Albert en Winston werken niet aan Boulevard-killer

Tv-vrienden Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz werken voor SBS 6 niet aan een Boulevard-killer. Daar is hun vroegere RTL 4-programma te dierbaar voor. Dat heeft Verlinde gezegd in het programma Koffietijd. Het gerucht dat Albert en Winston weer samenkomen op televisie om een rechtstreekse concurrent van RTL Boulevard te maken werd de wereld in geholpen door RTL Boulevard zelf, maar er klopt volgens hem helemaal niets van. “Nee, dat is niet waar“, zegt hij resoluut.

Koffietijd-presentatrice Quinty Trustfull confronteerde Verlinde met berichtgeving hierover op een gerenommeerde mediasite. “Het gerucht gaat dat jij en Winston – die toch wel de kanjers van RTL Boulevard waren, van de glorietijden – iets soortgelijks gaan maken bij SBS. Is dat waar?

Albert Verlinde ontkende glashard. “Daar is nog steeds geen sprake van. Een Boulevard-killer moet je ook niet wíllen maken. Áls wij al samen iets zouden gaan doen, dan zou het zijn omdat we samen iets willen maken en niet omdat we Boulevard willen killen. Daar is het programma veel te dierbaar voor.

Quinty Trustfull heeft wel meer geruchten gehoord. “Ik heb ook gehoord uit die wandelgangen dat jij bent benaderd om weer Boulevard te gaan doen.”

Albert Verlinde: “Nou, ik ben door RTL weer eens benaderd voor Boulevard, maar ook voor RTL Late Night. John de Mol en de publieke omroep hebben me ook wel eens gebeld. Ik heb heel lang gehad: van mij hoeft het niet. De laatste tijd kriebelt het weer een beetje.”

Een terugkeer in Boulevard ziet hij echter niet zitten. “Nee, ik vind Boulevard nog steeds een hartstikke leuk programma, maar ik moet niet op die bank gaan zitten. Dat is niets voor mij. In het begin vroegen ze of ik twee keer in de week op die bank wilde gaan zitten, maar mijn gezicht liegt niet. Als er dan iets gezegd wordt wat ik niet zo leuk vind, dan zie je dat aan me. Dat moet je niet willen, dat is geen reclame.”

Wat ik af en toe wel vind, is dat ik het talent heb om dingen te behandelen en te bespreken. Dat gebruik ik nu niet. Dan is het meer bij mezelf nagaan van: wat wil je nou met je leven? Wil je nog iets met tv gaan doen? Het deskundigheidsschap kriebelt wel weer.”

Winston

Later die dag op dezelfde zender was in RTL Boulevard te zien hoe Winston Gerschtanowitz werd geïnterviewd over het succes van The Wall. Aan het eind vroeg Beau van Erven Dorens: “Hé, en Winston, wat leuk dat je om half zeven met Albert op SBS 6 gaat zitten tegenover ons.

Nee, Beau, dat is niet waar“, antwoordde Gerschtanowitz. Van Erven Dorens: “Oké, dan weten we dat ook weer.

Belangrijke zaken

Gelukkig ging het gisteren in Koffietijd ook over belangrijkere zaken met Verlinde. De showkenner onthulde waar hij al tientallen jaren dol op is. “Het is een heimelijk genoegen van mij: winegums. En niet dat je er eentje neemt, maar gewoon vier of vijf tegelijk. Dat is vreselijk.”

Quinty: “En welke kleur vind je dan het lekkerst?

Albert: “Het maakt me niets uit, maar dan vind ik zo’n oranje toch wel het lekkerste.”

Quinty: “Ik vind groen nooit lekker.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen