt, dat het eigenlijk niet zou mogen. Dat n-woord is iets wat wij blanken niet mogen uitspreken.

Dennis Schouten: “Daar heb ik volledig schijt aan. Dat vind ik echt onzin. Nogmaals: ik lach er nog steeds om. Ik vind echt dat hij zichzelf volledig belachelijk maakt.”

Tja, racisme, echt… Ik heb gehoord dat hij nu niet meer blowt, maar extra veel drinkt, dus zijn reactie kwam laat op de avond, dus misschien had hij een borreltje te veel op, ik weet het niet.”

Lees ook: Ronnie Flex woest op PowNed-ster: ‘Domme racist!’ (vorige week)

Foto: PowNed
34 Reacties op “Dennis van PowNews heeft geen spijt van ‘nigger’”


 1. MikeNL

  Mensen die overal racisme zien zijn zelf de grootste racisten.

 2. Jip

  Laat Dennis Schouten in ieder geval zijn mond houden over normaal gebruik van de Nederlandse taal.

 3. Robin

  Hele video:
  https://youtu.be/9vJHNcAMjfc

 4. Karel

  Wat een lekker ding die Dennis. Breed en gespierd mag wel in mn nedje komen.

 5. tsorry

  Dennis ik ga met je mee!!!

  geen ka olo sorry. Bevalt Nederland je niet!

  OPROTTEN.

 6. Stefan

  Giel Beelen, die recent nog een artiest de studio uit joeg door een stripper het podium te sturen, gaat Schouten de les lezen over gewenst gedrag? Veel gekker moet het niet worden.

  Hiphop is anti-muziek. Ga een uurtje nieuwe muziek luisteren op Spotify en klik alles aan waar “explicit” achter staat. Dat is bijna altijd hiphop en er gaat geen “nummer” voorbij of de nigga’s vliegen je om de oren.

  De bizarre discussie – Schouten las alleen “song”-teksten van Ronnie Flex voor – gaat nu over de vraag of een blanke “nigga” of “nigger” mag zeggen. Veel interessanter is een analyse van de ziekelijke neiging van hiphoppers om hun “song”-teksten vol te plempen met dat woord.

 7. Momo

  Ronnie Flex is gewoon een nikk3r

 8. Mike

  Ronnie Flex moet niet zeuren. Het zijn zijn songteksten en hij heeft het erin over nigger. Enigste wat Dennis doet is de songtekst voorlezen. Dan moet Ronnie Flex zelf het woord nigger maar niet gebruiken.

 9. Momo

  Giel Beelen is dus duidelijk ook niet helemaal fris in z’n bol.

 10. Asjemenou

  Als bepaalde groepen mensen bepaalde woorden niet meer mogen uitspreken, wordt Nederland elke dag een stukje enger.

 11. F’iscadel

  Ik zie ook niet in waarom je over zoiets spijt zou moeten hebben! We leven in Nederland! We hebben hier de vrijheid om te zeggen wat we willen!! Heb je daar problemen mee dan ga je maar weg!!

 12. Daniel

  Niggers die ons wiitemannen noemen, dat kan echt niet. Dat mogen witte mensen onderling alleen zeggen. Geen niggers!

 13. Joop55

  PowNed is een mislukte erfenis van GeenStijl, waarvan die laatste zelfs moest toegeven dat dit een zakkenvullende bende is geworden en bovenal openlijk racistisch.

 14. Poes

  Iedereen die “n-woord” zegt, kopieert Amerikaans politiek correct gedrag. Dat politiek correcte Amerikanen zo praten is al ernstig, maar als je het dan als vrije Nederlander ook nog eens kopieert, is er iets héél erg mis in je bovenkamer.

 15. tammer

  Dennis heeft echt wel een punt hier. Zwak van Ronnie Flex dat hij zo geprikkeld en over de top reageert. Als je 3 miljoen per jaar omzet ga je je toch niet meer druk maken over het n-woord? en wie dat uitspreekt? Maar nee hoor, Ronnie is 1 van de best betaalde artiesten van NL, maar voelt zich desondanks miskend door de bovenwereld en is boos op de blanke man (omdat zijn witte vader hun gezin ooit in de steek liet). Groei op Ronnie!

 16. Edwin M

  Heerlijke vent die Dennis Schouten. Eerlijk, nuchter en nog knap ook. Ok ik ben geen fan van alles wat betreft Geen Stijl / PowNed maar wat mij betreft liggen er elders ook nog kansen voor dit talent. En wat betreft Ronnie Flex, ach een clown.

 17. Vrabus

  Hoe racistisch is het wel niet dat iemand een woord niet zou mogen gebruiken door zijn huidskleur ?

 18. Joke

  Wacht, quoten mag niet? Als deze onderdrukkende fascisten aan de macht komen wil ik hier niet meer wonen. Bizar dit. Je mag als blanke geen nigger quoten. Wie denken ze wel niet wie ze zijn. Ik mag het zeggen.
  NIGGER.
  NIGGER.
  NIGGER.
  NIGGER.

 19. Floddero Flunk

  People who annoy you, 7 letters:

  N _ G G E R S

 20. Randy Marsh

  @Floddero Flunk

  Oh, I know: Niggеrs!

 21. achtmet

  En die mafklapper noemt Dennis een bezemhoofd ? Nee joh jij ziet er lekker uit met je wietplant op je kop !

 22. Peter R de Fries

  Dus blanken mogen bepaalde dingen niet zeggen?
  Dan pleit ik ervoor dat “niggers” eens een tijdje niets gaan gebruiken wat uitgevonden is door blanken.

 23. Rww

  Wacht even ronnie flex heeft zelf in een van zijn nummers het woord nigger gebruikt maar als dennis dan citeerd uit dat nummer dan is het opeens verschrikkelijke racisme?

 24. Aus

  Wacht, dus Dennis mag het niet gebruiken, maar Ronnie, die 50% blank is, wel? Op welk percentage ligt volgens Ronnie dan de grens? En mag iemand die 100% zwart is ook weer aan de 50% blanke Ronnie zijn wil opleggen wat het gebruik van ‘n¡gger’ betreft?

 25. Bart

  Ronnie Flex, wie is dat?

 26. Simon

  Het is notabene een citaat! Hoe dom kan je zijn. Als je niet wil dat mensen je songteksten hardop voorlezen dan zijn die teksten slecht.

 27. joop

  Ze noemen elkaar onderling ook nikker, dus wat is het probleem nu. Ik steun Dennis volledig.

 28. Sjaak

  Dennis is een toppertje!

 29. scott_0

  Ik dacht dat het een aziaat was. een Nigger dus. Balen voor hem.

 30. Blank is geen wit

  Ach hemel daar hebben we weer een nigger met het ‘Simonssyndroom’. Nota bene het zijn zijn teksten. Wat een treurige nigger, wat een zeurp*iet nigger, wat een handjeklap begonia nigger. Ik lach je uit in je d*mme niggersm*el nigger :-)

 31. Johan

  Joke, je bent weer ontslagen uit de psychiatrische KKKliniek?

 32. ok

  Alleen zware autisten luisteren naar Nederlandse rap.

 33. 123

  Nu ben ik zelf homo, en mij boeit het helemaal niet als hetero-mensen te pas en te onpas “Hé homo” lopen te roepen naar elkaar. Waarom zouden homo’s dat wél over/van/tegen elkaar mogen zeggen, en andere mensen niet?

  Ik word er een beetje moe van dat iedereen allemaal woorden/verwijzingen zich toe-eigent. Misschien moeten we met z’n allen een klein beetje meer aankunnen, een dikkere huid kweken. Soms krijg je vreemde/nare reacties, nou en? Als die éne reactie (die vaak nog geeneens negatief bedoeld is) jouw complete zelfbeeld overhoop haalt, dan heb je héél veel meer nodig dan het verwijderen van dat woord uit de taal.

 34. Shadow1100

  Doet me denken aan die Zuid-Afrikaanse buschauffeur die na een ontstane ruzie in de bus tussen zwarte en blanke mensen over wie voorin of achterin de bus mocht zitten iedereen er uit stuurde en toen zei:”Nu zijn jullie niet meer zwart of wit, maar GROEN, begrepen?” “En nu de bus weer in en dan donkergroenen achterin en lichtgroenen voorin……”

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.