Anna Nooshin verdedigt reizen met Instagram-obsessie

Dat social media het narcisme in de mens aanwakkert is al lang geen geheim meer. Het verandert langzaam maar zeker de manier waarop mensen in het leven staan. Zo zijn veel jongeren tegenwoordig bezig om hun vakanties zo sprookjesachtig mogelijk over te laten komen op Instagram, door ellenlang bezig te zijn met de juiste poses. Schrijfster Iris Hannema besprak dat fenomeen gisteren in een item van RTL Boulevard en aan de desk deed ‘influencer’ Anna Nooshin haar zegje.

Iris Hannema denkt dat veel jongeren zich tegenwoordig bijna gedwongen voelen om ook te gaan reizen, zodat ze dat op Instagram kunnen zetten: “Op sociale media word je eigenlijk gedwongen om van het reizen een sprookje te maken. Ze zijn bezig met hun kleine wereld met hun telefoon en kijken eigenlijk niet om hen heen.”

Hoe kun je weer écht genieten van het reizen? “Stoppen met het een sprookje te maken op Instagram, dan wordt reizen weer echt en niet alleen maar mooi zijn met een cocktail in een hangmat“, aldus Hannema.

Na het item vroeg Beau van Erven Dorens of Anna Nooshin het hiermee eens is. Een voorspelbaardere vraag had hij niet kunnen bedenken: dat hele verhaal van Hannema gíng immers over Nooshin; grotere instagramposeurs zijn er bijna niet.

Als uithangbord van de leegheid van het bestaan zette Nooshin de schrijfster weg als een zeurkous. “Ik vind het een beetje een negatieve manier om naar reizen te kijken. Reizen is iets heel moois. Als iemand dat wel wil delen en iemand is bezig met het perfecte kiekje… Jij kan niet in iemands hoofd om te kijken of diegene er wel of geen plezier aan beleeft.

Het nieuwe RTL Boulevard staat mede door inhoudsloze deskundigen als Anna Nooshin al geruime tijd onder druk. RTL maakte vorige week echter bekend dat ze in dit post-Galjaard-tijdperk weer naar kritiek van de televisiekijker gaat luisteren. In dit geval dringt dan de grote vraag op: is Anna Nooshin wel fan centric genoeg?

Anna Nooshin eet sushi:

Hakone #japan #tokyo #hakone

Een bericht gedeeld door Anna Nooshin (@annanooshin) op

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen