Talpa TV degradeert Oranjedames naar SBS 9

De kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Ierland wordt morgen niet op Veronica, maar op het door bijna niemand bekeken SBS 9 uitgezonden. De voetbalavond begint dan om 19.35 uur. Dat heeft Talpa TV laten weten. De reden dat de Oranjedames tijdelijk verhuizen naar de nichezender is dat Veronica morgen voorrang geeft aan de gelijktijdig gespeelde Champions League-kwartfinale waar géén Nederlandse clubs aan deelnemen: Manchester City – Liverpool. 

Er is voor gekozen om Ierland – Nederland niet te verplaatsen naar vlaggenschip SBS 6, maar naar het onzichtbare SBS 9. “Zodat alle voetballiefhebbers aan hun trekken komen.”

De Oranje Leeuwinnen zijn volop in de race voor het WK in 2019 in Frankrijk. Afgelopen vrijdag zagen 723.000 tv-kijkers de dames met 7 – 0 winnen van Noord-Ierland. Daarmee pakte Veronica brons tegenover kijkcijferhits The Voice Kids en Flikken Maastricht.

In totaal nemen 24 landen deel aan het WK in 2019, waarbij thuisland Frankrijk al zeker is van deelname. Voor de overige 46 Europese landenteams zijn nog acht startplaatsen te winnen in een kwalificatiereeks. Nederland is hiervoor ingedeeld in een poule met Noorwegen, Ierland, Slowakije en Noord-Ierland.

In 2015 kwalificeerden de Oranje Leeuwinnen zich voor het eerst voor een WK vrouwenvoetbal. Het absolute hoogtepunt van het Nederlandse damesvoetbalteam vond in 2017 plaats, toen het EK vrouwenvoetbal werd gewonnen.

SBS 9 is bij Ziggo op kanaal 19 en bij KPN op kanaal 34 te zien.

Uitzending: SBS9, dinsdag 10 april vanaf 19.35 uur.

d

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen